• Batigol
    214
    da se vise ne grade...
  • NORTE
    27.3k
    Jebem li im sve živo.

STOKO štetočinska.

Pa je li ovo jebeno realno?????
    Da se nama ovo izgradi u 2031.
    Pa bljuje mi se. Pa ne mogu ovo podnijet.
    nAD1jYN.jpg
  • Carmichael
    874
    Googlao sam stadione koji su sagrađeni unazad tri godine.

Hill Dickinson, Everton, kapacitet 50k, izgrađen na doku rijeke Mersey, teški spektakl od stadiona, ali ajde, Englezi imaju love
    [img]http://QCuSyNR.jpeg

Hiroshima stadion, 30k, dvije slike stavljam da se vidi da stadion može biti "drugačiji" izvana, a opet imati normalne tribine i unutrašnjost s dobrim krovom.
    [img]http://cjkr0xM.jpeg [img]http://lT8R6lR.jpeg

Ovo je stadion u Sydneyu, 42k kapacitet, nisam arhitekt ali normalan moderan stadion.
    WislHUZ.jpeg
    [img]http://jyEAYlZ.jpeg

Ovo je pak cijeli web na kojem je video novog stadiona Inter Miamija, 25k kapacitet..

Neću stavljat slike, ali i Kenija i Ruanda imaju nove stadione. Ne estetski prelijepe, ali i dalje ljepše od ovog našeg.

Poanta posta je jednostavna: svaki ovaj stadion kad vidiš, svjestan si u kojoj godini živiš i u kojoj godini je napravljen.
    Kad vidiš novi Maksimir, pomisliš da se snima nastavak serije Chernobyl.
  • db-izbjeglica
    21.7k
    ja mislim da se tu zapravo kiksalo u odnosu na db-ov tadašnji komentar.. Ovo nije sigurno rađeno kao skup riješenja iz više struka. ovdje se čini da se uzelo samo arhitektonska struka, koja u ovome vidi priliku da napravi nešto "sasvim drukčije".. doslovno iz sportske struke ovo nije najbolje, ako se gleda iz ekonomske nije najbolje jer nema iskoristivih poslovnih prostora, ako se gleda iz zdravstvene struke, sigurno udari vjetrova, izloženost kiši i nevremenima nije bolje od zatvorenog stadiona.. ovo doslovno nije ništa uzeto u obzir osim nekog wow efekta urbanih autostopera na proputovanju kroz Europu jer nigdje ne rade pa imaju svo vrijeme svijeta..mali M

ovdje nema ništa drugačije, o čemu mi pričamo?
    ovo je jbni stadion iz sedamdesetih ili osamdesetih godina prošlog stoljeća, odvojene 4 tribine, cca tako bi izgledao stadion u zaprešiću da netko izgradi još 3 tribine.
    na kraju krajeva i takav stadion može izgledati lijepo, orginalno i smisleno, ali za to ne treba jbni međunarodni natječaj.

ovo je fijasko i očaj, sprdačina...
  • Mali Zeus
    22.2k
    koliko te plaćaju?

To će ti biti odgovor.
  • Batigol
    214
    Ma daj nemojte ni graditi....a i Boban mi pocma polako ici na ono stvar...
  • don
    22.1k
    Ali vidi ovih betonskih ravnih zidina hahahaha. Ovo se neće izgradit, a ako se izgradi ovo je jebena simulacija. Živimo u simulaciji. Pa više sadržaja ima ispod sadašnjeg Zapada nego tu, a obećavale se brda i planine.
  • Mathiasovi Chageri
    9.5k
    Za one koji se nadaju da će se nešto promijeniti, nemojte se nadati, ovo nam je predsjednik izjavio:

“Moramo biti hrabri i živjeti s našim odlukama i njenim posljedicama. U ovom slučaju mislim da će posljedice biti briljantne”

Očito nas čeka pranje mozga i proforme javnu tribinu gdje će nam se objašnjavati genijalnost ovog stadiona.
  • Sajla
    24.4k
    na stranu sve, ali ti stvarno misliš da projekt stadiona košta 200 000 ili 300 000 eura, koliko je već bila nagrada za pobjedu na natječaju?db-izbjeglica

ustvari me zaboli je li 200k ili 200 milijuna. sve ima cijenu, ljudi su spremni zakapati opasni otpad drugima pod prozorom, tak da je ovo drek na šibici.
    ali ti si to znao i prije 7 mjeseci, zar ne? pa evo ti onda argument zašto na struku i njezin izbor treba nadograditi anketu/referendum: jer žiri možeš potkupiti, koliko god stručan bio, a 70 000 članova baš i ne.

i sad sam ja pička jer izvlačim stare postove da bih slavodobitno vikao "I told you so!" - nisam. najradije bih se samozapalio i oči si iskopao. muka mi je, doslovno sam bolestan od ovoga, ja ne želim ovo pisati.

Hill Dickinson, Everton, kapacitet 50k, izgrađen na doku rijeke Mersey, teški spektakl od stadionaCarmichael

i za njega su imali anketu nakon što je odabran, tj. tražili su da ga javnost potvrdi.
  • Jurki
    27.9k
    Ne razumijem, zasto se nije izabralo 10 radova i ajde clanovi izjasnite se kakav stadion zelite.. jer ce clanovi Dinama biti tamo najvise.

Ovo Bobanovo i Tetejcevo drkanje na betonsko-frankenstajnovsko sranje nebi trebalo biti uopce relevantno. Moze se lako dogoditi da obojica ne docekaju na svojim pozicijama ni pocetak gradnje tog sranja.. a kamoli zavrsetak.
    Stadion se gradi Dinamu, tamo ce Dinamovi navijaci biti najcesce.
  • crophantom
    8k
    auuuuu kakav pamflet
  • ZG plavi 01
    624
    pa bas to...ajde mozemo ovo govno nekad koristit za derbije i ligu prvaka, ali radije bih isao na Kranjcu svaka dva tjedna nego na ovo
  • VaxMerstappen
    110
    Jel može meni netko objasniti zašto se uopće prave i prijavljuju projekti koji su OČITO van budžeta za taj natječaj? Msm za ovo samo temelji dođu ko cijeli stadion.
  • periklo
    410
    Evo meni žena radila kao arhitektica 10 godina, pa ju pitao za mišljenje, ovo su njene 4 poruke vezane uz novi stadion:

Cek sta su ovi na Maksimir samo stavili nadstresnicu?

Aha to je kao novi stadion skroz?

Pa sam nek ostave stari

Doslovno sam mislila da je stari sa nadstresnicom i to jeftinom

:grin:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url