• Milki1
    60
    ja isto generalno mislim da nas je svih strah mene osobno ne da Hajduk digne kantu imam 35 godina nogomet pratim negdje od 6-7 godine svi mi koji smo dozivjeli njihove titule mozemo zamislit taj osjecaj da grozno je mrzis svijet tih par dana znaci zadnja njihova titula je bila kad sam imao 14 i dobro sam vec tad bio svjestan sebe sta nogomet znaci tko su nam rivali… jednostavano upalo se u zonu komfora jer godinama osvajamo i Rijeka kao iznimka kad oni uzmu. Ugl. poanta je da u zivotu svemu dode kraj tako i nasoj dominaciji ja sam prvi svjestan da se Hajduku dogodilo sto i nekim drugim velikim klubovima i to je takva jednostvano anomalija i splet okolnosti da ne idem u detalje da neuzems naslov u 20+ god kao npr Arsenal. Stariji od mene i sami jos bolje znaju prije te osjecaje kad bi oni osvojili ja srecemo nisam puno to osjetio ali samo osjeti dovoljno da znam kako je to osjetit da nebudem razmazen. I to da tovari uzmu naslov neznaci da ga mi necemo vise nikad osvojit naprotiv od. 10 prvenstva normalno mi je da mi uzmemo 8 a oni 2. Tako da ljudi malo ohladite.
  • Jurki
    27.7k
    da se Hajduku dogodilo sto i nekim drugim velikim klubovimaMilki1

Ako je hajduk veliki klub, kaj je onda Rijeka, pa jos vise Dinamo?
    Hajduk je sve, samo nije veliki klub.
    Regionalni dalmatinski klubic za kojeg u Europi znaju samo oni koji su ih isprskali u kvalifikacijama, te mozda okorjelim kladionicarima diljem Europe.
    Te se u medijima i dalje gura prica o klubu koji je "bitan" u Hrvatskoj.
    Povijesno i navijacki oni jesu nama rivali, ali nogometno zadnjih 20ak godina ih je Rijeka debelo prešišala u svim pogledima osim po navijackoj bazi.

Edit: znam da je tema nepopularna misljenja.. al opet.. tovari i veliki klub.. kaj god.
  • Milki1
    60
    mogu se slozit sa odredenim dijelom ja Hajduk smatran uz Dinamo velik klub zbog povijesti navijaca pa cak i trofeja, Rijeka je odlican klub poslozen i tu se nema sta za rec ali Rijeka je tek prodisala u zadnjih 15 god kad je usao Volpi i Miskovic do tad su kuburili uz iznimku 1999. A Dinamo je miljama daleko od ta dva kluba da neidemu u detalje.
  • Droljo
    31.8k

Igrao se nogomet i prije 91
    Od kad se zovemo dinamo do raspada juge tovari imaju 16 trofeja mi 11 a rijeka 2.
    Ai
  • Warrior
    212
    Mi sami smo dobrim dijelom zasluzni sto ih se jos smatra velikim klubom. Umjesto da se fokusiramo iskljucivo na sebe, dajemo im nepotrebnu paznju. Neki ovdje su doslovno opsjednuti tim klubom. Nitko me ne moze uvjeriti da se ne pise previse o njima.
    1. HNL je vec na skoro 500 stranica, a tek je 6 kola odigrano. Tih 500 stranica je vecinom o njima, zanemariv je broj postova o drugim klubovima. I nekako ih se uvijek uspije uvuci i na ostatak foruma koliko god administratori upozoravali.
  • d-Zg
    31
    Svima mora biti jasno da ako dinamo želi biti (barem ja to tako želim i očekujem) jak klub i izvan Lijepe naše, mora imati i jaku konkurenciju, bez obzira da li to znači ne biti prvak svake godine, ali igrati svake godine Europu je zapravo "pod moraš".

Da se razumijemo, bez obzira na ostale klubove u ligi, ja i dalje kao najvećeg rivala vidim jajduka, kao što to vjerojatno vidite i većina vas ovdje.

Zato uvijek treba gledati što radi konkurencija ili susjed preko ograde, jer nikada se ne treba opustiti, ali niti biti u nekom strahu.
    Treba znati da ništa nije vječno i da ne možeš konstantno biti najbolji, a jedanko tako treba biti spreman i svjestan da će vjerojatno taj dan jednom doći. Ali tada ne treba očajavati, niti uzimati na dušu to što će tovarland o tome pisati i pjevati godinama, a možda i desetljećima, nego voditi brigu o sebi i onda ih opet vratiti na tvorničke postavke za sljedećih nekoliko desetljeća.

I da, uvijek bih radije da bude prvak Rijeka ili Osijek ili Varaždin ili bilo tko drugi nego oni, ali od kako sam ja bio klinac, jedino taj rivalitet je bio ono nešto i dojma sam da bez jakog jajduga, nema niti jakog dinama, ako gledamo širu sliku zbog igranja u Europi.

Samo dinamo! :strong:
  • Dino
    5.7k
    Samo taj narativ "jednog dana ce prestat dominacija" ne smije biti opravdanje za nase posustajanje. Ako mi budemo brutalni i jaki, a oni jaci od nas, onda se tu nemamo kaj zalit, jednostavno su posteno pobijedili, ali ako titulu uzmu jer smo se mi opustili i spustili standarde, onda nek sve ode u kurac. Dinamo za mene MORA biti prvak i ne postoji opravdanje u skorijem vremenu da to ne bude.
  • Thor
    3.9k
    Hajduku dogodilo sto i nekim drugim velikim klubovima i to je takva jednostvano anomalija i splet okolnosti da ne idem u detalje da neuzems naslov u 20+ god kao npr Arsenal.
    Taj klub s juga se ne moze svrstati u nikakvu kategoriju velikih klubova po nikakvim kriterijima a jos manje od toga usporedjivati sa Arsenalom.
    Klub koji egzistira u prosjecnosti kao i hrpa takvih u europi,bez ikakvog znacaja osim egzistencije i tu i tam neki pojedinacni rezultat. Nama su konkurencijski klub kao i svaki drugi u ligi. To pusenje price o nekoj velicini tog prosjecnog kluba koje se plasira s juga je prica za malu decu i tome se ne treba pridavati nikakva paznja jer je totalni bullshit ili mitomanija kako kaze Kvasina. Sami sebi zele dati na vaznosti koja ne postoji.
  • d-Zg
    31

Zato je bitno da svaki protivnik dinama bude jak, a dinamo još jači pa da bude nadmetanje na terenu do zadnje kapi znoja.
    Ali ono što mene veseli (ne uzimajući u obzir publiku sa zapadne tribine koji fućkaju i kad treba i kad ne treba), je to da pravi navijači bodre i kad je teško, jer u tim trenucima je klubu podrška najbitnija, a ne samo kad je sve super 5.

I naravno, osim biti prvak kod nas, nastojati u Europi doći do kraja isto tako i nikome spuštati gaće
  • Milki1
    60
    vise sam usporedio to kao post Arsenala u premier ligi a ne da je velik kao Arsenal. I sad ti mitomanis da su nam obicna konkurencija nisu vec su nam rivali ja slavim nase pobjede nad njima a u tvom postu ispada da ih poistovjecujes kao da su npr. Slaven Belupo.
  • Thor
    3.9k
    ne usporedjujem ih niti s Belupom niti s bilo kojim drugim klubom jer me zanjih doslovce libo r. i oni kao i bilo koji drugi klub u ligi su nam jedino i samo konkurencija na jednak nacin kao i ti bilo koji drugi klubovi u ligi. Treba pobijedit utakmicu.
    Rivalstvo je konkurencija koju moze ostvariti bilo koji klub svojim nastupima i dobrim rezultatima u borbi za naslov prvaka. Mozda je to bas Varazdin. Zakaj bi morao rival biti taj klub s juga? A i zasto bi bas gledali prek njihove ograde a ne ograde npr.Varazdina.
    Derbi,da ok zbog duge povijesti postojanja i nekih odnosa u povijesti itd.,broja navijaca, ne zanemarujem to. I da stalo mi je da ih dobijemo no to su dvije utakmice po polusezoni sa 6 bodova. No to kaj oni rade mi je vazno koliko radi i bilo koji drugi klub u ligi.
    Ne pridajem im apsolutno nikakvu vaznost drukcije ili vise od bilo kojeg drugog kluba u ligi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.