• Mali Zeus
    16.2k
    Jebiga cijelo jutro slušam ukraden pokradeno straj od torcide, prolistat ču prije sljedeći putMentalni Gimnastičar

Od kog, od tog prijatelja?
  • Bosskovitz
    14.9k
    U slučaju da odvojeno područje stadiona za gostujuće navijače čini više od 5 posto ukupnog kapaciteta stadiona, sva mjesta u odvojenom području moraju biti stavljena na raspolaganje gostujućem klubu.Mentalni Gimnastičar

Mnogi tumače "odvojeno područje stadiona" kao "tribina koja nije spojena s ostalima", što je pogrešno. Odvojeno područje može biti dio tribine odvojen ogradom od ostatka. Smisao te odredbe je da ako imaš gostujući sektor koji prima recimo 7% ukupnog kapaciteta, onda moraš dati 7% kapaciteta; a ne da moraš dati cijelu tribinu zato što je stadion koncipiran na način da tribine nisu spojene.
  • criticus
    3.1k
    dvojeno područje može biti dio tribine odvojen ogradom od ostatka.Bosskovitz

Al zašto ovo nije napravljeno na jugu jel zna netko? Pa bit ce jos derbija i lige prvaka i ko zna cega sve ne gdje nam propada pola tribine koja se moze napuniti nasim navijacima. Sjecam se da je poslije zadnjeg derbija na maksimiru bilo rečeno da će se napraviti preinake kako se ono nikada nebi ponovilo. Sad je igrom slucaja valjda, osim ako nema neka pozadina koju neznam, osigurano da ovi dobiju 5%, al i dalje nam propada pola tribine. Za nase navijače ali i zaradu od prodaje ulaznica.

Ne idemo na kranjcu dogodine, mozda ne ni godinu iza. Radovi su se radili ona zapadu gore, receno je da se radi shop na kutu sjevera, ovo na jugu je vjerojatno slican rang ulaganja. Šta nas sprječava da se to implementira?
  • rupke
    115

svi smo očekivali preinaku na stadionu, a ona se dogodila na parkingu Borongaj
  • jedan u nizu
    11.8k
    Zato jer realno, ne mozemo napuniti ni ovo sto imamo, a kamoli jos da i jug punimo.

Jug ne napunimo niti u europi kada se puste ulaznice, kada nam dolaze bolji gosti.

Sumnjam da bi na derbiju ljudi kupovali ulaznice tamo jer bi bili smjesteni pored torcide. Neki bi htjeli sigurno, ali obicni navijaci, koji i najvise pune stadion na derbiju, vjerovatno nebi.
  • Nolifer
    9.7k
    Samo da se ne raštrkaju "studenti i studentice" po zapadu...
  • mokoxax468
    1.1k
    Plexiglas s oba kraja na 5% stadiona te mreža iznad je i dalje "izdvojeni dio tribine". Lako se to sredi, vidi primjer na Opusu
  • Sajla
    7.3k
    Meni su baš fora HNS pravilnici :)
    Pravilnik o zaštiti i sigurnosti na stranici 14:
    "Minimalno 5% ukupnog kapaciteta stadiona mora biti stavljeno na raspolaganje isključivo gostujućim navijačima u odvojenom području stadiona"

Pravilnik o sigurnosti na nogometnim utakmicama na stranici 12:
    "Do pet posto ukupnog kapaciteta stadiona mora biti stavljeno na raspolaganje isključivo gostujućim navijačima u odvojenom području stadiona."
  • Bosskovitz
    14.9k
    Lako se to sredimokoxax468

Lako se sredi kad imaš krov i konstrukciju u sklopu koje je to planirano, ne i kad imaš 55 godina staru, poluraspadnutu tribinu. Ne kažem da je nemoguće, samo se pretjerano pojednostavljuje kad se kaže da treba tek staviti pleksiglas i mrežu.

Meni su baš fora HNS pravilniciSajla

Ako imaš 6%, kršiš Pravilnik o sigurnosti, ako imaš 4% onda kršiš Pravilnik o zaštiti i sigurnosti. Znači - moraš imati 5%. Ne znam kaj ti nije jasno :rofl:
  • Mihael2305
    145
    ja i dalje ne znam zbog čega se vi i dalje prepirete oko kapaciteta/karti za jug/torcidu.

Pohvalno od kluba da su ustupili toliko broj karata posto se ja nadam da bi dali i manje da nema tog zakona.

Koliko karata dobimo dole kod njih u Splitu zadnjih nekoliko godina ovo je dostojno na takvoj razini. Jedino pozitivno da su pomakli ogradu za jedan sektor u desno.

Sasvim dovoljan broj karata za takve mamlaze i narkomane, pogotovo nakon onakvog nereda(uništavanje semafora) i bakljade u zadnjem derbiju da za njih treba izmislit onakav kavez kakvog ima rijeka.
  • mokoxax468
    1.1k
    Lako se sredi kad imaš krov i konstrukciju u sklopu koje je to planirano, ne i kad imaš 55 godina staru, poluraspadnutu tribinu. Ne kažem da je nemoguće, samo se pretjerano pojednostavljuje kad se kaže da treba tek staviti pleksiglas i mrežu.Bosskovitz
    Ovdje sam mislio na novu Kranjču, ne na trenutni Maksimir, jer je kolega pitao što će biti kada se nova Kranjča izgradi. Jasno mi je da je to puno teže izvesti na trenutnom jugu Maksimira. Pod teže, mislim dosta skuplje
  • Sajla
    7.3k
    ja i dalje ne znam zbog čega se vi i dalje prepirete oko kapaciteta/karti za jug/torcidu.Mihael2305

a ja ne znam kud si baš meni našao odgovarati kad se baš s nikim oko toga ne prepirem :)
    samo sam naveo nedosljednost HNSa koji u dva pravilnika propiše isti kapacitet - jednom kao minimalni, drugi put kao maksimalni, pa ako klub fula za jednu sjedalicu više ili manje krši jedan od pravilnika.
  • Mihael2305
    145
    ma kuzim kolega, isprike. Smatralo se na sve na tu temu
  • Bosskovitz
    14.9k
    Ovdje sam mislio na novu Kranjčumokoxax468

Ma naravno, oko toga nema ni rasprave. I nova Kranjča i novi Maksimir nesumnjivo će imati gostujuće sektore propisanog kapaciteta s plexiglasom i mrežama, kako je već standard na svim relativno novim stadionima u Europa. Sigurno neće cijeli jug/sjever Kranjče biti gostujuća tribina, oko toga se ne moramo brinuti.
  • criticus
    3.1k
    Kakvo je stanje s paketima? Koliko vidim SD se cijedi i mogao bi cijeli otić u paketima... osim ako nema još u pričuvi sektor 1 plus godišnjaci koji budu odustajali
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.