• NitkoBitan
    18.6k
    Naravno da se tako gubi identitet i ta ce se svakim tamnoputim igracem vise u dodatno smanjit entuzijazam oko pracenja reprezentacije. Klupski i reprezentativni nogomet nisu ista stvar.

Tko je ikad pratio i "slavio" kosooke stolnotenisace u hrvatskom dresu? Nitko nikad.
  • Sajla
    5.4k
    trebamo li loviti klince po afričkim akademijama i dovoditi ih ovdje da bi postali državljani i reprezentativci? nikad, pa ni onda.
    ali ak je Ivek u Njemačkoj upoznal Nigerijku, oženili se i došli u HR i imaju klince koji znaju igrati nogomet - nemam problema s time da neki Nwankwo Horvat zaigra za reprezentaciju ako je dovoljno dobar.

idem offtopic, ali veći problem budu Manilla Maniacs, Kathmandu Killers i Bangalore Boys na ulicama nego tu i tamo netko (djelomično) stranog porijekla na travnjaku. ne volim zabrane bilo koje vrste, poanta je da i savez u nogometu i država u svemu ostalome naprave ono što treba da budemo maksimalno samodostatni pa ovakva rasprava neće ni biti važna. samo kaj me strah da smo već prošli točku nakon koje nema povratka.
  • Droljo
    8.6k
    Jebiga ak se dete tu rodi i hrvatski mu je materinji jezik te ima sve papire ja ne vidim problem. Kolko srba, slovenaca i albanaca je igralo za repku? Bezveze rasprava. Malo rasistička...
  • The Undertaker
    5.8k
    Slažem se pod uvjetom da to državljanstvo ne dajemo baš zato da bi netko mogao igrati za HR.
  • Chinaski
    132
    Ova rasprava je zbilja dno cvilizacijskog dna.
    Znači mama Hrvat, otac Nigerijac...I ne, dijete je crno i ne može zbog boje kože igrati za repku, makar možda tečnije govori hrvatski od ne znam Brozovića, školuje se u našim školama, roditelji rade i žive te plaćaju porez u RH....
  • Tom Hanks
    3.2k
    Evo nije dugo trebalo da krene plakanje o rasizmu :rofl:

Možemo onda i kroz 10ak godina Sirijce,Nepalce koji se školuju tu isto u repku,homoseksualce isto.Samo nebo je granica!
  • deda
    33.7k
    A gle kad bi birali po krvnim zrncima ja ti garantiram da ne bi skupio 11 igrača. Ne postoji toliko čista nacija nigdje na svijetu.
  • Paggini
    24k
    S obzirom koje nogometno analfabetske nacije uvozimo, mislim da nema straha da će igrati stranci lol
  • Tom Hanks
    3.2k
    Ja niti ne brojim krvna zrnca na način kako bi pomislili,naravno da ne "tražim" niti je moguće 100% čistokrvne Hrvate samo imat,no jasno je tko je Hrvat a tko nije.Na prethodnoj stranici je kolega to sročio.
  • Alkmar1312
    37
    budes moral pitat ekipu koja je bila gore haha
  • Droljo
    8.6k
    no jasno je tko je Hrvat a tko nijeTom Hanks

Znači obrisati rapajićeve, pršine, koznikueve, shaline, dudueve, sammirove itd golove, asistencije, nastupe?
  • masacusec
    3.8k
    Upravo je nacionalnost bila faktor koji je stvarao distinkciju klupskog i reprezentativnog nogometa. I volio bih da to tako ostane. Osjetljiva tema u kojoj je će vječito netko naći rasizam i ksenofobiju, ali znamo kaj je repka.

Ni dudu ni sammir nisu trebali biti hrv. reprezentativci. Pozvani su zbog nedostatka igračkog kadra, a ne zbog njihovog "prohrvatskog identiteta i osjećaja". Nemam protiv davanja hrvatskog državljanstva ljudima koji to zasluže, međutim, prisilne naturalizacije su bullshit.
  • serbus
    4.3k
    Pa ti klinci imaju "staža" više od Rakitića u HR.
    Tako da tko god se tu rodi,zna jezik, poštuje zemlju i bonus ako ima cajku na mobitelu može igrati ...
  • Keyser Soze
    10.4k
    Jedini stranac kojeg je Hrvatska javnost prihvatila u reprezentaciji je bio Eduardo, možda i najefikasnija špica na svijetu tih godina. Već kad je Sammir dobio poziv je bilo smiješno bez obzira kakav je igrač.
  • Nolifer
    8.4k
    Nemam ništa protiv da budemo pojačani kvalitetnim igračima, isto tako bi trebalo tražiti i po dijaspori kvalitetne igrače. Tako da bitna je kvaliteta, a ne kvantiteta.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.