• crophantom
    5.8k
    Mislim da je ovo besmislenu rasprava, jer čak i da Garcija je bolji trener od Kove, on i Boban bi skupa izdržali 10 dana i to bi puklo.
  • rokikaciga
    16.1k
    Pa i Garcija je jedan od aktera koji njeguju bolest tog kluba i tu bolesnu atmosferu. Kakav Garcija jebo vas Garcija, kako bi Ciro rekao. Ne razumijem opsesiju sa drugorazrednim trenerima i igracima sa skoljke. Prvo Almena, pa Garcija...hoce li Mišel Šego bit sljedeci
  • Warrior
    159
    napisao sam konkretan primjer, nijednog igraca nisam spomenuo. Isto sam mislio dok su treneri bili u Istri i Belupu i nemalo se iznenadio kada su otisli u “krive” klubove. Pisem u ovoj temi, a ne na nekoj drugoj jer mi se cini(lo) da je moguce napisati komentar, a da izbjegnem nepotrebne rasprave i ovo “jebo vas” zbog razlicitog misljenja. Krivo mi se cinilo.
  • Endeavour
    697
    Ne postoji krivo mišljenje.
    Zanimljiva opservacija Kova vs Garcia. Meni Garcia djeluje netko tko bi na duge staze mogao napraviti rezultat. Nešto kao “trust the process“ što je stalno govorio Arteta u Arsenalu, kad su ga svi smjenjivali. Ali znamo gdje je otišao…
  • Schpatz
    1.3k

Po čemu točno misliš da je Garcia bolji izbor od Kovačevića?

Kovačević je dosad vodio tek jednu službenu utakmicu ove sezone i to u gostima protiv protivnika koji je, vrlo vjerojatno, kvalitetniji i organiziraniji od bilo koje momčadi u HNL-u. Igralo se na umjetnoj travi, a Dinamo je drugo poluvrijeme dominirao. Prvo poluvrijeme nije bilo idealno, ali osim petnaestak minuta oko primljenog gola nije niti to bilo bas tak kriticno lose.

S druge strane, Garcia je protiv Ziline jedva prošao dalje, prezivio u Slovackoj, a Pafos odigrao tek svoju prvu sluzbenu utakmicu.

Ono što mi nije jasno jest odakle dolazi narativ da je Garcia dokazano bolji trener. Em ako gledamo samo ovu sezonu, Kovacevic tek poceo. Prosle sezone pomeo Garciu u sva 4 derbija prosle sezone, Garica je ispao od albanskog predstavnika i na kraju nije cak niti napravio neki bodovni iskorak u HNL-u.

S druge strane, Dinamo je prošle sezone, prosao tu ligasku fazu EL, uz tu krizu igre i rezultata i u Europi i HNL-u i potpuna dominacija na proljece.

Zato stvarno pitam, na temelju čega je Garcia u ovom trenutku dokazano bolji trener od Kovačevića? Po trofejima? Nema ih. Po europskim rezultatima? Nema ih. Po međusobnim utakmicama protiv Dinama? Nije pokazao ništa. Po plasmanima u prvenstvu? Također nije napravio iskorak.

Ne vidim nijednu objektivnu činjenicu koja bi opravdala zaključak da je bolji od Kovačevića. Ako je jedini argument nekome da hajduk igra na oko ljepse (makar niti to bas nije istina, barem za mene), to je opet stvar dojma. Mene bi zanimale cinjenice. Odnosno kak si napisao, Kova te jos nije uvjerio i kupio, po cemu te to Garica uvjerio?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet