• xFire
  745
  Da je var postojao u Inzaghijevo vrijeme, mislim da bi Pippu tada uništilo karijeru...
 • jp23
  338
  Imao bi pogodak protiv nas na SP 2002, al vjerojatno 95% ostalih njegovih golova ne bi bilo priznato :lol:
 • xFire
  745


  hahaha, istina
 • db-izbjeglica
  1.8k
  što je na ovoj slici gore sporno? zna se koja je definicija zaleđa.
  negdje se mora povući granica, ja ne vidim drugo rješenje? da je gol priznat, ekipa koja se branila bi mogla izvući istu sliku i reći - sudac je priznao gol iz zaleđa i bili bi u pravu.

  postoji opcija da se u pravilima definira kako se napadaču tolerira ako je po VAR-u XY cm u zeleđu.
  međutim, tko će to onda mjeriti? granica će se pomaknuti i opet će biti kukanja kad netko zabije iz zaleđa koje je XY + 1 cm.

  ovo je identična situacija kao i kod gol tehnologije, jel lopta prešla crtu ili nije, dogode se slučajevi u kojima se doslovno radi o milimetrima.


  d8a220b28eefd7fc8d58242f78b0a367
 • Infinity
  4.4k
  Milimetar, milimetar. Kome smeta gledanje u milimetar ima problem s pravilima, a ne s necim drugim. Cijela lopta mora preci liniju, jer je linija dio terena. Zaledje od milimetar je i dalje zaledje. Pomjeriti to pravilo na 10cm ne bi rijesilo nista, jer bi bio problem 10.01cm.
 • NORTE
  1.6k
  Poništeni gol Dinama u Rijeci je smijurija! Gdje je tu zaleđe? Ovakvo korištenje Var-a je apsolutni antinogomet.
 • reziser
  1.7k
  koji cirkus s varom.... u španjolskoj....

  var cirkus u španjolskoj
 • The Undertaker
  791
  Gledao sam. Sve je bilo regularno i po trenutnim pravilima. S tim da meni onakva ruka nikad ne bi bila penal. Međutim, očito da suci imaju instrukcije da to sude.
 • Eduardo
  4.6k
  ROBERTO ROSETTI, šef UEFA-ine sudačke komisije, potvrdio je danas da će se na Europskom prvenstvu, koje počinje sljedećeg petka, primjenjivati novi napuci kad je u pitanju VAR.

  Rosetti je rekao da su suci dobili nove smjernice kad je u pitanju igranje rukom, a VAR suci kad se utvrđuje je li igrač bio u zaleđu. Međunarodni odbor nogometnih saveza (IFAB) je te smjernice objavio još u ožujku, ali je pojedinim natjecanjima dopustio da ih implementiraju kad smatraju da je najbolje.

  Rosetti je danas potvrdio da će se te smjernice koristiti na predstojećem Euru, a od sljedeće sezone u svim natjecanjima, što će drastično promijeniti sudačke odluke.

  Prema novim napucima, gol neće biti poništen ako je napadač u akciji prilikom postizanja gola nehotice igrao rukom. Prema dosadašnjim pravilnicima, u tom slučaju se gol uvijek poništavao, što je posebno iritirajuće bilo gledateljima Premiershipa u kojemu su se golovi poništavali zaista zbog koječega.

  Promijenjena je i definicija famoznog "neprirodnog položaja" ruke. Odsad je neprirodan položaj ruke samo onaj koji nije rezultat kretnje čitavog tijela u specifičnom trenutku. U prijevodu, ako je igrač slučajno igrao rukom u normalnom kretanju prema lopti, sucima je sugerirano da ne sude igranje rukom. Neprirodnim položajem i "povećanjem obujma tijela" smatra se ono igranje rukom koje je rezultat nepotrebnog pokreta tijela, odnosno namjerno igranje rukom.

  "Pep Guardiola je prije nekoliko mjeseci rekao da može prihvatiti pogrešku suca na terenu, ali ne i pogrešku suca u VAR sobi. Slažem se s njim. Ne možemo poništiti gol zbog zaleđa ako ne postoji jasan dokaz da je zaleđe zaista postojalo. Želimo da je zaleđe očito i ono će se dosuditi samo ako je jasno", rekao je Rosetti.

  Dodao je i da gledatelji neće vidjeti čitav proces povlačenja linija, kao što je bio slučaj u Premiershipu i nekim drugim ligama, već samo konačnu snimku na temelju koje je zaleđe dosuđeno ili poništeno. Povlačenje linija često je zbunjivalo gledatelje i nije im bilo jasno kako se zaleđe utvrđuje, odnosno koje su bile referentne točke na tijelima igrača.

  "UEFA vjeruje u projekt VAR-a i on sigurno pomaže sucima. S druge strane, moramo ga koristiti ispravno jer će u protivnom to postati opasno. Jasno je da u nogometu postoje neke sive zone kad su pravila u pitanju, ali poručili smo VAR sucima da je bolje da se u takvim situacijama ne miješaju i ne interveniraju. Ako je nešto očito - očito je. Ako nije, ne treba se suditi", kazao je Rosetti.
 • NitkoBitan
  308
  Ne možemo poništiti gol zbog zaleđa ako ne postoji jasan dokaz da je zaleđe zaista postojalo. Želimo da je zaleđe očito i ono će se dosuditi samo ako je jasno",Eduardo

  Zaleđe od 10cm je i dalje zaleđe. Jasan dokaz zaleđu su linije koje se po nekim pravilima povlače. Čini mi se da se stvara prostor za manipulaciju...
 • db-izbjeglica
  1.8k
  Rade idiotarije sa konstantnim promjenama pravila i kriterija. Ustalite ih, kakva god bila.

  Ovako se događa da su utakmice koje su odigrane nedavno trebale imati totalno drugačije ishode. Recimo, villarrealu po ovome ne bi bio suđen penal u zagrebu (barem koliko kužim ovo objašnjenje.).
 • Eduardo
  4.6k
  VAR promjene u Premier ligi od nove sezone.

  mtkpc520ahn5p9i4.png
 • reziser
  1.7k
  nakon gola francuza u finalu lige nacija, uz sve one kamere....

  nemam više dobrih riječi o VARu... (nikad nisam ni imao) :joke:
  jednom rječju, katastrofa....
 • Ludovic IX
  339
  Nije bitna kamera. Offside je očigledan već to pravilo o poništavanju offsidea ako protivnički igrač igra loptom u želji da spriječi napadača u offsideu da dođe do lopte - jadno i smiješno. Znači obrana mora procijeniti jel offsideu ili ne i onda po tome igrat ili ne
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.