• Ali
    2.3k
    Evo malo o tome kako TT ispunjava obećanja.

Danas 2024 pola godine pred kraj mandata:

https://www.vecernji.hr/zagreb/ovako-ulica-na-istoku-zagreba-izgleda-svake-veceri-ako-treba-hitna-pomoc-samo-helikopter-moze-doci-1819748

Iste ulice i kvart od 14.000 stanovnika je obilazio i organizrao proteste :

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1360382537673231&id=100068944908339

Pet godina nije rjeseno jedno raskrižje, a sad ce izgradit stadion u godinu i pol...

Inače, nisu se potrudili ni sa 3D modelom i prezentacijom, na snimci se moze izbrojati 90 parking mjesta, a u tekstu piše 450?
  • Liks90
    2.5k
    Sve stoji kaj si napisao…ali di bi Dinamo igrao Europu i sve drugo ako bi se rušio prvi? Na Poljudu možda? Ovo je jedino i pametno rješenje
  • vjeko1701
    9.7k
    Zagrebačka županija kaj je tehnički druga županija u odnosu na Grad Zagreb.
  • jedan u nizu
    9.4k
    https://www.vecernji.hr/zagreb/ovako-ulica-na-istoku-zagreba-izgleda-svake-veceri-ako-treba-hitna-pomoc-samo-helikopter-moze-doci-1819748

Iste ulice i kvart od 14.000 stanovnika je obilazio i organizrao proteste :

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1360382537673231&id=100068944908339

Pet godina nije rjeseno jedno raskrižje, a sad ce izgradit stadion u godinu i pol...
    Ali

Nije tema stadion ,nego Zagreb ali cu se ubaciti, pa ako treba neka admini prebace u prikladnu temu.
    Odrastao sam u Trnavi, i dobro znam tu ulicu i to raskrizje. To raskrizje je tako lose uredeno odkako znam za sebe. Kvart je inace graden bespravno, a mozete vidjeti kako su gradene kuce i ulice u prilozenom videu. Kuce nemaju prikladna dvorista ili parkirna mjesta pa se svi parkiraju uzduz tih uskih krivudavih ulica pa i kad nema prometa, pravi je pothvat proci tamo.

Prije 20 godina to su sve bile kuce, danas je tamo izgradeno na desetke i desetke stambenih zgrada, broj stanovnika se jako povecao, a nedavno sam brojao kolicinu auta u mojoj ulici (koja je slijepa i ima samo 5 kuca ukupno) te sam dosao do porasta od nekih 6 na 13 auta ako se ne varam.
    U cijelom gradu, a i u Trnavi se broj auta povecao nenormalno.
    Ta ulica izlazi na ulicu koja prelazi preko pruge, te je ulica zakrcena jer jako puno ljudi tu ulicu koristi kao precac, jer se u ulici Trnava I. stvori veliki red, a onda svi iz Zelenicke ulice se ubacuju ispred reda.

Nedaleko je ne tako davno otvoren spoj preko ulice Čulinec na podvoznjak u Culincu, ali izgleda da je ljudima jako puno voziti punih 1500m.

Ne kazem da to nije problem gradonacelnika, jer je, i i nije rijesen do sada. Ali problem je tu oduvijek, a ne od jucer. Samo se intevizira iz godinu u godinu sa porastom broja stanovnika/automobila, i ljudskom prirodom da pokusajem kracenja puta uzrokuje puno vecu guzvu sebi i svima okolo. Mozemo samo zahvaliti besrpavnoj gradnji koja se dogadala desetljecima unazad, i dozvolama da se u takvim kvartovima sa takvom infrastrukturom dozvoljava gradnja stambenih zgrada. Sramota za sve bivse a i sadasnju gradsku vlast da se jos uvijeke dijele dozvole za takve gradnje.
  • jedan u nizu
    9.4k
    Inače, nisu se potrudili ni sa 3D modelom i prezentacijom, na snimci se moze izbrojati 90 parking mjesta, a u tekstu piše 450?Ali

Bas me zanimalo, pa sam na onoj slici koju je kolega postavio, izbrojao ovako okvirno oko 350 parkirnih mjesta.

Toliko brzo sam brojao da sam vjerovatno i fulao za mozda koju desetinu gore/dole.
    Nije 90 kao sto ti kazes, ali bas me zanima gdje je ukupno tih 450.

01.webp
  • Crni86
    4.9k
    to dal bu 100 ili 400 parkirnih mjesta igra najmanju ulogu. Parking je bitan za vip goste koji ce stat i da bude 100 parkirnih mjesta. Za uaporedbu radi da li se zna koliko parkirnih mjesta ima trenutno pod zapadaom i koliki se kapacitet iskoristi za ljude s propusnicom za parking? Sigurno se o tome vodi racuna.

Ostali navijaci ce se ionako snalazit na okolnim parkinzima i javnim prijevozom. 300 parkineih mjesta nama ne radi aposlutno nikakvu razliku.
  • jedan u nizu
    9.4k

ma apsolutno, ali evo kolega je spomenuo da ih je vidio samo 90 pa me zanimalo koliko je zapravo
  • SAS1987
    15.1k
    Parking je bitan za vip goste koji ce stat i da bude 100 parkirnih mjesta.

Ostali navijaci ce se ionako snalazit na okolnim parkinzima i javnim prijevozom.
    Crni86

možda je on @jedan u nizu VIP gosta :lol:
  • The Undertaker
    5.9k
    Koliko znam, parking (broj mjesta) je bitan i zbog kategorizacije stadiona i ako želiš na stadionu imati dodatne sadržaje. Tamo bi parking na plaćanje (kad nema utakmica) bio zlatna koka.
  • badjibadara
    3.9k
    ORnD43V.jpeg

Na prezentaciji je spomenut i moguci izlaz na Adzijinu, prijekopotreban iz sigurnosnih razloga, ali nije mi jasno gdje bi mogao biti, obzirom da se popunjava i ovo zemljiste iza buduce sjeverne tribine, a koje svakako nije u vlasnistvu grada.
  • Boycie
    1.5k
    Sad sam tek u miru pogledao projekt.
    Pomocni teren(i)? Sry ak je vec bilo rijeci o tome...
    Baklje nam svakako nebu bio problem ufurat na 100 nacina, otvoren je sa svih strana.
    Sigurno ima nedostataka, al dam lijevo jaje da se ovo realizira.
    Vidim da je rekao Max ce biti 3x veci, dakle ispod 30k nece biti. Nit ne smije. Nadam se min 35k.
  • DrawTube
    5.5k
    mislim da će grad otkupiti zemljišta u obliku L (ove potleusice sa sivim krovovima između zemljišta i adzijine) na slici

P.S., nova Kranjča neodoljivo podsjeća na stadion u Luzernu
  • SAS1987
    15.1k
    Na prezentaciji je spomenut i moguci izlaz na Adzijinu, prijekopotreban iz sigurnosnih razloga, ali nije mi jasno gdje bi mogao biti, obzirom da se popunjava i ovo zemljiste iza buduce sjeverne tribine, a koje svakako nije u vlasnistvu grada.badjibadara

Tunel spasa :lol:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.