• Kwedi
    3.9k
    Nije sve kako navodi tekst financirano iz gradskog proračuna.
    Dio love je i državni, odnosno za Maksimir u svrhu 2. Svjetskih vojnih igara 1999. godine održanih u Zagrebu.
  • Mali dioničar
    21k
    Jutarnji...

"Zagreb će se obnavljati 20 godina, a ja bih volio to započeti. Puno je posla jer trebamo novi GUP i prostorni plan, a tu su obnova Bloka Badelj, Paromlina, Gredelja, kako bi Zagreb postao metropola. Razumije se da u to spada i novi Dinamov stadion".
    Žena i poduzetnik

Nije li onda Barić u sukobu interesa? On to opovrgava:
    "Zagreb će uskoro objaviti arhitektonski natječaj, a ja sam se automatski isključio ulaskom u politiku i neću se javljati", odgovorio je Barić, i da kako sigurno neće pristupiti stranci MB365.
  • xavier
    12.1k
    Nije li onda Barić u sukobu interesa? On to opovrgava:
    "Zagreb će uskoro objaviti arhitektonski natječaj, a ja sam se automatski isključio ulaskom u politiku i neću se javljati"
    — Mali dioničar

Dobro, pa je li ga novinar pitao što onda zapravo predstavlja pompozno predstavljeni render ako se on ni ne misli javljati na natječaj jednom kad bude raspisan :grimace:
  • Mali dioničar
    21k
    što onda zapravo predstavlja pompozno predstavljeni render — xavier

Ha, bacili su temu na stol. :smile:
  • Dino
    5.8k
    Zato je render tak suh. Mi se pitamo kolko etaza ima, a arhitekt se nece ni javit na natjecaj
  • Dudu
    3.7k
    a3120d17-f387-4218-b297-f926507505a6.jpg?v1

bacaju se pare i dalje :scream:
  • SAS1987
    20.9k
    bacaju se pare i dalje — Dudu
    Meni je to pozitivna vijest ako je stvarno sruše - što prije to bolje :grin:
  • Dudu
    3.7k

Nema smisla tajming. Nakon izrade dokumentacije, promijenit će se gradonačelnik, pada u vodu natječaj i uzaludno potrošeni novci.
  • Papastrumf
    24.4k
    Rusenje ne moze nikako poceti do izbora uzimajuci u obzir rokove, tako da je ovo cisto predizborno mazanje ociju i uzaludno bacanje 100.000 kn u vjetar.
  • SAS1987
    20.9k
    Nemam pojma kako dugo traju rokovi. Ako ste u pravu onda bacanje novca :grin:
  • Mali Zeus
    22.2k
    Netko će si uzeti pinku na nikad učinjenom rušenju. Svi sretni.
  • xavier
    12.1k
    tfegl2m0s13q8w5y.jpg

Kakvo manipuliranje brojkama i naslov koji navodi u pogrešnom smjeru.

Znači Index je napravio anketu i ovo su brojke (ne ulazim u reprezentativnost anketnog uzorka). Teza je kako je "većina građana protiv bilo kakvog ulaganja u stadion". I stvarno, prva brojka odnosno oni koji su protiv ulaganja je daleko najveća, ALI SVE ostale skupine nisu protiv ulaganja i zapravo većina ljudi želi novi stadion, ali je to iz nekog razloga raspoređeno u 3 kategorije. A tekst je napisan u tonu kako je "velika većina protiv"...što njihove brojke uopće ne govore, dapače.
  • SAS1987
    20.9k
    Težki manipulatori... Građani su kazali da im je stadion Maksimir 6. najveca prioriteta sto znaci da je "top priority". A taj procent od 43.2% po nekoj logiki znaci da su ZA stadion ako ga ne financira grad.

Izgradnja novog mosta na Savi (15%) bitnija je stanovnicima Novog Zagreba, dok je rješenje stadiona u Maksimiru važno za 13,3% glasača, a najviše stanovnicima Centra i Maksimira.
  • NORTE
    27.8k
    Dobro kaže @deda, Villarrealov stadion je tu negdje s Maksimirom.
    8qlouz4iitabo1sp.jpg
  • SAS1987
    20.9k
    da mi imamo takav pričali bi o zagrebackoj La Bomboneri :grin:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url