• mokoxax468
    1.2k
    Ja sam iz BiH i moji su morali ići do konzulata u Mostaru da predaju za domovnicu. Ne dobije se automatski državljanstvo ako si rođen u BiH, nego ti roditelji moraju predati zahtjev za domovnicu.
    Ponavljam, smiješna lista koja je originalno stavljena, nema veze s vezom.
  • Infinity
    17.6k
    Tocno. Ja sam s nekih deset godina dobio domovnicu RH. Samim tim sto ja imam hrvatsku domovnicu pravo na istu ima i moje dijete, ali za istu mora aplicirati, da li on s 18 ili ja dok je maloljetan. Cak i da moje dijete nikad ne dobije domovnicu, moj unuk bi preko mene imao pravo na istu. Ne znam do koliko koljena to ide, ali je moguce.
  • mokoxax468
    1.2k
    Točno to. Mislim da sam ja dobio domovnicu s 4 ili 5 godina, jer mi je trebala za putovnicu. Inače, sumnjam da bi je imao prije preseljenja u Zagreb.

I to pravo imaš aktivirati bilo kada rokom života, no tehnički možeš i čitav život ne iskoristiti to pravo.
  • Marcinko
    652
    Ne znam za Španjolsku ali zašto netko misli da je Yamal po rođenju dobio državljanstvo i da on isto nije morao podnijeti zahtjev, s obzirom da znam momka koji je rođen i cijeli je život u Austriji, a nema Austrijsko državljanstvo, sad nisam ulazio u to kako što, ali sam se iznenadio kad mi je rekao da nema austrijsku putovnicu, već papire iz Srbije.
  • mokoxax468
    1.2k
    Ne znamo, kao što ne znamo ni za Petra Sučića. No kolega je jednog stavio kao stranca, a drugog nije. I zato kažem od početka, radio je neku listu u svojoj glavi bez ikakve jasne raspodjele osim što je on odlučio da eto Yamal je stranac, a Petar nije.

I što je posebno smiješno, Yamal je igrao za U15, U16, U17 i U19 momčad Španjolske prije nastupa za A reprezentaciju. Petar Sučić je igrao za U19 i U21 momčad BiH prije nastupa za A reprezentaciju Hrvatske.

I da me netko krivo ne shvati, po meni je OK da Petar igra za Hrvatsku, jednako kao Yamal za Španjolsku. Samo mi je smiješna ova potreba da se uzdižemo s ovim brojkama, a nije da Hrvatska reprezentacija nije pokupila fini broj igrača nogometno odgojenih u BiH, Njemačkoj, Austriji ili Švicarskoj. A igrače koji su čitav život nogometno odgojeni u Španjolskoj zovemo "strancima"
  • luka modic
    812
    poanta uopce nije u tome tko je gdje nogometno odgojen,svim Hrvatima u BiH su roditelji,djedovi,pradjedovi Hrvati,dok Yamalima Mbapeima Dembeleima Pogbama itd je podrijetlo blize i daljnje iz Africkih zemalja
  • The Undertaker
    7.3k
    Upravo u tome je poanta, izjednačavanje nacionalnosti i državljanstva odnosno nakaradni kriteriji po kojima bi npr. Ademi za našu reprezentaciju bio stranac a, bubam, Pulišić, domaći igrač.
  • luka modic
    812
    vidim da dosta ekipe u svojim usporedbama koristi Hrvate iz BiH kao primjere a Hrvat iz BiH je u svakom smislu potpuno jednako Hrvat kao i Hrvati iz Zagreba,Splita,Osijeka itd
  • Neron53
    1.3k
    Sta sve ovo ima veze sa Ligom nacija??
  • KtcGoat
    330
    Jedna od jacih rasprava
  • Omake
    6.6k
    Ima veze s Ligom Nacija ali onom iz 20ih godina prošlog stoljeća.
  • Omake
    6.6k
    Grčka s 8 igrača u23 od kojih jedan ima 17, a drugi 18 godina, uništava Škotsku u gostima. Vode 3 0, tek krenulo 2. poluvrijeme.
  • Izet Hajrović
    4.6k
    tako im i treba kad nisu pozvali najboljeg lijevog beka u Škota, Grega Taylora. :joke:
  • gaTeDZG
    616
    Što Austrija učini od utakmice, horor... I dalje imam osjećaj da će uvaljat ovakvoj Srbiji i s desetoricom
  • Droljo
    13.8k
    nema šanse. Imam ja oba daju gol na listiću..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.