• jedan u nizu
    19.9k
    Malo sam prolistao neke arhitektonske forume (strane vecinom) i ekipa bas svrsava na ovo...stvarno ne razumijem — ZG plavi 01

Ja to razumijem.
    Isto kao umjetnici.

Evo recimo ja zelim neku sliku za dnevni boravak ili blagovaonu, onako veliku, skoro preko cijelog zida.
    Napravim natjecaj i ocu da mi netko nesto nacrta.
    Da li je to vizura grada, priroda, mrtva priroda, da li su to ljudi, vjerski motiv ili nesto trece.
    Dam im smjernice.

I onda mi natjecaj dobije neki lik koji mi povuce 6 linija onako u pokretima kao da je na gljivama.
    Baci kist onako 5 puta na random mjesta.

Ja cu reci da nije normalan.
    Svatko tko ude u kucu ce reci da nije normalan.

Ali svaki jebeni umjetnik ce reci kako je to djelo nevjerovatno, kako su linije jebene.
    Kako se pri dnu priblizava objedu, a prema vrhu prema prozoru i obrisima drveca i crvkutu ptica.
    Kako je to oda zapravo stazicama koje su mi utabane po vrtu i travnjaku i kako je to sinergija covjeka i prirode.

I na svakom forumu ce svrsavati na taj opis i reci da sam ja primitivna seljacina koja ne cijeni umjetnost

E tako je recimo napravljen i ovaj projekt maksimira, i takve su reakcije tog rada.
    Mi smo primitivne seljacine, a arhitekti jedini kuze te linije i znacaj toga.
  • Facke
    9k

Da da budu budu ljudi punili stadion kak da ne. Kad bu karta v ovem "sjajnem" "novem" stadionu 40/50 eura za obicnu HNL utakmicu bas bu pun stadion. Pun bude vraga. Ljudima se ne svida i onda nebudu isli. Cist jednostavne. Onda sme mogli ostaviti ovakuv Maksimir i price kraj. Ali ne zrusili budeme stari beton da zalijeme novi beton.

Kakva tragedija. Cekas letima , poslusas prazna obecanja da bi neki arhitektici i osoba + osoba s BEOGRADA birala ovaj stadion. Riga mi se. Nema nula argumenta za ovaj stadion. Pa dej bar te jebene coske zapri. El je tak teske? El bume pak v propuhu morali sedeti? I onda se budu cudili ko pure v dreku kad bude stadion prazen kad bu lose vreme.

Kaj bume onda poslusali? "Ali ali ima krov". Za plakati. A koj bu ces te coske puhale same tak to nije bitne. Ma ne vredi se opce vise zivcerati. Se ide tak kak mi navijaci neceme.
  • SAS1987
    20.7k
    Ne vjerujem da će se ovo cudo graditi al se zato fino zakasnio projekt. Sad ak je to namjerno ili tek sreca za politicare i gradski / državni proračun, tko zna.
  • Brusa
    4.4k
    jer su pretenciozni kreteni sa kompleksom manje vrijednosti koji briju da su umjetnici
  • Renato
    505
    Ne preostaje nam drugo nego otvoriti četvrti krug

1a8itwv4sxkf1.png
  • lokalni taksist
    35
    struka je struka, praksa je praksa. Za nekog 4. ligasa ovo je pun pogodak. Nitko ne kaze da stadion ne valja, samo je nevjerojatno da je sve sto se godinama trazilo jebeno naopako. A 80 rjesenja otislo u vjetar, od kojih je pozeljno 78. Tezak dan za sve nas, osjecam nekakvu kolektivnu bespomocnost pogotovo kad cujem da ovoj dvojici pedercina uskoro sjedaju pare koje su dobili pobjedom na natjecaju..
  • Herca
    3
    takvi "arhitekti" uglavnom ni ne rade kuće,zgrade i sl.Uglavnom su profesori ili nekakvi umjetnici ili dizajneri interijera.Još postanu frendovi s ovim sektašima na vlasti i eto pravi "modernizam".
  • lokalni taksist
    35
    ti ocito nisi svjestan pred kojim zidom se nalazimo. Daj si par dana..
  • puxigadjurdja
    3.3k
    Da je stadion sad u stanju kako ovi renderi najavljuju da će izgledat ne bi ga bila sramota/grijeh rušit.
  • Carmichael
    880
    Bobane, ako su navijači 2025. imali jednoglasno mišljenje kad su birali novo vodstvo kluba, i bilo je dobro, zar nije vjerojatno da im je jednoglasno mišljenje o novom stadionu 2026. također dobro?

Ako pak navijači ne znaju šta valja, otkud ti onda legitimet za upravljanje?
  • Davieboy86
    1.5k
    Preskakali smo
    mi i veće zidove zadnjih 40 godina. Vjeruj mi i ovaj ćemo…
  • Thor
    4.2k
    Bas me zanima kome ce prodat ili radje tko ce kupovat karte na rubovima tribina di bu neugodno za sjedit radi klimatskih uvjeta zimi ili jeseni???! 5 redova vertikalno sigurno ce biti prazno tj zadnje ce se moci prodati! Kome to treba?
    Bio sam svojedobno na Brugge stadionu kad je igrao dinamo...
    [img]http://unnamed-4.jpg
    Sjedio tu jer su nas tu stavili. Uzasno neugodno sjedenje,otvoreno,puse, mislim da je i kisa tad padala. Jedno od neugodnijih gostovanja kaj se stadiona tice.
    A tako ce i ovo biti!
    Zasto? Kome to treba!??? Zasto pobogu nas jebete i sad nakon svih ovih godina!
  • lokalni taksist
    35
    ja reko da nećemo? Samo sam opravdo decke koji zazivaju bsn. Natjecaj je gotov i pravno ga pušimo, trebat će nam svo diplomatsko/birokratsko iskustvo koje imamo. Al posustat nećemo.
  • Thor
    4.2k
    BSN!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention