• jedan u nizu
    16.9k

Ma sve 5, valjda kuzis poantu.
    Mislio sam da je igrao nesto za Tottenham, ali izgleda nista ozbiljno.
    Ali u svakom slucaju je poznato nogometno ime na otoku, sto kroz treniranje juniora, sto kao pomocni trener.
    Za njih nemjerljiv sa jednim -ić prezimenom koji je trenirao Zrinjski, Rijeku i Dinamo prije Hulla.

Ako se kojim slucajem bude povezivao ili ostvari transfer u Man Utd, skidam mu kapu, makar mislio da je to ravno cudu.
  • Krizy
    64.6k
    Kieran McKenna preuzeo je Ipswich u trećoj ligi u 12.mjesecu 2021., stabilizirao ih i završio na 11. mjestu.

U sljedećoj sezoni je osvojio 98 bodova i završio tri boda iza Plymoutha, ali uz uvjerljivo najbolju gol-razliku 101-35 (+66) i uveo Ipswich u drugu ligu.

U prvoj sezoni u Championshipu osvojio je 96 bodova uz gol-razliku 92-57 (+35), završio drugi sa bodom iza Leicestera, ali s uvjerljivo najmanje poraza - šest.

Ostavio je iza puno skuplje momčadi i vratio Ipswich u prvu ligu nakon 22 godine.
    Dva kluba koja su skupa s njima ušla u drugu ligu - Sheffield Wednesday i Plymouth jedva su ostali u ligi, bod odnosno tri su ih dijelili od ispadanja.

Prva liga je bila preteška za ostanak, a osvojili su 22 boda. Ispali su i Leicester i Southampton, odnosno sva tri kluba koja su te sezone ušla u prvu ligu.

Nakon ispadanja ponovno su u vrhu i bore se za ulazak u prvu ligu, dok su Leicester i Southampton 14. i 15., a imaju dosta više novca od Ipswicha.

McKenna je preuzeo Ipswich s 35 godina u trećoj ligi i vratio ih u prvu ligu nakon 22 godine, sada se ponovno bori za ulazak u prvu ligu. Ima tek 39 godina.

Prednost mu je i što je bio pet godina u Unitedu, nešto kao skaut, nešto kao trener juniora, a zatim i kao pomoćnik Ragnicku, Mourinhu i Solskjæru.
  • Zg123
    3.3k
    Ne bi me čudilo ako je Jakir u kombinacijama za novog trenera Uniteda nakon odličnog rada u Hull Cityju.LA BOMBA

Vlasnici Uniteda su delulu cak i vise od tebe tako da je sve moguce...
  • LA BOMBA
    730
    Google kaže da je 7 godina igrao u Tottenhamu...Droljo

Nikad nije igrao za Tottenham.

"In 2009, at the age of 22, McKenna retired from playing due to an ongoing hip injury which prevented him from making a senior first-team appearance for Tottenham."
  • Mr Anderson
    16.3k
    Manchester United - smiješan klubić, za Championship.
  • LA BOMBA
    730
    Jakir ima bolji rezime od McKenne.

Jakir je vodio klub u ligi prvaka i osvajao trofeje. Vodio je klubove u više država. Ima više iskustva i trofeja kao trener. A i imao je bolju igračku karieru. Doslovno svako tko je odigrao barem jednu nogometnu utakmicu je imao bolju nogometnu karieru od McKenne.
  • Facke
    7.4k

:roll: Ja za tebe vise reci nemam.
  • LA BOMBA
    730
    Realno United nema nekakvih dobrih opcija za trenera.

Ni jedan elitni trener koji bi bio spreman preuzeti United trenutno nije slobodan. Marescu ne smatram elitnim trenerom i ne znam šta bi im mogao nuditi, kad nije ništa posebno napravio sa Chelseajem.

Mogu tražiti trenere iz manjih engleskih klubova poput Iraole i Glasnera ili nekog iz Championshipa. Drugih opcija ne vidim.

INEOS mi se čini kao da ne zna mnogo u nogometu tako da sam siguran da neće od jednom uzeti neko eksotično ime iz neke random europske lige. Amorimov otkaz nije bio planiran nego se je dogodio zbog njegovih izjava, tako da vjerovatno nemaju nekog plana B.

Sve manje je dobrih trenera u nogometu, slična situacija kao sa igračima. Prije 20 godina odmah bi imao nekih 10-15 velikih imena koji bi bili bez posla i nudili bi se. Sad moraš tražiti trenere u manjim klubovima i platiti otštete klubovima, i večina tih trenera nema nikakvog iskustva u velikim klubovima.

Jedan od razloga zašto je tako je i u tome što imaš danas manje velikih klubova nego nekad, pa tako imaš manje trenera koji bi se mogli dokazati da mogu voditi jedan klub u kojem su velika očekivanja. Danas imaš nekih 10 velikih klubova, svi ostali su pali u neki prosjek. Prije 20 godina mogao si kao velik klub uzeti trenera koji je bio u npr. Valenciji ili Laziu, i znao si da taj trener može raditi na toj razini jer su to bili veliki klubovi. Npr. kad je Benitez iz Valencije otišao u Liverpool ili Mancini iz Lazia u Inter odmah su imali rezultate. Danas su treneri tih klubova poput Valencije neki prosjek, jer su i ti klubovi sami prosječni, sredina tabele. Tako da danas veliki klubovi trebaju uzimati trenere nekih manjih momčadi i nadati se da ih neće uništiti pritisak velikog kluba. A većinom ih uništi, kao Amorima ili Mottu prošle godine.
  • Droljo
    23.9k
    Riera?
  • dzis
    1.3k
    United je ogroman klub i tako se mora postaviti i pri odabiru trenera.
    Oni vise moraju naginjati npr Simeoneu nego Jakiru. Pokucat na vrata atletica i vidit dali je tamo doslo do obostranog zasicenja ili gospon simeone zeli nove izuzove.

Zidane,ako vec nije dogovoreno sa Fra savezom.

Uglavnom takva imena...nikakvi jakiri i ostali iz nizih liga,uz duzna postovanja.

Ova vasa imena me jako podsjecaju sa nasom situacijom i Kovom
  • javolimtebejako
    3.8k
    Zidane ili Jakir ce biti uzi izbor
  • Krizy
    64.6k
    Jakir ima bolji rezime od McKenne.LA BOMBA

Zar nije bilo da Riera ima bolji rezime od Jakira, mogao si njega predložiti.
    Zašto si se ušutio s njim nakon Rijeke :rofl:
  • LA BOMBA
    730
    Riera?Droljo

Riera nije realna opcija za United jer je nedavno produžio ugovor sa Celjem i nema nikakve klauzule.

Ako bi United htio Rieru morali bi se dogovoriti sa Valerijem Kolotilom i Genadijem Golubinom koji bi htjeli ogromno novca.

I sumnjam da bi Riera htio u United zbog njegove povijesti sa Liverpoolom.
  • OsamŠest
    6.6k

A i kad čitam ovo kaj si napisao, čisto sumnjam da Man United ima novaca za Rieru.
  • LA BOMBA
    730
    United ima probleme sa FFP ne znam da li mogu oni još uopće trošiti ovu sezonu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.