• Brusa
    3.7k
    Škola nam ne može popuniti sve pozicije. Kvaliteta je tu ali ne na svim pozicijama jednako.
    Dopunska selekcija je normalna i potrebna. Radi se od kikića do juniora , a naravno i u seniorima.
    Zagi

Naravno, slažem se skroz.
    I nemam ja ništa protiv Jagušića ili bilo koga drugoga i ovi koje si nabrojao su dobri se pokazali.

Međutim, 4 milje za igrača iz hnl... do sad nam se baš nije isplatilo (i nebitno je kako se on zove) (iz ovih ili onih razloga), mnogi su uvjereni u Jagušićevu veliku kvalitetu i da je to posao koji se mora napraviti. Jedino što nam dosadašnje iskustvo pokazuje suprotno.
  • Crni86
    18.1k
    Da smo ga stvarno htjeli na ljeto - to bi i ostvarili (financijski, planovima, vizijom i sl). Procjena je bila drugacija i ajmo dalje. Bit ce pogodaka, bit ce i gresaka sastavni dio posla.

A vrijeme ce pokazat kakav je put bio za Jagusica - dobar ili los.
  • Zagi
    13.5k
    Procjena je bila drugacija i ajmo dalje.Crni86

Kak misliš ajmo dalje? Pa i idemo dalje, u ljetni prijelazni rok.

Zašto bi mali bio prekrižen? Cijena nije astronomska ako usporediš sa recentnim HNL top transferima izvan dinama (a fundamentalnu razliku između Slavena i Rijeke/Osijeka ja iskreno ne vidim).

Procjena oko dovedenih igrača je bila drugačija. Očito i pogrešna.
    Kaj sada, zaglavili smo sa postojećim rosterom? Zašto?
  • Crni86
    18.1k
    Zašto bi mali bio prekrižen? Cijena nije astronomska ako usporediš sa recentnim HNL top transferima izvan dinamaZagi

Ne znam. Misljenja sam da nakon ljeta i toga koliko igraca smo doveli i koliko smo potrosili te da kadar jos jednostavno nije u kompletno formiran i kliknuo da sad na zimu necemo dat za malog 5 milijuna eura.

Mali je dobar, trenutno je i u formi. Ali 5 milja je fkt puno. To je jednostavno moje misljenje. Zakasnili smo.
  • Zagi
    13.5k
    Misljenja sam da nakon ljeta i toga koliko igraca smo doveli i koliko smo potrosili te da kadar jos jednostavno nije u kompletno formiran i kliknuoCrni86

Moje mišljenje je da je ovo tek prva faza formiranja kadra.
    Da , doveli smo 15ak igrača. Neki su bolji , neki su lošiji.

Bolji ostaju, lošiji ajmo dalje. Normalan proces.

Mogu li neki od ovih "lošijih" bolje? Vjerojatno mogu.
    Koliko bolje? Teško je reči. Možda i ne mogu.

Sunk cost fallacy je zajebana stvar. Samo pogledaj slučaj Nevistić.

Lakše je (i često bolje) par igrača zamijeniti i idemo dalje.
  • Crni86
    18.1k
    Moje mišljenje je da je ovo tek prva faza formiranja kadra.Zagi

Bas zato ne vidim da cemo doc i dat tih 5 milijuna eura. Da je nas kadar formiran, imalo bi itekako smisla. Ovako po meni nema
  • Zagi
    13.5k
    Ne kužim. Pa formiran je do te razine da ja ne vidim više od dvije slabe točke u momčadi.
    Golman i desna osmica.

Livi se vraća, dakle golman je riješen.

Desnu osmicu ćeš morati platiti. Puno platiti za nivo koji je nama potreban.

Ne vidim kako je 4x1m previše.
  • Crni86
    18.1k
    Desno osmicu ćeš morati platiti. Puno platiti za nivo koji je nama potreban.Zagi

Za 5 milijuna eura dovedemo igraca iz lige 5. A ne igraca koji igra sezonu i pol hnl. Jednostavno mi je za hnl to previse. I jos hnl brz europe.
  • Zagi
    13.5k
    Za 5 milijuna eura dovedemo igraca iz lige 5.Crni86

Ljubičić i Villar imaju slične reference. Ne vidim kako je to garancija ni za što.
    Nije baš da igrači iz lige5 jedva čekaju doći u dinamo. Prije je obrnuto.
  • vjeko1701
    21.3k
    Meni je ok da sa klubovima sa sjevera imamo dobre odnose i da se baš ne "ciganimo" za svaki euro. Realno, dobro nam dođu prijateljski nastrojeni klubovi a mladi igrači potekli u njima će ionako većinom imati Dinamo kao klub za koji navijaju.

Vidite gdje je Hajdukov stav da oni moraju imati korist od drugih iz svog bazena doveo. Kada bacaju fraze poput "oni trebaju biti sretni kaj njihov X ide u Hajduk, a ne da traže neke novce". Em su s godinama toga uništili bazen em su neko vrijeme bili na nož sa svima oko sebe.

Jagušić, ukoliko je procjenjen kao igrač koji već sam može upast u najužu rotaciju i kao potencijal za puno više, 4M na 4 godine + 20% mi je sasvim prihvatljiv deal. Malo čvršća suradnja sa Slavenom mi je također poželjna. Pokazali su da svako malo mogu plasirati nekog igrača direktno van za solidne novce. Čak su odradili dobar posao i sa nekim našim otpisanim mladima.

Dealovi gdje im prepuštamo onu drugu kategoriju mladih za buyback ili budući postotak mi je ok. Odnosi u kojima se ne gleda sad svaki euro ili ne traži pritisak igrača na klub dugoročno mogu donijeti više od tih 400-500k sada ili 5% manje budućeg postotka.

Varaždin, Slaven. Oba kluba gdje nam dobro dođe utjecaj. Ako Marsonija ikad uđe u prvu ligu, može nam biti isto u Slavoniji. Šteta Šibenika jer nam je mogao biti interesna točka duboko "iza neprijateljskih redova".
  • NitkoBitan
    33.7k
    Dinamovi navijaci ce se u nedjelju ohladit od Jagusica, a spominjat ce se i diskontne cijene.
  • fakin
    2.3k
    je, Dinamo je ove sezone baš tvrda momčad koja ne prima golove.

od hajduka na poljudu u 14 utakmica u 13 smo primili gol. (ne računam tu utakmicu protiv niželigaša)
  • Zagi
    13.5k
    Dinamovi navijaci ce se u nedjelju ohladit od JagusicaNitkoBitan

Jebeš ti scouting ako jedna utakmica ocjenjuje igrača.
    Isto tako ako igramo protiv momčadi koja ima dva igrača (Jagušić i Nestorovski) , a mi ih ne možemo limitirati... Ne znam kaj radimo.

Ne znam baš da su nam Majer i Ivanušec radili dar mar kada su igrali u Lokomotivi.
  • NitkoBitan
    33.7k
    Za 4-5 milijuna eura se mora pokazat, ili je ili nije.

To je bolestan novac za igraca koji nije krocio izvan HNLa i koji nije imao ozbiljnu europsku utakmicu.
  • Zagi
    13.5k
    Igrali smo mi protiv igrača za 50m pa nisu ništa posebno pokazali protiv nas.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.