• mali M
    7.2k
    I ok, nije sve do njih, došlo je do demokratskih promjena u klubu, država je uletila, neke stvari su se promijenileBosskovitz

ovo je jako veliku ulogu igralo ako ne i najveću, da imamo Mamića na čelu kluba garantiram da nas nebi nitko od politike niti pogledal... Ali slažem se, u ovoj situaciji naravno da je presudna bila i volja grada da pokrene sve.

vlast koja će po svemu sudeći ostati zapamćena kao ona koja je sagradila ne jedan, nego dva moderna stadiona u ZagrebuBosskovitz

ovo je zadnje po čemu ću ih pamtiti. Evo sad bez zezancije, ono što će mi uvijek past na pamet je LGBT, usmrđen i zapušten grad, Trnjanski kresovi i eto urezalo mi se i ono njihovo gadljivo puštanje vijenca u Dunav svaki puta oko dana pada grada Vukovara. To je sve njihova ostavština, nije im nitko to nametnuo..
    A da će biti oni (možda) u čije se vrijeme sagradilo dva stadiona svakako im nitko neće moć oduzeti... Kažem možda jer možda zgube izbore pa će netko drugi nastaviti, ali kao i ti vjerujem da neće izgubiti izbore jer smo mi zagrepčani inertni i lakše se žalit iz fotelje nego izać i glasat....
  • NORTE
    14.4k
    Mišljenja sam da bi bilo suludo graditi novi najmoderniji potpuno natkriveni stadion koji neće biti najveći u Hrvatskoj, a pričamo o maloj razlici.

On jednostavno mora premašiti sadašnji kapacitet Poljuda 33.987.

Zaokružiti na 35 tisuća i svi zadovoljni.
  • deda
    36.1k
    33.988
  • Dudu9
    1.5k
    Poljud isto vjerojatno ide u obnovu tako da i oni mogu povećati broj
  • LM1995
    2k
    33.988deda

Nos ti posran :victory:
  • Bosskovitz
    16.1k

Da ovo napravimo, kladio bih se da bi oni iz fore dodali negdje dvije stolice i to bi bila dobra fora.

ovo je zadnje po čemu ću ih pamtiti. Evo sad bez zezancije, ono što će mi uvijek past na pamet je LGBT, usmrđen i zapušten grad, Trnjanski kresovi i eto urezalo mi se i ono njihovo gadljivo puštanje vijenca u Dunav svaki puta oko dana pada grada Vukovara. To je sve njihova ostavština, nije im nitko to nametnuo..mali M

Naravno, ali zato kaj imaš ideološki bias prema njima: "Trnjanski krijesovi" se održavaju od 2015., "Povorka ponosa" se hoda još od 2002., a oni su na vlasti od 2020. Za ništa od toga oni nisu nešto posebno napravili da bi to ostalo povijesno zabilježeno, tek ih podržavaju jer su im ideološki bliski. Ali stadioni će (vjerojatno, ako dobije ove izbore) ostati Tomaševićev politički legacy kao što je recimo Novi Zagreb legacy Većeslava Holjevca, kao što je Heinzel zaslužan za veći dio šireg gradskog centra i (današnju) Heinzelovu, Amruš za uspinjaču i prvi pravi most preko Save i slično.

Malo skrećem s teme, isprike na tome, ali s vremenom - za 20, 30 ili 50 godina - i za Bandića će se govoriti tek da su u njegovo vrijeme izgrađeni Domovinski most, Arena i žičara, a u općoj memoriji će se izgubiti činjenica da je bio prljavi kriminalac čija kriminalna organizacija je ukrala dva desetljeća napretka ovom gradu. Kad će takve stvari zaboraviti Bandiću, kao što danas ni nemamo pojma za mnoge stvari iz vremena Holjevca, Amruša i Heinzela, vjeruj mi, zaboravit će se i ovo što predbacuješ Tomaševiću. Ništa ideološki, naprosto ljudi tako funkcioniraju.
  • mali M
    7.2k
    u redu, ali kako je usmrđen i zapušten grad ideološki, kako je puštanje vijenca u Dunav kod Vukovara dan prije pada Vukovara ideološki? Jel znaš zašto nitko nije toliko zanovijetao prideu prije njih? Jer nam nitko prije nije htio na silu nagurati to kao nešto što je normalno.. a čim moraju na silu to raditi jasno je koliko je normalno... Nemoj mi molim te umanjivati njihovu nesposobnost ili prikrivati njihov način djelovanja jer to ni oni ne rade. Ponosno se zgražaju što mladi idu u crkvu, puše frule na svojim mitinzima, mašu jugoslavenskim zastavama i nose petokrake na čelima i ti mi se usudiš reć da ja gledam ideološki... Mogu sagraditi i pet stadiona neće nikad stat ni u rečenicu sa Holjevcom ili Heinzelu... Uopće mi je nevjerojatno za povjerovati da si zbilja stavio takve karikature kao Tomašević u usporedbu sa Holjevcom.. ponekad me zbilja uspiješ iznenaditi, a to je u našem odnosu na Zoni jako teško...
  • miro
    6.1k
    Holjevac je bio ideološki vjerojatno najkomunističkiji i najlijeviji gradonačelnik grada ikada. Bio je istaknuti pripadnik KPJ i partizanski aktivist, koji je vodio brojne diverzije protiv vlasti NDH. Novi Zagreb je izgradio kao spavaonicu za zagrebačku rastuću industriju i naselio ekipu iz cijele bivše Juge.

I da ne bude zabune, bio je vjerojatno najveći gradonačelnik Zagreba

Vidis kako i komunjare mogu puno napraviti za grad - Holjevac, Bandić, Senf...
  • mali M
    7.2k
    sve okej Mirek... Sad ti stavljaš ideološku premisu kao poveznicu... Ja stavljam sposobnost kao mjerilo. Kako si i sam rekao za Holjevca "I da ne bude zabune, bio je vjerojatno najveći gradonačelnik Zagreba".. sad mi lijepo reci da li misliš da Tomašević spada u istu rečenicu sa njim.
    Da se vratimo na temu stadion, više je za stadion Maksimir i Zagreb napravio nadbiskup Bauer nego će Tomašević za svojih deset mandata... Tako je i za novi Maksimirski stadion opet napravio više jedan nadbiskup Kutleša nego Tomašević, jer bez njega nebi dalje mrdnuli s mjesta... Je Tomašević je sagradil, kak da ne...
  • miro
    6.1k
    Baš sam zato i spomenuo tu ideologiju, jer budimo iskreni oko toga se lome sva koplja ovdje. Što se Senfa tiče, njemu ćemo sudit nakon 3.mandata, po mom nekom osjećaju za filing
  • mali M
    7.2k
    okej Miro ali jesam nabrojao stvari koje nisu ideološke pa se nekako to uvijek preskoči...
  • nkdz
    1k
    Tako je i za novi Maksimirski stadion opet napravio više jedan nadbiskup Kutleša nego Tomašević, jer bez njega nebi dalje mrdnuli s mjesta... Je Tomašević je sagradil, kak da ne...mali M

A jebemu miša opet je Tomašević sredio financiranje pola tog stadiona znaci nekih 80tak milja eura i jedno 50tak milja eura love za Kranjcu tak da nemreš reci da nije velikim dijelom zasluzan za stadion skupa sa vladom i crkvom.
    Može on imati stavove s kojim se vecina nas ovdje ne slaze ali oko stadiona je dao maksimum.

A politicki nebu nis imao od toga jer prosjecno je dinamov navijac desnije orjentiran i nebu dao njemu glas.
  • Bosskovitz
    16.1k
    Uopće mi je nevjerojatno za povjerovati da si zbilja stavio takve karikature kao Tomašević u usporedbu sa Holjevcom..mali M

Stvari treba staviti u kontekst vremena. Nitko nikada neće stati u rečenicu s Holjevcom, kao što neće stati ni s Pirkerom (za kojeg se manje zna nego za Holjevca jer je “povijesno zametnut” nakon kaj je pao 1971. u Hrvatskom proljeću) koji je u samo četiri godine izgradio 41 školu i vrtić, 5 tvornica, 2 farme, gradaku plinaru, tri robne kuće, 30km savskog nasipa, 100km kanalizacijske mreže, most na Savi, tada modernu zračnu luku Pleso, žičaru za Sljeme i sportski centar Svetice - iako ga je usred mandata pogodila najveća poplava u povijesti koja je potopila trećinu grada i skoro 10% stanovništva ostavila bez domova.

Nitko nikada neće stati u ustu rečenicu s njima jer, nadam se, nikada više nećemo živjeti u totalitarnom, jednopartijskom socijalizmu u kojem će se javnim novcem graditi tvornice, farme i cijela naselja.

Tako je i za novi Maksimirski stadion opet napravio više jedan nadbiskup Kutleša nego Tomaševićmali M

Kao što sam rekao, dajem ti taj benefit da za razliku od mene gledaš na to kroz ideološke naočale jer neskriveno mrziš Možemo i sve što rade, ali nemoj pretjerivati. Kutleša se vrlo profitabilno - i posve legitimno - nagodio s gradom i državom u zamjenu za povlačenje zabilježbe sa zemljišta u Maksimiru; Tomašević će izgraditi stadion u Kranjčevićevoj i prekršiti obećanje dano svojim biračima kako bi uz Vladu izgradio novi stadion u Maksimiru. Nemoj se pjeniti i živcirati, ali to su dvije posve neusporedive razine odgovornosti: izgraditi dva stadiona s jedne strane i nagoditi se da prestaneš blokirati izgradnju jednog od tih stadiona s druge strane.

A politicki nebu nis imao od toga jer prosjecno je dinamov navijac desnije orjentiran i nebu dao njemu glas.nkdz

Upravo to sam i mislio, nevjerojatna je ironija da će za Dinamo i stadione u Zagrebu najviše u povijesti ovog grada napraviti čovjek koji će imati najmanje političke koristi od toga i kojemu mnogi Dinamovci čak ni nakon svega neće htjeti ni priznati da je napravio najviše, a kamo li to politički valorizirati. U ludim vremenima živimo, ali hej - barem su ti stadioni napokon na vidiku :D
  • Neron53
    1.3k
    Ekipa..
    Lakse malo sa optimizmom, budemo sretni ako na novi Maksimir krocimo za 7-8 godina.
  • Nolifer
    10.2k
    Kao što sam rekao, dajem ti taj benefit da za razliku od mene gledaš na to kroz ideološke naočale jer neskriveno mrziš Možemo i sve što rade,Bosskovitz

To oni rade prema svima drugima koji ne misle iste tako kao oni. Jebiga, sami su si postavili takve gluposti prema narodu. Neko mrzi hdz, pa ih ne braniš, npr, ovdje se brani samo nemožemo i to se vidi. Da nisu tolko ideološko obojeni i da ne mrze sve Hrvatsko, bilo bi bolje i za grad i za narod. Ovako nije ni čudo, da ima ekipe koja su kontra njih. Tako da razumijem kolegu @mali M.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.