• Eduardo
    25.6k
    @Majki2111 ajd vozi iz teme, a vi ostali ne navlačite ga na spamanje... trujete glupostima ovako dobru temu.
  • mali M
    8.4k
    Znaš kaj, nekak kak sam stariji sve manje eksperimentiram s klopom, a volim kuhati razne bedastoće.. al moram priznati u zadnje vrijeme me bolja polovica šiša u tome. Bum vam koji put poslikal sad nemrem vreme vratiti... Danas je radila lososa na palenti s parmezanom i uz to salatu sa paradajzom, krastavcima i kupinama s maslinovim uljem... Ma topić...
  • puxigadjurdja
    2.4k
    Ajmo @manikk neki doprinos za temu
  • Droljo
    20.3k
    Ima netko neku dobru ideju za air fritezu? Standard znam, pomes, panirane ludorije iz lidla itd. Šta se još dobro radi u tome?
    Nešto jesmo o tome već derali al sam zaboravio sve :monkey:
  • Kumerle
    1.2k
    Ja ju imam, ali ne preporučujem.
    Dođe ti na slično kao i pećnica, a navodno sve unutra ništa nije zdravo, trebaš prati stalno, zauzima dosta prostora, pomfri npr u sredini ostane gnjecav.

Radije koristi pećnicu i uštedi novce.
    Ili ti ja poklonim svoju besplatno pošto ne koristim.
  • MateG
    66
    evo ako nece kolega uzet uzet cu ja da ti oslobodim prostor hahaha
    A sad ozbiljno, kolega mi ima air fryer i mislim da jednostavno nije to to, piletina mu dobro ispadne generalno uvijek ali ostale stvari upitno, kolega Kumerle je dobro objasnio
  • Papastrumf
    18.2k
    @ksapi na sljedecem druzenju mi osiguravamo mjesto, kuhinju i namirnice, a ti spremas hranu. Eto dogovoreno!
  • Droljo
    20.3k

Ma imam ju samo me zanima što ekipa radi u njoj..
  • Sajla
    12.2k
    nemam, ali šogorica peče piceke i carsko meso (u komadu, ne narezano na šnite) u tome. ok joj ispadne
  • ksapi
    5.6k

Sa zadovoljstvom!

Ocemo ovak nekaj? Jucer se fino kuhalo

41655e36-8c8d-44dd-b0e5-8eb2529c3dbd.jpg
  • prefontaine
    3.4k

Mi smo uzeli iz lidla onu najveću što je bila, Silver Crest XL ili kako se već zove, i namijenjena je samo za pommes.

I pommes/pomfrit iz nje je top, bolji nego u bilo kojem restoranu. 15 min na 180 stupnjeva, s tim da se svako 5-6 min malo izmiješa kako ovi u sredini ne bi bili gnjecavi. Bitno je ne pretrpat. I mi svako peto, šesto prženje dodamo malo žlicu ulja, čisto da ne bude presuho
  • Dino
    4.2k
    Ma imam ju samo me zanima što ekipa radi u njoj..Droljo

Ako ti stane, mozes komotno ubacit cijelog piceka nutra, samo nemoj na prevelku temperaturu. Ako ga upacas i obuces u alu foliju ispast ce ti dosta mekan...picek jeld

Edit: ja sam isao metodom pokusaja/pogreske jer mi je glupo bilo dat lovu za takvu jednu fritezu i onda pec samo zmrznuto tak da ti je moj savjet da probas za pocetak sve kaj bi i inace stavljao u pecnicu samo malo prilagodis na suhe uvjete.
  • rokikaciga
    4.5k
    Ja 95% stvari pecem u fritezi. Cak i steak radim reverse sear..prvo u fritezi do unutarnje temp 35 Nives Celzijus i onda na tavici i ispadne dosta dobro.

U pravilu koristim fritezu da ne koristim ulje. Meso, krumpiri, tortilje...sve ide u fritezu

Cak sam i Ledove pekarske zamrznute proizvode pekao u fritezi.

Jedan "life hack" je taj da sam kupio papir za pecenje bas za moju fritezu i opce ju nemoram prat jer se samo taj papir zmaze kojeg bacim u kos za smece.

Mozes i pajceka dobro ispec unutra tj ovo sranje ja znam napravit

https://cjeatsrecipes.com/air-fryer-crispy-pork-belly/

Ja ju najvise koristim u pravilu jer je najjednostavnije za koristit i najmanje perem stvari s njom.

Mariniram meso sam.

Prije posla se probudim cca 1h prije, malom spremim za vrtic kaj treba i nabrzinu popijem kavu na terasi. Sebi i zeni izvadim meso, stavim u fritezu na 20 i dok ja obavljam WC meso se ispece i malo salate narezem, operem i zena i ja imamo gablec za realno 2 minute posla. A zdravo i socno bude.
  • Dino
    4.2k
    i dok ja obavljam WCrokikaciga

E hvala na detaljnom objasnjenju!
  • rokikaciga
    4.5k
    A brate mislio sam na tusiranje, pranje zubi i..sve ostalo :lol:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.