• Daliban
    1.9k
    Ne slažem se da nam je LP otegotna okolnost, naprotiv. Mislim da je najveća prilika koju imamo.

U odličnoj smo poziciji da izborimo PO, a svakom pobjedom i remijem pumpamo budžet za zimski rok. Već smo zaradili 2,8m na račun rezultata, a s još par pobjeda i možda jednim remijem protiv velikih, što nije nerealno i svi se tome nadamo, možemo doseći zaradu od skoro 9m kada se uračuna i dodatnih 1m za izboren PO. Pritom, ulaskom u PO bismo osvojili i šansu za dodatnih 11m ako nas potrefi prolazan suparnik. S obzirom da nam je financijsko stanje jako dobro, nema razloga da nagrade iz ligaške faze ne budu investirane u momčad kroz zimski rok. Osim što hvatamo direktnu LP za sljedeću sezonu obranom titule državnog prvaka, također hvatamo i 11m kroz dvije utakmice PO-a već na zimu.

Razumijem argument da igrači nemaju vremena za odmor, a nismo u poziciji da previše rotiramo zbog situacije u HNL-u, ali istovremeno mislim i da je potreba za rotacijama malo preuveličana. Dečki poput Sučića i Baturine mogu pratiti ritam od dvije utakmice tjedno kroz narednih par mjeseci, a na dosta pozicija i možemo donekle rotirati bez da previše riskiramo. Vraća nam se i Perković za HNL. Možda ne možemo na teren poslati kompletnih drugih 11, ali nekoliko igrača skoro uvijek možemo odmoriti. Ako bismo pak pobijedili ono što moramo (Slovan, Celtic), mi bismo čak i u LP mogli rotirati na kraju ako bi baš bilo potrebe.

S druge strane, mislim da pozitivni rezultati u LP mogu imati najveći utjecaj na podizanje momčadi općenito, a negativni nas mogu samo dodatno strmoglaviti padom morala.
  • miro
    4.7k
    Također, LP ove godine meni ispred HNL-a
  • masacusec
    3.8k
    LP ove godine nam može biti akumulator love, kroz dvije-tri pobjede te na taj način relaksirati odnosno kompenzirati eventualni neuspjeh u hnl-u, međutim, to ne smije biti vodič kroz sezonu.
  • Georg Koch
    4.8k
    Znam da je nepopularno s obzirom na stanje, al meni bi mali Pavic startao kao zadnji vezni umjesto Misica, sutra protiv Sibenika.
    Jest imperativ pobjede, mislim svaka iduca do kraja sezone je, ali isto protivnik je Sibenik i mislim da mali trebao startati.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.