• deda
    33.7k
    Ja dodem u Hyundai u Sesvetama na seris redovni. I velim gle tu mi nekakve lampice stalno svijetle. Vele oni nemaju pojma kaj je to. Ak auto normalno radi nema problema samo se vozite. To je bilo pred 4 mjeseca. Lampice još uvijek svijetle. Auto normalno vozi. :cool:
  • Mr Anderson
    8.7k

Hahahaha...najbolje počupat lampice da te ne dekoncentriraju.
  • Mr Anderson
    8.7k
    Inače, malo je više dobrih majstora starog kova koji stvarno kuže aute. U ovim ovlaštenim servisima posao mehaničara se svodi na to da spoji auto na komp, komp mu pokaže grešku i on to zamijeni s novim. Mada se u većini slučajeva to može riješiti jeftinije ali niti to znaju niti im je u cilju.
  • reziser
    6.9k
    s tim upaljenim lampicama ne prolazis tehnicki
  • reziser
    6.9k
    redovni moraš napraviti u ovlastenom. Di ces promijeniti plocice nema veze s garancijom
  • db-izbjeglica
    15.7k
    Inače, za garanciju uopće ne trebate raditi servis u ovlaštenom servisu, nema zakona, pravilnika, propisa, uredbe koja traži takvo što. Servis samo treba biti odrađen kod bilo kojeg registriranog mehaničara, moraju se koristiti adekvatni dijelovi (originalni ili propisani zamjenski) i sve mora biti obavljeno po uputama i upisano u servisnu knjižicu.

Ne mogu vam ukinuti garanciju ako je sve tako obavljeno, nema pravnog okvira za to, eventualno ako se u zadnje vrijeme nešto promijenilo, u što čisto sumnjam. Oni to pišu u svojim uvjetima jamstva, ali ako ih tražite objašnjenje, navedete zakone o pravima potrošača, spomenete europske uredbe, zaprijetite odvjetnikom... Odmah slijedi popuštanje :halo:
  • Mr Anderson
    8.7k

Ne znam baš. Meni je u garanciji izričito pisalo da moram redovni servis raditi kod njih, propisano koliko svakih tisuća km. I ako bi mi na redovnom servisu našli da moram nešto zamijeniti, morao sam kod njih.
  • db-izbjeglica
    15.7k
    Ne znam baš. Meni je u garanciji izričito pisalo da moram redovni servis raditi kod njih, propisano koliko svakih tisuća km. I ako bi mi na redovnom servisu našli da moram nešto zamijeniti, morao sam kod njih.Mr Anderson

To je trik kojim si osiguravaju mušterije u ovlaštenim servisima i tako zarađuju bijesnu lovu kroz servisnu mrežu. Međutim, njihovi uvjeti jamstva nemaju nikakvu pravnu težinu, tamo mogu pisati što god hoće.

Primjerice, gdje je logika ako ti auto zahrđa da ti ukinu garanciju jer nisi mijenjao ulje u njihovom servisu? Ode ti getriba, sorry, al nisi mijenjao filter klime kod nas...nema nikakvog smisla! Ako su servisi obavljeni stručno, uredno, ako su korišteni adekvatni dijelovi, ako je sve primjereno evidentirano i obavljeno u normalnim intervalima... Ne mogu ti apsolutno ništa u slučaju kvara, moraju to popraviti!

Evo što o tome kaže HAK, 5. Točka.
  • Dinamosaur
    1.6k
    Jucer sam bil na tehnickom i veli mi da su mi kocnice 'na knap'bbb medimurje

Savjetujem ti da na jesen prilikom zamjene guma pitaš vulkanizera u kakvom su stanju pločice i sam se uvjeriš. Isto ponoviš i na proljeće pa ćeš bolje uočiti kolko se troše
  • SAS1987
    14.9k
    Dantejev Inferno. Snimka vatrogasca okruzenih vatrom na koje kanader ispusti vodu. Kaže lik na kraju da ih je spasio.

https://youtube.com/shorts/mMpHf_7uoz4?feature=share

Trenutacno na terenu gasi najveci pozar ikad u Sloveniji oko 1600 ljudi (cca 1100 vatrogasca), 14 helikopterja i avioni iz hrvatske, Romunije itd. Na terenu su svi vatrogasci države (osim onih koji trebaju biti spremni za lokalne nesrece u svojim mjestima). Uz to je takva suša da je na slovenskom primorju prvi put nakon 1987 redukcija vode.

Uvjek fascinira koliko novca su države spremne potrošiti na raznorazne pizdarije (recimo ulaganja u vojsku) a nemamo dovoljno aviona za gasiti požare.

Inace, dosad je u gasenju smrtno stradala jedna osoba.

wzqlxkc2ygxpw271.jpg
  • Crusades1986
    13.1k
    Zašto je ulaganje u vojsku pizdarija?

Pogotovo sad u kontekstu aktualnih događaja u Ukrajini, uvijek kompleksne i napete geopolitčke situacije na Balkanskom poluotoku i povijesnog iskustva sa događanjima na tom istom području.
  • Neki tip
    21.3k
    na raznorazne pizdarije (recimo ulaganja u vojsku) a nemamo dovoljno aviona za gasiti požare.SAS1987

Budući da si po meni jedan od najboljih i meni najdražih forumasa na Zoni, 3x sam čitao ovaj dio da se uvjerim da nisi ironičan. I bome nisi.. :yikes:
  • SAS1987
    14.9k
    ,

nemam ja ništa protiv vojske, naprotiv ali naša (slovenska) vojska je komedija koja nas nebi obranila protiv malo veceg lovackog drustva.

Hrpa nesposobnih, nemotivitanih vojnika (dobili smo cak negativno ocjenu NATO jer su nam vojnici nespremni). Zaposlenici vojske po internetu prodajajo uniforme i cizme a onda novinarima pizde da nemaju opremu. A plate su im jako visoke sa obzirom na njihov rad.

Najvecji kolaps je bila NATO vjezba u Latviji na koju je trebalo ici 46 vojnika ali ih je toliko iznanada uzelo bolovanje da na kraju niso ni išli :rofl: I nikom ništa.

Još jednom, nemam ništa protiv ulaganja u vojsku (pogotovo ako imaš za susjede neke barbare poput srba) ali naša vojska zaista nije na nivoju. I ak nas ne može normalno braniti, ne pomažu u nesrecama itd onda su nekoristni.
  • xavier
    12.1k

Rekao bih da si ovim postom sve ispravio :cool:
  • Jaro
    7.6k
    rekao bih da nijeni kod nas nesto puno bolje. OK, ljudski faktor je vjerojatno OK, ali korupcija i nesposobnost na vrhu se svako malo pokazuje...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.