• ElDorado
    14.4k
    Izgleda da smo najbolje lijevo krilo Vidovića prodali jer smo ga gurali na osmicu i pričom sa on zapravo nije lijevo krilo. A on je htio igrati lijevo krilo i to napisao u oproštajki.
  • DiddyGuela
    6.8k
    Spikic je TV u boji za Lisicu. Ne mogu vjerovat da ovo pisem...
  • Big Daddy
    1.9k
    Da Mihael Mikić opet obuče kopačke, bio bi bolji od Lisice, tak da je sve moguće.
  • Matija1711
    47
    Ne zaboravite da je Spikic zabio u LP
  • ElDorado
    14.4k
    Trenutno Mudri bi bolje igrao desno krilo od Lisice?
  • crophantom
    7.4k
    naprijed vjerojatno bi, jer tesko je ne odigrati bolje, al brate mili, zamisli na kaj bi tek to ličilo iza u paru s Valincicem
  • NKDZ86
    9.5k
    Znači, Pavić igra u prvih 11 protiv Borussie u LP.
    Mikić igra u prvih 11 protiv Lilla u EL.
    Zebić igrao u prvih 11 protiv jajduka.
    Vrbančić, Šunta i Horvat igrali u prvoj momčadi više puta i pokazali su talent.

Ne znam kog sam još izostavio, a sigurno ih ima.

Pa naravno da se osjećaju jadno i svaka čast svakome od njih ko je odlučio ostat i igrat drugu ligu, a razni smokiji, trabinasi i ini imaju prednost samo zato što su stranci, a isto se nisu dokazali u seniorskom nogometu niti na eu sceni.

Odgovorno tvrdim da ti dečki su zaslužili prvu momčad i da bi eksplodirali da im se da prilika.

Zabrinut sam zbog sportske politike našeg kluba i nisam zadovoljan kako se tretiraju naši juniori i nadareni igrače iz naše škole nogometa koja je 5. u svijetu!
  • Paggini
    98.3k
    Navijači Dinama, u zavidnoj većini, su kompletni idioti i žalim što s njima dijelim ljubav prema najvećem klubu na svijetu.

Prvo, fenomen trenera Kovačevića među navijačima je stvarno za promatranje, jer ne znam kada je neki trener pobrao tolike količine mržnje, odvratnih epiteta, izmišljenih narativa koji postanu dogmatične "istine" koje se ne propitkuju i gdje se čeka bilo šta samo da se čovjeka pribije na križ srama i s krvlju u očima se zaziva njegov odlazak. Jedina usporedba mi je Jakir, s kojim smo doduše imali puno veće sramote u KL, LP i HNLu u godinu dana, ali i ta mržnja je bila besmislena i eto, sad kad smo svi pametni, vidimo koliko je bila i kontraproduktivna za klub.

Ne mislim da je Kovica trenerčina, ne mislim ni da je neki veliki vođa koji će nas odvesti u raj, ali čovjek je došao na klupu nove novcate ekipe, ostvario korektan rezultat u Europi, demolirao HNL, ispao ni prvi ni zadnji od nominalno slabije, ali jako dobro posložene ekipe iz LP, u HNLu je bez poraza, ali cijeli njegov mandat se čovjeka demolira ne samo na profesionalnoj razini, nego i još gore - na osobnoj razini. I to ne od tovara od kojih očekuješ takve gadarije, nego od dinamovaca koji ga nazivaju frfljavim bosance, gazdinim čukom, neznalicom i idiotom. Čovjek je u godinu dana ostvario dosta dobre rezultate gledajući kontekst Dinama u koji je došao, ali svaki dan njegovog mandata se čovjeka unižavalo do razine potpunog klauna, a na proljeće kad smo igrali kako smo igrali, imao sam osjećaj kao da se jedva čeka da posrne da se ciklus opet pokrene. Očekujete od tovara, šarana, armadaša, ovih onih da poštuju Dinamo, a navijači Dinama prvi ponižavaju te iste ljude koji vode Dinamo - od trenera, uprave i igrača

A kad smo kod igrača, dinamovi navijači obožavaju mrziti svoje igrače. Luka Stojković kao jako fini primjer, gdje je dečko svim srcem i svakim atomom svoga tijela svaku utakmicu 120% unutra - energijom, igrom, trkom, voljom, svime, što je nažalost ekstremna iznimka kod Dinamovih igrača, a ne pravilo. Ali Petković je rekao da je Boban rekao da je divlji igrač (što je Boban mislio taktički, ali se to u puku shvatilo da je općenito divlji), dečko dobije dva itekako navučena crvena + onaj šamar protiv Genka, demoliranje momka na svim strana, Petković je bio u pravu da je divljak, ne dajte mu da igra, kaznite ga, šta taj majmun misli da je. I dečko, naravno, odigra proljeće kako odigra, taktički se razvije u jednog od najzrelijih igrača, rasplače se prisjećajući se crvenog protiv Genka, svi vide tu ljudsku stranu i stvarne emocionalne posljedice koje je taj čin imao, plus razapinjanje kroz medije i navijače i bude nam žao. I onda dođe neprovjerena informacija kako je bio rasni napad na nekog crnju Vikinga i pet stranica se osuđuje taj isti Stojković. Stvarno da se nitko od vas ne zapita koji vi kurac jebeno pišete i radite.

A dodatno, opsjednutost tovarima je također zanimljiva. I tu ne mislim na ovo što se nakuca 5, 6 stranica tijekom njihovih tekmi, to i ja sudjelujem, to je navijački ok, svi im želimo da izgube, svi se ljutimo kad dobiju neki navučeni penal, svi slavimo kad sjebu. Ne mislim na to, nego mislim na činjenicu koliko medijski narativi utječu na mišljenje dinamovih navijača. Protiv Dinama trenutno se vodi očigledan informacijski rat koji svako s očima i dva grama mozga vidi. Možemo reći da je to pretjerano zvati inforatom, da, ali za klub kao što je Dinamo se zadnjih par tjedana pišu najgadastije gadarije u dugo vremena - ne možemo se sastati s loptom, propadamo, sva pojačanja su kurac, Kovačević pred otkazom, Boban ne gleda utakmice, raspad potpuni. A za drugi klub se pišu jebene epopeje i natječu se jedni s drugima koga će prije iz ekipe pohvaliti i zvati u reprezentaciju. I to je sve ok, sve je to meni jasno i tko drži novine i tko u njima piše, organizirani su na toj razini i tu im nemam šta za reći. Naše "novinare" neću ni spominjati, okot svih okota. Ali nebitno to, nego navijač Dinama zna što se radi, jasan pokušaj unošenja kompletnog nemira u klub kroz medijsku ofenzivu sa svih strana, znači to svaki navijač vidi i opet padne na tu istu propagandu titove škole propagande.

Ja odgovorno tvrdim da mi imamo iste rezultate u HNLu i Europi, a da hajdug nije ušao u KL i da su kiksali još jednom ili dvaput, situacija bi kod nas bila smirenija 80%. Bilo bi kritike, ali se ne bi pisale litanije preko 500 stranica nakon krljave pobjede protiv Gorice. I to upravo zato što ti isti mediji ne bi udarali ofenzivu po Dinamu. S ovim šizofrenim zahtjevima da se Kovačević goni iste sekunde, da igra Šivalec, da treba prebit sva naša krila, da Boban treba vratit svoju godišnju kartu, da ovo, da ono radite točno ono što oni žele - mičete se od smislene kritike i unosite potpuni kaos u narativ oko kluba.

Sve skupa smiješno i otužno
  • ElDorado
    14.4k
    prijatelju generaliziraš. A to nikad nije dobro.
  • Mali Zeus
    22.1k
    ↪Paggini prijatelju generaliziraš. A to nikad nije dobro.ElDorado

rekao je zavidna većina, kako je to generaliziranje?

Sve potpisujem kaj je napisao.
  • Eduardo
    30.6k
    Zapravo, mislim da je najveći problem upravo ono što je @Paggini na kraju istaknuo; gubitak mjere. I među zonašima, i među medijima, i na društvenim mrežama... jedni pretjeruju u pljuvanju, drugi pretjeruju u obrani, a između toga se izgubi normalna rasprava o nogometu. Stvara se histerija, a između kritike i histerije postoji ogromna razlika. Kritika je korisna. Histerija nije, a uz to ide ljudima na ku*ac svako malo čitati takva sranja.
  • ElDorado
    14.4k
    Pa recimo ima ljudi koji misle da je Kova dosegao svoj plafon i traže nešto više od trenera Dinama, ali ne vrijeđaju čovjeka na osobnoj razini. Ili ako kritiziraš igru naših krila ne znači da ih mrziš ili vrijeđaš. Jednostavno iznosiš svoje mišljenje. Osobno nikad protiv nikog nisam ovdje napisao nešto na osobnoj razini.
  • Mali Zeus
    22.1k
    Pa recimo ima ljudi koji misle da je Kova dosegao svoj plafon i traže nešto više od trenera Dinama, ali ne vrijeđaju čovjeka na osobnoj razini. Ili ako kritiziraš igru naših krila ne znači da ih mrziš ili vrijeđaš. Jednostavno iznosiš svoje mišljenje. Osobno nikad protiv nikog nisam ovdje napisao nešto na osobnoj razini.ElDorado

Pa onda on nije uopće mislio na tebe i ti se ne bi trebao naći pozvanim nimalo.
  • Crni72
    254

Svaka čast majstore!
  • ElDorado
    14.4k
    s ovim se apsolutno slažem
bold
italic
underline
strike
code
ulist