• marcio amoroso
    37.5k

Predobro izgleda stadion. Samo sumnjam u rok izgradnje od godinu dana. Kad bi tamo započeli sezonu 25/26 ja bi bio prezadovoljan.
  • db-izbjeglica
    15.9k
    Predobro izgleda stadion. Samo sumnjam u rok izgradnje od godinu dana. Kad bi tamo započeli sezonu 25/26 ja bi bio prezadovoljan.marcio amoroso

Predstava za javnost, to nije nikakav projekt... niti će stadion tako izgledati ako se ikada bude radio.

Natječaje i projektnu dokumentaciju je nemoguće izvesti do kraja godine.

Radove na izgradnji stadiona je nemoguće izvesti u tako kratkom vremenu.

Stadion od 12000 mjesta je nemoguće izvesti za 20 000 000 eura
  • Mali Zeus
    14.2k
    Sve to lijepo zvuči i izgleda.
  • Papastrumf
    12.9k
    Radove na izgradnji stadiona je nemoguće izvesti u tako kratkom vremenudb-izbjeglica

Zasto je pobogu u 21. stoljecu nemoguce da slozis zapravo montazni stadion za 12 mjeseci?

Zapad ide samo djelomicna rekonstrukcija. Ostale tribine se slazu od gotovih elemenata, bez nekih dodatnih sadrzaja i prostora unutar njih.

Jebeni Poljud se prije 50 godina od nule napravio za 2 godine.

Ne tvrdim da ce ista biti od ovoga. Ne vjerujem nikome vise nista vezano za stadion, ali ne vidim zasto se ovakav stadion ne bi mogao dovrsiti u 12-14 mjeseci kad bi se zaista krenulo s tim!?
  • Ali
    2.2k
    Zašto kad su ovakve gluposti iznose u novinama oko stadiona u zg to nije konferencija gdje bi se mogla postavljati pitanja?

Mislim znam zakaj, jer je lupanje prazne slame i njihov plaćeni PR stručnjaci su svjesni da bi se sa tri potpitanja razotkriti kako ovo nije projekt nego lista želja

Evo i pitanja:
    1. G. Gradonacelniče, kažete da će radovi na kranjči početi početkom 2024.g. Pritom kažete da će zapad ići u rekonstrukciju a sjever, istok i jug gradnja iz temelja, bez staze , dakle engleski tip. Pitanje je gdje će za to vrijeme nastupati : Lokomotiva i Rudeš i Dinsmo kao tri prvoligaša iz Grada Zagreba.
    2. Kako mislite u godinu dana srušiti neupotrebljiv dio stadiona, izgraditi iz temelja tri nove tribine, urediti pristup i trg ispred stadiona i sve to za 20m€, dok je stadion istih proporcija (kocka sa 12.000 stolica) na Green field cca 300km istocno (dakle bez uklanjanja starog betona) trajao skoro 5 godina i koštao 80 m € ???
    3. S obzirom da ste zamislili da Dinamo koristi kranjču za vrijeme izgradnje Maksimira. Da li to znači da bageri neće na Maksimiru prije 2025? ( i što ako tto sto je realnije neće biti prije 2027) . I kako će tri prvoligaša od kojih je izgledno da jedan sigurno a možda i dva igraju i europske utakmice, to vam znači cca 3-4 utakmice tjedno na istoj podlozi, a to mislim da bi nio svjetski rekord i pitanje je organizacije i travnjaka...

Dakle samo ova tri pitanja i mislim da bi svima bilo jasno da je ovo prazna priča
  • NitkoBitan
    19.1k
    Pitanje je gdje će za to vrijeme nastupati : Lokomotiva i Rudeš i Dinsmo kao tri prvoligaša iz Grada Zagreba.Ali

Pa Dinamo za vrijeme rekonstrukcije Kranjce ostaje na Maksimiru. Jos jedan klub moze igrat na Maksimiru a tu su takoder Zapresic i Gorica kao opcije.
  • Droljo
    8.9k
    Kak napreduje arena u sesvetama? Ili se i od toga odustalo.
  • dZg1986
    520
    Po ono malo što sam poslušao o stadionu, dotaknuli su se i Sesveta, kažu da izgradnja Kranjčevićeve ne utječe na taj stadion, da se nije odustalo. Ali sve to je nekako mlitavo rečeno, sumnjam da će biti išta.
  • db-izbjeglica
    15.9k
    Zasto je pobogu u 21. stoljecu nemoguce da slozis zapravo montazni stadion za 12 mjeseci?

Zapad ide samo djelomicna rekonstrukcija. Ostale tribine se slazu od gotovih elemenata, bez nekih dodatnih sadrzaja i prostora unutar njih.

Jebeni Poljud se prije 50 godina od nule napravio za 2 godine.

Ne tvrdim da ce ista biti od ovoga. Ne vjerujem nikome vise nista vezano za stadion, ali ne vidim zasto se ovakav stadion ne bi mogao dovrsiti u 12-14 mjeseci kad bi se zaista krenulo s tim!?
    Papastrumf

Ne možeš uspoređivati komunistički sustav, gdje drug tito nešto naredi i svi to slijede.

Kao prvo, to je moguće, ali uz odličnu organizaciju i neograničene resurse. Ti u građevinarstvu kod nas imaš ogroman manjak radne snage, tko će raditi na tome, od kud ljudi? Ja sam u toj branši, svaki dan visim po građevinama i vidim koliko ljudi fali i kakva nekvalificirana snaga to radi.

Nadalje... to što je stadion montažni, ne znači da prefabricirani elementi rastu u prvoj šumi i samo ih se poruši. To netko treba izračunati, pripremiti, armirati, prednapeti, izbetonirati, prevesti, ugraditi.

Gdje su još instalacije, čelična konstrukcija krova, obrtnički radovi...
  • Ali
    2.2k

Ima li stadion u zapresicu prvoligaška licencu? I zar nije obaveza prije početka sezone prijaviti koji tereni su "domaći" kako bi se dobila licencama za nastupanjem u sezoni u ovom slučaju 23/24
  • Crusades1986
    13.4k
    Ima li stadion u zapresicu prvoligaška licencu?Ali

Nema, nikad se nije igrala prva liga tamo.
  • Infinity
    16.6k
    Nema, jer u ovom trenutku nikome od prvoligasa ne treba taj stadion. Komisija za licenciranje moze izaci na teren u svakom trenutku u toku sezone. Sva tri ZG prvoligasa mogu prijaviti Maksimir, pa se kasnije seliti negdje drugo.

Mislim da bi svakako Gorica bila izbor, jer bi u Zapresicu sigurno trebalo uloziti neku sicu. Ovi imaju vec sve spremno.
  • Nino Bule
    14.5k
    Sad se igra na kranjcevicevoj i maksimiru, uvijek ima zapresic dok se jedan od dva rade, a i rudes planira igrat na svom stadionu ne bi me cudilo da im zazmire na neke uvjete i pusti ih da igraju u rudesu AKO uopce budu bili u prvoj hnl, dakle najmanji problem je broj klubova i podloga na kojima se igra.
  • Ali
    2.2k

Upravo tako, pisao sam tu na temi grada, ova ekipa je od 30.01.23. do 01.06.23 mijenjala završni sloj asfalta na 300metera dugoj prometnici na ravnicama. A sada bi stadion s krovom i rušenje starog odradila za 12mj uz sve probleme građevinskog sektora koji su samo veći i veći... je je kak da ne
  • Ali
    2.2k
    Zaprešić i Gorica su izvan teritorija Grada !
    To znači da bi tamo igrao moraš dobiti privolu tj. platiti korištenje , ako ti vlasnik dozvoli! A zašto bi ti dozvolio ?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.