Hajduku je vraćena slična imovina kao i Gradjanskom uz to da su oni na vrijeme sakrili trofeje i arhivu koji nisu zapljeneni, dok Gradjanski nije bio te sreće. — superhik
A što se tiče same obnove, ni tu se nije išlo na to da se obnavlja nogometni klub Hajduk kao takav prije rata, već se išlo na stvaranje nogometne selekcije unutar NOB-a i Jugoslavenske Armije koja se smatra pretečom tog kluba. — superhik
Nema nikakve formalne ideje da to bude novi Građanski — Mlađi referent
Tek moderni tekstovi počinju pripisivat Dinamu bilo koji trofej Građanskog. — Mlađi referent
Ok, al ima određena razlika gdje je dopuštena obnova Hajduka dok se Građanski htjelo izbrisati. Ajde da su za oba kluba postojale jednake mogućnosti pa se ipak odlučilo osnovati nešto novo. — vjeko1701
1. Vrlo bazično, ali na osnivačkoj skupštini je Dinamo osnovan kao novo FD, s novim imenom, novim grbom. FDK u prvom grbu mi je izuzetno bitno. Nema nikakve formalne ideje da to bude novi Građanski (kod Hajduka ima, i to mi je ključna razlika). — Mlađi referent
2. Od imovine nije dobio ništa od starog Građanskog. Ona priča o titulu na Koturaškoj je li-la, igralo se posvuda i nije Dinamo taj koji je birao Koturašku. — Mlađi referent
3. Dinamo desetljećima nakon osnivanja objavljuje monografije, izdaje plakete, letke, suvenire, igrači i djelatnici kluba nedvojbeno vežu početak istog za 1945. — Mlađi referent
4. Može skupa i pod treću točku, ali novinski članci gdje se Dinamo u pravilu vodi kao osnovan 1945., na kraju krajeva i sami navijači slave četvrtu titulu 1982. i slično. Tek moderni tekstovi počinju pripisivat Dinamu bilo koji trofej Građanskog. — Mlađi referent
Koju imovinu je dobio Dinamo od Građanskog? Ne znam za to — Mlađi referent
Svi budući klubovi su se morali formirati u Fiskulturna društva i kao sekcije, a ne kao pojedini nogometni klubovi zato je Hajduk i nosio naziv Hajduk NOVJMislim da ovaj tekst to demantira — Mlađi referent
Tek moderni tekstovi počinju pripisivat Dinamu bilo koji trofej Građanskog. — Mlađi referent
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.