• Crni86
    22.2k
    Problem je sta se zna kako izgleda priprema za veliko natjecanje u bilo kakvom sportu.

Postoji ciklus, ciklus se odreduje prema vrhuncu, a to je kod nas sp. Imali smo 2 godine ciklusa od zadnjeg fijaska na ep gdje nas je izbacio x s albanijom. Ako je dozivljen fijasko, covjek bi reko da nesto ne valja i da treba napraviti zaokret (recimo postepeno pomladivanje reprezentacije?)

Znaci cijele kvalifikacije, jedno 2 godine ti igras s 4 iza, uigravas to, igraju jedni igrac itd. I sad kad dode vrhunac i najjaca tekma u zadnje 2 godine ti opet prebacis na 3 iza, mario pasalic igra zadnjeg veznog, Luka Vuskovic koji u kvalifikacijama nije bio niti s repkom je u prvih 11 na sp. Musa koji nije startao dve tekme u kvalama je prvi napadac i sl.

Jasno je svima da se na neke stvari ne moze utjecati niti predvidjeti kao sto su forma, ozlijede ili sl. Ali bas zato postoji ciklus, svaki ciklus imas 25 igraca i sluzi tome da te 2 godine probavas, uigravas i igras se. A on stalno kontra, u kvalama igramo za ozbiljno pa dodemo na velka natjecanja i kemijamo….

Ovo jucer je poraz strucnog stozera. Neka se zahvale baturini, perisicu, musi i liviju sto su im bar malo sacuvali obraz jer ovo jucer je komotno mogao biti masakr sa jedno 5,6:0. Jucer se vidlo ono sta se pise vec od 2018., nasa priprema utakmica je uzasna, igracu su na terenu bili uvijek ti koji su na energiju i znanje to izvlacili. Tesko je to ocekivat od jednog baturine, sucica, gvardiola i sl. koji nisu jos u tim najzrelijim godinama kao sto su bili tada modric, raketa, lovren, mandzo i ostali… Oni jos uvijek trebaju nekakav input sa klupe u ovim godinama i ne mogu igrat sami bez trenera. A na drugu stranu perija i modric vise nisu u optimalnim godinama da bi sami povukli neke stvari…

Linolada i njegova nesposobnost su jucer razgoljeni do kraja, a svi njegovi obozavatelji su jos jednom dobili odgovor zasto o njemu ne razmislja niti jedan imalo solidan europski klub.
  • Jurki
    25.9k
    Linolada i njegova nesposobnost su jucer razgoljeni do kraja, a svi njegovi obozavatelji su dobili odgovor zasto o njemu ne razmislja niti jedan imalo solidan europski klub.Crni86

Branitelji lika i djela doticnog izbornika ce ti reci da nije isto voditi repku i klub.
    Ali nebitno je dal vodis repku ili klub kad si ti takticka rupetina veca od Marijanske brazde.
    Tuchel je definitivno napravio domacu zadacu za razliku od tog tuduma, te pametnim postavkama dao da vrtimo loptu, te iskoristio sporost nase ekipe.
    Kaze ovaj vjezbali prekide.. am naj me jebati.. kaj bi bilo da nismo vjezbali defanzivne prekide?
    Znas da su svim otočkim momcadima korneri ko "pola" gola i ostane ti sam ko duh lik koji jedino valjda kurcem nije ove sezone zabio 15+ golova.

Englezi nas razvalili ko krmača glavicu zelja.
  • Dinamo-SB
    1.4k
    Svaki put kad se sjetim kak bi iduce utakmice mogle izgledat i pokusavam pozitivno razmisljat..sjetim se da ovaj taktički mag nije zvao jos nijednog beka. Naravno da je sramota sto nije zvao Belju,Stojka i Miska i da mi to gledamo svi malo jos subjektivnije,ali ono sto je napravio Ivanu Smolčiću je stvarno dno dna. Jos kad se sjetim da zajedno on i Baturina igraju u Comu pa imas i taj spoj dodatni da se poznaju u igri.. Strava od popisa i lako je sad pisat o nekim stvarima i fokusirat se na probleme. Uzrok leži vec u samom popisu. Pa samo za sam trening i uigravanje je bitno valjd da imas podrazaj pravog beka.
  • Gemišt86
    485

Jesmo sigurni da je za drugi gol Vuskovic bio taj koji je trebo bit na Kaneu? Nisam popratio kod prva dva kornera ko je bio na Kaneu, ali u drugom poluvremenu je na svakom korneru Stanisic bio na Kaneu. Kod drugog gola Kane je jednostavno sam stajao od pocetka pripreme za izvodenje kornera i nitko nije bio na njemu, sto mi je malo nevjerojatno da za izvodenje njihovog kornera mi nismo imali igraca koji mora striktno biti zaduzen za vjerojatno u ovom trenutku najbolju špicu na svijetu. A ako smo imali, jel stvarno Vuskovicu reko da bude taj? Ma meni taj drugi gol nije jasan uopce nemrem shvatit, nista nema smisla.
  • Jurki
    25.9k
    Uzrok leži vec u samom popisu. Pa samo za sam trening i uigravanje je bitno valjd da imas podrazaj pravog bekaDinamo-SB

Nije da nismo pisali i pricali o tome.
    Mene najvise jebe to kaj na klupi sjedi taj teletabis.. a ne neki trener koji zna bar neki kurac o taktici jer imamo dobre nogometase.. uz nekoliko promjena.. dodatak Smolcica, Gode, Misica, Stojkovica..Belje.. Šegecica.. 5-6 promjena i malo taktickog znanja..
    imas momčad za ubiti vola.. ovak imas kurac.
  • ZGBhoy
    2k
    “Vi znate moj način i sistem devet godina, u tih godina je Hrvatska osvojila tri medalje. Nema mjesta za propitivanje mog rada i moje logike. Ovo nije klub nego reprezentacija. Držim se svojih principa i onoga što je dovelo do rezultata mene i Hrvatsku”

Al ok, sad neka odigra ovo prvenstvo, on je odgovoran u kraju krajeva. A nakon SP treba novi pocetak
  • Ljubo
    812
    Napravili su blok na Stanisicu koji je bio na Kaneu i Musin igrac je isto napravio na Vuskovicu, Musa nije iskočio na Kanea. Mislim s njihove strane vrhunska akcija, a sa naše amaterizam. Još je taj korner poklonjen od strane vuskovica bezveze.
  • miro
    9k
    Imamo mi još kaj za pokazati na ovom prvenstvu, ako budemo motivirani i koncentrirani, ali najviše od svega želim da nas u Ligu nacija povede netko drugi i da se senatori napokon oproste
  • Mathiasovi Chageri
    8.3k
    Branitelji lika i djela doticnog izbornika ce ti reci da nije isto voditi repku i klub.Jurki

Branitelji lika i djela su palamudili danima o tome da smo i u Katru bili spori pa smo uzeli medalju, da smo najbolji kad je najteže, da ćemo krenuti igrati kad dođu ozbiljne utakmice. Ako netko nakon ove četiri pripremne utakmice (tu mislim i na Kolumbiju i Brazil), pa onda nakon toga i popisa za prvenstvo nije vidio što nam se sprema, nego nabacio klobuk, obojao psa u kockice i stao na branik našeg blaženog Zlatka od Poniznosti, onda je ili jako lud ili jako naivan.

Najgore kad deluzije udare na zid pa se razbiju u sto komadića. Jako puno je takvih nakon sinoć sudeći po komentarima na internetima, a tek nam slijedi put u Ibaraki i Yokohamu.
  • Jurki
    25.9k
    Al ok, sad neka odigra ovo prvenstvo, on je odgovoran u kraju krajeva. A nakon SP treba novi pocetakZGBhoy

Ako je tocno kaj se pisalo ovod.. da Olic nastavlja.. ceka nas isto sranje isti kurac.
    Onaj kadar kad nas Englezi melju, kamera pokaze na klupu.. Dalic i Olic blijedi ko nišani.. ne znaju kaj bi napravili. Toga je mene strah.
    Dojma sam da su obojica mislili.. "sad bi rađe bio u pički materinoj nego na ovoj klupi".
    Nama treba trener koji nekog kurca zna.. a to je jedino Bilic koji bi bil prihvatljiv po svim parametrima.
  • db-izbjeglica
    20.8k
    Jesmo sigurni da je za drugi gol Vuskovic bio taj koji je trebo bit na Kaneu? Nisam popratio kod prva dva kornera ko je bio na Kaneu, ali u drugom poluvremenu je na svakom korneru Stanisic bio na Kaneu. Kod drugog gola Kane je jednostavno sam stajao od pocetka pripreme za izvodenje kornera i nitko nije bio na njemu, sto mi je malo nevjerojatno da za izvodenje njihovog kornera mi nismo imali igraca koji mora striktno biti zaduzen za vjerojatno u ovom trenutku najbolju špicu na svijetu. A ako smo imali, jel stvarno Vuskovicu reko da bude taj? Ma meni taj drugi gol nije jasan uopce nemrem shvatit, nista nema smislaGemišt86

Nisam ni rekao da je vušković trebao biti na njemu, već da je napravio nepotreban korner, koji su se onda branili amaterski
  • DerHerrKool
    1.1k
    blaženog Zlatka od PoniznostiMathiasovi Chageri

Ovo ću si spremit :rofl:
  • Crni86
    22.2k
    Branitelji lika i djela doticnog izbornika ce ti reci da nije isto voditi repku i klub.Jurki

Nije isto i tu se slazem, ali proces opet postoji i pomno planiranje je jos bitnije nego u klubu jer imas puno manje vremena da ispravis svaki krivi korak.

U klubu si svaki dan s igracima i imas vremena radit na promjeni krivih koraka, bas zato je planiranje po meni s aspekta reprezentacija jos bitnija stavka. A nas dragi izbornik tu ispada kao lajbek.

Vrhunac je samo sto je jucerasnji kolaps zapoceo igrac u kojeg se linolada najvise kune. Vjerujem da su onakve dvije amaterske greske od strane Modrica ostavile jako velik trag na ekipu na terenu. Od igraca od kojeg ocekujes da donese iskustvo i ne radi amaterske greske napravi bas to… Ja sam tu nekako vec osjecao da je utakmica otisla na stranu engleza. Sve se moglo dogodit i napravit, ali onakav prvi gol u prvoj utakmici skupine i to s najjacim protivnikom je jednostavno nedopustivo.
  • Noel
    21.7k
    Livaković je bio na razini i samo ga je sudačko izdrkavanje zaustavilo od obrane penala :up:db-izbjeglica

Mitomanija, mitomanija i još malo mitomanija. Nije ga zaustavilo sudačko izdrkavanje nego pravila nogometne igre i Kaneova genijalnost koja ga je natjerala da prekrši pravilo nogometne igre.
  • Logistika
    1.6k
    Ja ne kuzim koje on postavke govori njima za defanzivni korner. Prvi korner penal. Drugi korner gol. I jos iduca 2 3 su bila opasna. Tek nakon cca 6 7 kornera su nasi shvatili. A kod gola drugog. Igras protiv engleza. Oni imaju Kanea. A ti imas najskuoljeg stopera svijeta. Koga cuva Gvardiol ako nije uz njega makar ovaj na korneru otisao na svoju polovicu. Treci gol josko po meni isto izdrka s loptom i onda ne radi faul na centru nego sprinta sa sarafima. Gvardiol i Modric po meni najlosiji sinoc. Kovacic standardnu svoju odigrao kad ude. Par lopti skoro i sj.ebao,šut sa 20 metara kao da danima nije jeo. Ali i takvi smi im dva komada zabili. Ali obrana je promaja ziva. Jos da ne bi livija otislo bi to na 5 komada. Nema lika destruktivca u sredini da napravi jedan jedini faul i prekine akciju. Ono kad Mišić odljepi pa nekom nogu otkine. Najgore je sto amo gledali 90 minuta nas 6 i nema jednog jedinog automatizma. Nema plana. Plan je da se vrti lopta pa sta bude. Nitko od nas 6 ne vidi plan. Po krilima,po jednim krilu,kroz sredinu,duge lopte...mi iznosimo loptu od golmana po zemlji meni muka ovi stiscu mi natjeramo da Livi izbija sa gol linije. Nismo toliko ni brzi ni jaki. Nije svaka ekipa Panama. To mozes njima 90 minuta. Ne mozemo mi englezima. Njemu nije ni u ideji bilo ako ne ide, stavi Budimira da spusti nekom,pa daj dugu loptu nek svaku drugu izbija barem.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.