• masacusec
    3.9k
    Ni prvi ni zadnji koji su to radili, ali su prvi koji su uhvaćeni...očito nisu svi lanci u karikama bili dovoljno podmazani i procedura je prekinuta na ovaj način
  • NitkoBitan
    19.1k
    Ima mnogo slucajeva koje bi trebalo procesljat, neki su i na televiziji bili. Ne znam kaj nase pravosude ceka.
  • NORTE
    12.2k
    Turski novinar procjenjuje da je samo u Turskoj pod ruševinama 180 tisuća ljudi, što je lako moguće jer turske vlasti tvrde da se srušilo 6500 zgrada.
  • plavi67
    922
    I opet sve zbog korupcije i lopovluka jer su amnestirali zgrade koje nisu građene sukladno zakonu a trebale su bit. Stoka. Zgrada stara godinu dana se urušila. Naravno jamčili da je zgrada sigurna od potresa...stoka smrdčjiva
  • Infinity
    16.6k
    Kako pratim stadionsku infrastrukturu skoro pa na dnevnoj bazi, svugdje ima primjera novih jeftinih stadiona, ali ih je u Turskoj hrpa. Vjerujem da im je i ostala gradjevina vrlo jeftina. Ne moze to biti kvalitetno i podnijeti takve potrese.
  • Patak
    3k
    Ne znam je li bilo ovdje komentiramo, ali neki Nizozemac je predvidio ovaj potres par dana prije...pogodio je i jačinu i mjesto. Teorija mu je neka o položaju planeta i tako...
  • Papastrumf
    12.9k
    Ali nije vrijeme. Rekao je prije ili kasnije. I za Zagreb se vec desetljecima pricalo da ce ga kad tad udariti oko sestice po Rihteru.
  • Oluja
    4.5k
    jačinu i mjesto nije tesko predvidjeti/izracunati kad je poznato da je tocno tu rasjed između tektonskih ploča. Vrijeme je ono sto je bitno i što bi spasilo živote ali za sad na žalost ne postoji način da se to predvidi
  • Aggro
    631
    Pa kaj da sad malu vrate nazad, a roditelje joj zatvore... fkt se ovdje svašta može pročitati...
  • Sljeme
    2.6k
    Pa kaj da sad malu vrate nazad, a roditelje joj zatvore... fkt se ovdje svašta može pročitati...Aggro
    Ta djeca imaju negdje svoje biološke roditelje. Jesu li ih oni ostavili u sirotištu ili su djeca oteta ne znamo, ali se treba istražit i spriječit trgovinu djecom. Postoji hrpa dokazanih slučajeva da su djeca iz Konga oteta i prodana. Npr: https://www.telegram.hr/politika-kriminal/mega-skandal-s-djecom-iz-konga-u-belgiji-usvojena-kci-sama-mi-je-ispricala-kako-je-oteta/.

https://danas.hr/videovijesti/vijesti-videa/razgovarali-smo-s-belgijskim-novinarem-koji-je-otkrio-ovo-je-majka-kojoj-su-dijete-oteli-u-kongu-45e54946-943a-11ed-81fe-2ac301916dc5

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/rijec-strucnjakinje-cak-1200-djece-se-godisnje-proda-u-kongu-pa-o-cemu-su-mislili-ti-posvojitelji-15295596.
  • Aggro
    631
    Što se tu točno dobiva za dobrobit djeteta pročešljavanjem obitelji i procesa posvojenja prije nekoliko godina? To se trebaš pitati. A ne je li netko fulao proceduru u zemlji koja procedure ne poznaje i doveo ju u zemlju koja procedure poznaje samo kad joj odgovara.

Dobrobit djeteta u trenutnom stanju je najveća vrijednost koju legalni akti poznaju u tom dijelu, a onda tek slijede sve ostale dobrobiti i prava roditelja, država itd...
  • og1986
    2.9k
    Što se tu točno dobiva za dobrobit djeteta pročešljavanjem obitelji i procesa posvojenja prije nekoliko godina?Aggro

Sprječavanje budućih kupovanja i malverzacija? Razbijanje lanca i pritvor odgovornih osoba trgovanja djecom? (ne nužno majke posvojiteljice)

Isto tako ako su joj biološki roditelji živi i pronađeni, dijete ima pravo znati tu informaciju pa neka sama odluči gdje želi nastaviti život, kod posvojitelja ili bioloških roditelja.
  • Sljeme
    2.6k
    Odakle mi znamo kaj je najbolje za to dijete? Ovdje ima sigurno bolje imovinsko stanje, zdravstvenu brigu itd., ali tamo su njeni pravi roditelji, njena obitelj. Je li se to dijete ili bilo koje iz Konga ikada pitalo želi li se odvojiti od svoje majke i oca i otići na drugi kraj svijeta?

Možda je u slučaju ove curice gore sve čisto, ne znam, ali poanta je da se na tisuće djece iz Konga otima roditeljima, prodaje i bez ikakve provjere i mimo svih procedura, ta djeca dolaze na milost i nemilost "posvojiteljima". Zato treba sve pročešljat.
  • Aggro
    631
    Dobro vidim da se ovdje neće ništa dobiti pozivanjem na dobrobit djeteta pa onda nastavite palamuditi o razbijanju lanca trgovine djecom u Hrvatskoj. Pozdrav
  • og1986
    2.9k
    Jako dobro isticanje vrlina.

Volim djecu, želim najbolje za dijete.

Baš sam dobra osoba, vi ste drugi zlobnici. Sram vas bilo.
    *Self patting on the back*

Edit: ja još na forumu nisam nigdje vidio da netko želi loše toj djeci koja su u hrv ili djeci koja su posvojena, ali treba se izmisliti razlog da bi se mogao dokazati "virtue signalling".
    boriš se sam sa sobom, ili sa vjetrenjačama, vjerojatno ni sam ne znaš.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.