• Bosskovitz
    16.1k
    Ako ce apsolutno sve biti definirano onda mozemo znati izgled stadiona i u svibnju kad ce bit raspisan natjecaj.NitkoBitan

Ne možemo. Znat ćemo parametre prema kojima će se stadion dizajnirati, ali ne i dizajne.

Slažem se oko ostalog, nema potrebe za tenzijom niti su to ikakve moje "igre riječima". Na natječaju će se ponuditi različita rješenja unutar okvira zadanog modelom koji definira generalne uvjete poput kapaciteta, broja tribina, tipa tribina, broja skyboxova, očekivanog vip kapaciteta, kvadrature prostora i tako dalje. Bit će tu konzervativnijih i slobodnijih pristupa, ogromnih razlika u vanjskom dizajnu i korištenim materijalima, vjerojatno i u konceptu samog prostora oko stadiona...

Ja se slažem da bi tako nešto bilo dobro napraviti nakon završenog prvog kruga, kad ćemo imati nekoliko finalnih rješenja u drugom krugu. Ne slažem se jedino da bi klub to trebao raditi jer bi se to moglo shvatiti kao pokušaj utjecaja na žiri, ali to je recimo nešto što bi mogao organizirati neki medij, udruženje arhitekata i sl. Dapače, prilično sam uvjeren da će biti neko Otvoreno ili neka emisija na tu temu na televiziji koja će to vjerojatno prepovršno popratiti.
  • barbax
    285
    Yebale vas dvije etaže!

-Sky boxeve je moguće ukomponirati i u jednoetažni stadion!
    -VIP mjesta mogu biti i na jednoetažnom stadionu!
    -Obiteljski dio može biti i na jednoetažnom stadionu!
    -Različite cijene (za svakoga ponešto) mogu biti za različite sektore (gornji, donji, bliže terenu, dalje od terena) i na jednoetažnom stadionu!

Dajte arhitektima zadatak! Nisu glupi. Jel to stvarno neka viša matematika?

Još samo fali da dobijemo stadion da gornja etaža visi nad donjom pa da ovi sa gornjih etaža ne vide i ne čuju cijeli stadion. Sa svih pozicija i mjesta treba jasno čuti i vidjeti cijeli stadion. Razbijanjem tribina na dijelove se gubi atmosfera i akustika i obična je glupost. Hvala na pažnji i razmislite o tome.

14598337699_2c59a737d8_b.jpg
  • DrawTube
    6.5k
    veliki minus ovog stadiona je što su tribine osjetno udaljenije od terena no što bi bile na npr Freiburgovom stadionu.

Meni ova loza na njihovom zapadu ne izgleda puno blize od sredine našeg zapada
  • Nolifer
    10.2k

Kod ovog stadiona mi je isto plus, kaj imaju solidan kapacitet stadiona. :up: :ok:
  • Heisenberg1986
    291

Sve loze su rasprodane sigurno, znam jer smo ove godine uzeli na firmu, druga je stvar kaj ljudi ne dolaze na hnl. Na europskim bude tamo ljudi i više nego što je mjesta
  • mali M
    7.2k
    -Sky boxeve je moguće ukomponirati i u jednoetažni stadion!
    -VIP mjesta mogu biti i na jednoetažnom stadionu!
    -Obiteljski dio može biti i na jednoetažnom stadionu!
    -Različite cijene (za svakoga ponešto) mogu biti za različite sektore (gornji, donji, bliže terenu, dalje od terena) i na jednoetažnom stadionu!
    barbax

sve to može i na dvoetažnom i jednoetažnom. neće sigurno napraviti kockicu sa tribinama koje prelaze jedna iznad druge, ako ti preferiraš jednoetažni nemoraš odma pljuvat ekipu kojoj to nije špica..

i meni je muka kad vidim da ekipa želi po meni ružan stadion i jedini argument im je akustika. pa sad nemamo nikakvu akustiku pa odzvanja do pol Zagreba kad krenemo udarati navijanje, tak me zabole jer će ići 30 decibela više ili manje. Hoću urlati iz sveg glasa na ljepom stadionu kako bi onih 11 tutleka na terenu znali za koga igraju i tko im drži leđa, a ne da se jaaaaaaaako čuje... Hvala na prilici da razmislimo o tvom prijedlogu...
  • El Madrigal
    224

Puno citata, nisam više shvatio što na koga i kako. Sve ok
  • miro
    6.1k
    Prokleti Soroševi tifusari!
  • Mali Zeus
    16.3k
    Nešto je tiho ovod. :grin:
  • Bosskovitz
    16.1k
    Čekam tu prvu lopatu na Kranjči da napišem nešto xD
  • Mali Zeus
    16.3k
    I bager!
  • mali M
    7.2k
    Čekam tu prvu lopatu na Kranjči da napišem nešto xDBosskovitz

polaaako... daleko je 17.5. :snicker:
  • Bosskovitz
    16.1k

Nevezano je uz okladu, već uz dosta suludu činjenicu da je najljevija vlast u povijesti demokratskih vlasti ovog grada, kojoj hardcore Dinamovi navijači nisu niti će (kaj god napravili) ikada biti relevantan udio glasača, a čiju većinu biračkog tijela boli ona muška stvar za nogomet i Dinamo - vlast koja će po svemu sudeći ostati zapamćena kao ona koja je sagradila ne jedan, nego dva moderna stadiona u Zagrebu, i to nakon 20 godina vladavine gradonačelnika koji je ujedno bio i počasni predsjednik Dinama. I ok, nije sve do njih, došlo je do demokratskih promjena u klubu, država je uletila, neke stvari su se promijenile, ali opet - bez političke volje grada ne bi bilo ničega.

Zato velim - tko je prije četiri godine zaista, ali zaista vjerovao da ćemo danas biti u situaciji da je početak gradnje novog stadiona u Kranjči pitanje tjedna, a da će se od "grad neće imati veze s Maksimirom" doći do "Grad i Država će financirati stadion 50:50"?

Evo ja prvi priznajem da nisam, a sebe doživljavam kao jednog dežurnog optimista ove teme :)
  • Mali Zeus
    16.3k
    Zato sam i rekao da je pomalo tiho ovod. :)
    Plus kaj je ova vijest mogla ići i u temu Grad Zagreb.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.