• Captain America
    20.4k
    Jel moguće :rofl: Inače jedna od najnakaradnijih stvari u našim zakonima. Zagreb je podijeljen na 4 jedinice pa ja tako spadam u jednu, a ljudi meni preko ceste u drugu. Ne znam za takav slučaj u svijetu. Valjda će bit u stanju nešto normalno složit.
  • Mališan
    1.9k
    I ja sam prilično iznenađen (ugodno) odlukom. Živo me zanima kak će skrojiti novi izborni sustav, koliko će imati jedinica odnosno stanovnika po jedinici, kak će Zagreb riješit...
  • plavi67
    926

složit će si vladajući kak njima najviše paše
  • Tundra
    694
    Ne znam za takav slučaj u svijetu. — Captain America

Ima toga dosta u svijetu, čak postoji i naziv gerrymandering (https://www.britannica.com/topic/gerrymandering). Uvijek će političari krojiti izborne jedinice onako kako njima paše, samo ovisi ko je na vlasti.

Postoji i dobar članak gdje je opisan novi prijedlog izbornih jedinica: https://hrcak.srce.hr/187784
  • Zambatine škude
    5.2k
    Zna li netko gdje bih mogao kupiti stari origigi dres hrvatske repke?
  • Mališan
    1.9k
    Ukoliko na zoni ima studenata komunikologije, odnosa s javnošću, novinarstva ili medija, utoliko bi ih molio da mi se jave privatnom porukom. Riječ je o anketi koja se provodi u svrhu diplomskog rada, a za ispunjavanje je potrebno manje od pet minuta.
  • Infinity
    21.6k
    Zagreb je podijeljen na 4 jedinice pa ja tako spadam u jednu, a ljudi meni preko ceste u drugu. Ne znam za takav slučaj u svijetu. Valjda će bit u stanju nešto normalno složit. — Captain America

Imas primjere gdje ljudi s druge strane ulice zive u drugoj drzavi.
  • seljak86
    3.2k
    Mislim da bi najbolje bilo da je cijela Hrvatska jedna izborna jedinica i da tako mjesta u Saboru najtočnije odražavaju kako se glasalo na izborima.
  • NORTE
    27.8k
    Nisam istraživao, što se ukratko ovim promjenama mijenja za iduće izbore?
    Ako se toliko čekalo "jer vlast nije dopustila drugačije" (a imali smo i Sdp-ovu vlast, također i Most u vladi), zašto se sad promijenilo?
  • Papastrumf
    24.4k
    Zato sto se dogodio novi popis stanovnistva.

Neki zastupnici u tipa slavonskim izbornim jedinicama bi usli u Sabor s puno manje glasova nego sto treba tipa zastupniku u 2. izbornoj jedinici.
  • Neki tip
    21.4k
    Mislim da bi najbolje bilo da je cijela Hrvatska jedna izborna jedinica i da tako mjesta u Saboru najtočnije odražavaju kako se glasalo na izborima. — seljak86

I takav je sustav, naravno, legitiman, ali takav sustav ne reprezentira i ne prepoznaje različitost regija koje tvore Hrvatsku.

IDS, na primjer, ne bi na taj način dohvatio nijedno mjesto u Saboru. O IDS-u ne mislim ništa osobito pozitivno, ali kakav god da jest, jedna po mnogočemu specifična regija ga odabire u značajnom udjelu i time šalje poruku da želi biti reprezentirana kroz tu stranku.

To je samo primjer, ali naprosto je "demokratskije" prepoznati i priznati spefičnosti područja, povijesne, demografske, socijalne i geografske okolnosti i to implementirati u izborni sustav.
  • Fićo1986
    1.1k
    dreshrv Instagram stranica
  • Guinness
    3.5k
    dreshrv Instagram stranica — Fićo1986

Pitao je za original dres, ne za fuševe sa Aliexpressa kojima je uvećana cijena.

Zna li netko gdje bih mogao kupiti stari origigi dres hrvatske repke? — Zambatine škude

https://www.classicfootballshirts.co.uk/international-teams/european/croatia.html

Jedino mjesto di mislim da ih ima više u ponudi, a da su original. Alternativno ako ti se ne plaća tolika cijena ili ti nije bitno da je u vrhunskom stanju pogledaj po britanskom ili internacionalnom Ebayu.
  • Nolifer
    15.8k
    Pitao je za original dres, ne za fuševe sa Aliexpressa kojima je uvećana cijena — Guinness

Hvala ti na ovoj info, već sam mislio kod njih nešto uzimati, ali zaobilazit ću ih. Pa naći neki bolji izvor za kupnju dresova.. A i ovaj link kaj si ostavio mi se čini relativno dobar...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.