• Zagi
    18.3k
    Ajd ne popuj presvetli.
  • Fabercaster
    1.2k
    JPBQuiO.jpeg

Štogod mislio o izborniku, pojedinim veteranima i kriterijima za popis, tekme protiv Engleske i Gane sinoć su dale konačnu potvrdu da nakon Kovačića, Brozovića, Rakitića i Modrića opet imamo elitne svjetske veznjake u Sučiću i Baturini (a nadam se i Stojkoviću jednog dana).

Kako god završilo ovo prvenstvo, (a završit će tak da ćemo postati najgori prvaci svijeta u povijesti :cool: ) ja sam presretan što ćemo i dalje ostati relevantni na svjetskoj sceni i biti sposobni potući se sa najvećima. Možda se nećemo boriti za medalje, ali gotovo sigurno ćemo i dalje ostati u/oko top 10 reprezentacija svijeta idućih 10 godina i neće nam natjecanja biti samo izleti nego potvrda da smo zaista nogometna sila s kojom i dalje nitko neće htjeti igrati, a okosnicu će kao i dosad činiti igrači najbolje nogometne škole, najvećeg nogometnog kluba na svijetu.
  • Droljo
    29.9k
    I da tuceme Francusku vu finalu opet bi se neki nasli sratiFacke

Ne bi.

čisti hejt prema Daliću.deda

Jel hejt istaknuti da nam je svaki prekid panika i skoro gol? Da uz 4 stopera u igri (protiv Engleza) imamo na klupi još erlića, ćaletu i pongru a niti jednog beka ili krilo?
  • deda
    47k
    Ne, to je konstruktivna kritika.
  • Facke
    8.4k

To nije hejt. To je kritika. Ali su neki presli male granicu.
    Razmen zbog cega ali male je preterane.
  • lukaoj
    342
    jebiga stari, covjek je sam godinama svojim postupcima i licemjerstvom navukao bijes ljudi i dobar dio naroda ga zbog toga ne podnosi. S tim da ne govorim o nenogometnim stvarima nego cisto izbornicke.
  • Doktor Kunić
    6.8k
    Ljudi puše njegovu izvannogometnu demagogiju pa se nađu uvrijeđeni kad ga se proziva, jer ipak smo mi mrzitelji reprezentacije
  • OsamŠest
    7.8k

Još ću povjerovat da igramo dobro..
  • Noel
    22.4k
    Još ću povjerovat da igramo dobro..OsamŠest

Pa kad gledam ovaj JaR i Kanadu, Dalić je Luis Enrique a mi smo PSG.
  • Zagi
    18.3k
    Tko razumije zašto ga neki ne podnose, ne moze mu biti odvjetnik.
  • Pacho
    19.5k
    Preuzimam odgovornost (tu se inace staje kad to stvarno mislis), ali...

- igraci ne slusaju upute i upozorenja
    - igraci ne ginu da bi sprijecili gol
    - igraci gube fokus
    - igraci stoje daleko od suparnika
    - ne vole nas, jer smo mali
    - ne cijene nas dovoljno
    - igramo u dvije vremenske zone
    - suci nam sude ono sto drugima ne bi
  • db-izbjeglica
    21.1k
    Euforije nema jer smo rezultatski razmazeni. Meni je nakon Gane bilo olaksenje a ne sreca, prije 8-12 godina, proci skupinu bi bilo ludilo. Sad su nerealna ocekivanja jer je usadjeno da mozemo dva put zaredom do polufinalaHectorharatti

Ako se ne varam, u čitavoj povijesti nogometa i svjetskih prvenstava, točno 2 reprezentacije su uspjele osvojiti medalje na 3 svjetska prvenstva u nizu.

Brazil i Njemačka!

Sasvim realno je očekivati da to sad napravi i hrvatska, sa učinkom od 4 medalje sa ukupno 7 nastupa na svjetskim prvenstvima. Također, nije bitan samo rezultat, bitno je i da igra bude super! jbš medalju, što to znači? jednostavno...i igra mora izazvati uzbuđenje kod svih pratitelja nogometa u svijetu.

Primjerice, nije dovoljno samo izbaciti portugal, potrebno ga je i nadmašiti u svim mjerljivim i nemjerljivim pokazateljima nogometne igre. U suprotnom, to je ništavno i ljudi u svijetu će nam se smijati i govoriti: vidi ih, opet su prošli na penale.
  • Lihtmašinac
    1.7k
    I tak onda ovi na HTV-u mrtvi hladni stave na ekran statistiku u kojoj izjednačene rezultate naše repke nakon 90 i 120 minuta na Svjetskim prvenstvima broje kao pobjede, bez glasnije napomene da se dobrim dijelom tu radi o pobjedama nakon produžetaka ili kroz penale. Pokušaj loše fore, ali uspješan, jer ljudi to puše:

Dalic-20-6-2026.png

Mogu @Krizy i ekipa računati i kvalitetno vaditi brojke, uspoređivati nijanse u brojkama, pametno analizirati odnose itd., ali onda ti dođu stručljaci iz dnovinarske "struke" i zatupe narod s nedorečenim statistikama. Nije ovo prvi put, ali, evo, najaktualniji, kako se u javnosti stvaraju ili na životu održavaju pogrešno utemeljeni narativi.
  • über alles
    3k

Odlicna usporedba, posto su nam ekipe po imenima na istom nivou.
  • jakov1
    1.7k
    ali je covek jeben psiholog i zna s nasim deckimaFacke

Sljedeci put kad te bude jako brinulo zasto ljudi sereju po Dalicu, sjeti se ovog glupog komentara i tisuce takvih koje slusamo zadnjih 7-8 godina kad god Hrvatska odigra lose (a to je bio slucaj brat bratu 80% utakmica).

Po cemu se tocno vidi da Dalic zna s deckima? Nemoj mi samo reci po medaljama jer daleko bolji treneri nisu nista osvojili, medalja je rezultat milijun faktora. 2018. mu definitivno treba pripisati jer smo imali glavu i rep, ali nakon toga, uspjesi su vise Gospini nego Dalicevi.

Jucer sam (slucajno bas tebi) poslao statistiku na nedavnim velikim turnirima koja je za nas porazavajuca

Hrv 7-9-5
    Por 7-5-6
    Eng 14-7-5
    Njem 6-3-6
    Špa 11-9-1
    Bel 12-2-5
    jakov1

Sad sam pogledao i kvalifikacije. Ne zelim uopce govoriti trebamo li mi igrati bolje od Njemacke ili Portugala, ovo je samo usporedba rezultata relativno na vlastiti rating.

Hrvatska u zadnja 4 ciklusa ostvaruje 2.3 boda po utakmici (naravno, znacajno nize od gornjih ekipa). Kad se gleda ELO protivnika, ostvarujemo -8.2 ocekivana boda (opet najgore) unatoc najnizem prosjecnom ELO ratingu protivnika od gore navedenih ekipa.

Mozda najsramotnije, ono di skupljamo najmanje bodova su srednje utakmice (rang Poljska, Slovacka, Madarska...), oko 1.6 ppg iz 10 utakmica, dok ostatak reprezentacija tu ubire cca 2.2-2.7.

Znaci ne samo da mi ne mozemo nabit nikoga, jos moramo grist nokte i prolazit na guzove (kao uostalom i na ovom prvenstvu).

Tako da eto, ako te zanima zasto ja serem, razlog je sto pored toliko vrhunskih igraca, mi i dalje igramo kao da su nam udarni igraci Stjepan Tomas i Marko Babic.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.