• NORTE
    13.7k
    Dinamo - Rijeka 1:2, 25.3.2006.Miro93
    Ovaj poraz mi je jako teško pao tada, a pamtim ga i sad. Pobjedom smo mogli praktički osigurat naslov i onda ovaj neočekivani poraz.
  • masacusec
    4.6k
    Te su sezone i porazi na terenu bile pobjede na tribini s obzirom na brojke i kvalitetu predstave na tribinama diljem HR...
  • Miro93
    2.8k
    Maribor - Dinamo 1:1, 30.7.2003.

kikzgmcmdxycrjw3.jpg

+ Skijanje Slovenija 2002.

mvgo73vn3e8ga7w1.png
  • Miro93
    2.8k
    Dinamo - Hajduk 3:0, 11.9.2004.

w6duuhmq3h4uce2j.png
  • NORTE
    13.7k
    Dinamo - Hajduk 3:0, 11.9.2004.Miro93
    Premijera novog transparenta dinamo svetinja :smile:
  • superhik
    11.9k
    Na današnji dan, 1961. u Donjoj Lomnici kraj Velike Gorice rođen je Stjepan Štef Deverić.

Za Dinamo je igrao u periodu od 1980. do 1984. te od 1987. do 1991.
    Ukupno je odigrao 345 utakmica i postigao 158 pogodaka, od čega 178 službenih s 42 pogotka.

Debitantska utakmica u plavom dresu bila mu je u ožujku 1980. godine protiv Partizana, a iste te godine s Dinamom osvaja i kup.
    Bio je član legendarne generacije iz 1982. koja je osvojila prvenstvo, a u kojem je Štef postigao 14 pogodaka.
    S Dinamom ponovno osvaja i kup 1983.

1984. godine prelazi u Hajduk za koji je odigrao 114 utakmica i postigao 42 pogotka.

Za reprezentaciju Jugoslavije igrao je 6 utakmica.
    Na OI u Los Angelesu (1984.) bio je, uz Cvetkovića, s 5 pogodaka najbolji strijelac turnira.

Nakon Dinama, 1991. godine odlazi u Sturm, pa u Lebring gdje i završava karijeru.

nostalgija-06-04-stjepan-deveric-s-malim-navijacima.jpg

jedan-na-jedan-stef1.jpg

0000011620-914-500-cut-withoutgrow.jpg
  • Mali dioničar
    16.8k
    Nakon Dinama, 1991. godine odlazi u Sturm, pa u Lebring gdje i završava karijerusuperhik

Igrao je i u Zagorcu iz Krapine, igrao sam za gorički Radnik protiv njega. To mi je bio poseban doživljaj jer mi je bio najdraži igrač Dinama dok nije otišao u Hajduk.

U Zagorcu je tada na posudbi bio golman Pereković i Tomo Šokota, ne znam da li je bio još netko iz Dinama, ali Dinamo je tamo uredno slao igrače sredinom 90tih.

Ova fotka s Gudeljom. :ok:
  • superhik
    11.9k
    Koju poziciju je tad igrao? Često su ga bacali s jednog krila na drugo, iako mislim da mu je desna strana bolje ležala?
  • Mali dioničar
    16.8k
    Koju poziciju je tad igrao? Često su ga bacali s jednog krila na drugo, iako mislim da mu je desna strana bolje ležala?superhik

Lijevo kad je u ekipi bio Boro Cvetković koji je igrao desno.

U Hajduku je dosta igrao desno jer su imali Vujovića Zlatka lijevo.
  • superhik
    11.9k
    Na današnji dan 1942. u Hrvatskoj Dubici rođen je Mirko Charlie Braun.

U Dinamo dolazi u veljači 1959. godine iz Bjelovara.
    Bio je prototip modernog, brzog braniča koji je volio "igrati prema naprijed".
    Charlie je bio oštar, brz, preciznog centaršuta i vrlo dobre igre glavom.

S Dinamom ulazi u finale Kupa velesajamskih gradova 1963., a četiri godine kasnije sudjeluje i u njegovom osvajanju.

U 119 nastupa, osim spomenutih KVG uspjeha, osvaja i jugoslavenski Kup 1963. i 1965.

U proljeće 1964. godine sve mu je krenulo krivo.

Iako je napravio vrhunski solo prodor s polovice igrališta i "bombom" zabio za 1:1 protiv Partizana u Beogradu, na toj utakmici ozlijedio se u dvoboju s igračem Radovićem, a u jednom trenutku napao ga je i navijač Partizana.

Tjedan dana kasnije doživio je tešku prometnu nesreću od koje će se oporavljati gotovo godinu i pol.

Zbog neuspjelih pokušaja povratka, karijeru prvi put prekida 1966. godine u 24. godini života.
    Od nogometa ipak nije odustajao lako te se pokušao još jednom vratiti te u sezoni 66./67. kad za Dinamo bilježi 15 nastupa, ali već u idućoj bilježi tek jedan jedini.

Kum mu je legendarni "Žoga" Škorić koji je za Brauna rekao: "Charlie je bio jedan od rijetkih koji je došao u Zagreb i postao Zagrepčanin, i to simbol grada. Čovjek s velikom dušom i srcem. Stvarno velika osoba."

Njegov sin, Davor, član je generacije koja je 1982. godine osvojila naslov prvaka.

braun.jpg

braun-image.jpg

braun-1.jpg
  • Stihl
    3.1k

Dinamo - Rijeka 1:2, 25.3.2006

Ovaj poraz mi je jako teško pao tada, a pamtim ga i sad. Pobjedom smo mogli praktički osigurat naslov i onda ovaj neočekivani poraz

Ja također pamtim ovu tekmu, ali ne po porazu nego po tome kaj su nam sa sjevera skinuli krpu bbb split.
  • masacusec
    4.6k
    Očita suradnja redara i tovara...jer za vrijeme tekme nitko ne smije gore (ukoliko je tribina zatvorena za javnost).
  • Stihl
    3.1k

A jebi ga...bilo je tu raznih priča i teorija, ali eto, zavrsilo je tak kak je, trans je ukraden i to je to.
  • NORTE
    13.7k
    Očita suradnja redara i tovara...jer za vrijeme tekme nitko ne smije gore (ukoliko je tribina zatvorena za javnost).masacusec
    To je bilo 2006., gore se tada smjelo otić stavit krpu bez ikakve pratnje.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.