• ElDorado
    3.8k
    Zaboravih napisati, a ne mogu više editirati. Ovako bi trebali pisati naši sportski novinari. Pogotovo oni vezani uz Dinamo. Dajte neku analizu a ne samo klikovi i sranja. Npr jučer objave Ljubičić dolazi i umjesto ovakve analize bitno je u naslovu samo isturiti koliko će koštati klub.
  • Nolifer
    11.2k
    A pitanje zapravo tko od njih i navija za Dinamo, da bi tako trebali pisati.

A @Omake je televizija u boji za njih, zato isto respect od mene. :clap: :up:
  • CastAway1986
    2.9k
    Mislim da nitko nije protiv stranog igrača pogotovo ako je kvalitetan..Problem nastaje kad se dovede i skupo plati strani igrač a nemaš puno koristi od njega..
    Zadnjih par kola kad se sezona lomi Cordoba , Kanga i Mbuku griju klupu i uredno primaju nemal novac..Zar to isto nisu mogli i juniori..Pametnom dosta
    @Omake brutalan tekst
  • emreli21
    337
    odlican tekst, ali mi imamo problema s nogometnim identitetom kao nacija. Stvaramo kreativne veze (modric, kovacic, baturina...), cak stopere i trkacki mocne sestice ali ne bekove i krila. Jednostavno, nedostaje nam brzine. HNS je nedavno proveo testiranje klinaca od 13 godina po svim zupanijama, jedini zakljucak im je - i dalje nemamo brzine. I ne mozes stvorit brzog i motoricnog igraca, tako ne ide. Mora ti se pojavit.
    Nadam se da ce Boban to nekako pokusati promijeniti, ali sumnjam da moze uspjeti. Barem ne na seniorskoj razini. Ako u momcadi imad Theophilea, Ristovskog, Misica, Ademija, Baturinu, Petkovica..., takve igrace, ne mozes igrat brz, moderan i okomit nogomet. Jednostavno ti kadar, koji ima drugaciju kvalitetu, to ne nudi.
  • ElDorado
    3.8k
    Ubuduće bi trebalo kod dolaska nekog pojačanja prije svake rasprave i pustih stranica tko je za tko je protiv i tko kak misli i ne misli, zamoliti analizu by Omake.
  • Izet Hajrović
    5k
    svaka čast na iscrpnoj analizi. Međutim, dat ću i neko svoje viđenje. Nogomet se mijenja, intenzitet trčanja se povećava, ali još uvijek je važno da igrač zna igrati nogomet. Badave nekome što može trčati ako nema tehniku. Svakome se mogu pronaći prednosti i svakoga se može gledati kroz ružičaste naočale, ali to nije baš najbolje rješenje. Lijepo si analizirao Soldu, meni više u oči upada njegova statistika koja je specifična za vezne igrače, baš i nije na ti s loptom. Baš sam ujutro pogledao onaj Bijelo plavi podcast i tamo Davor kreće s analizom utakmice u Varaždinu i prvo krene s ovim: "Ne znam koga bih pohvalio, a koga pokudio. Sjećam se da me Soldo strašno naživcirao sa svojim, znači bio je kao deblo drveno cijelu utakmicu." Tako se otprilike i ovdje pričalo o Soldi ranije ove sezone, jednostavno je loš s loptom, meni je nevjerojatno da jedan veznjak može imati toliko krivih dodavanja. Tu su mnogi pisali da se nadaju da ga dovodimo samo za preprodaju. Opet, s druge strane, ako će se s njim ipak ozbiljno računati, nadam se da će se dokazati pa neka se ispune Mamićeve riječi o njemu kao igraču od 15 mil.

Bio sam protiv Mudražije, ali kakva su se imena krenula dovoditi, još Mudražija ispada kapitalac u odnosu na Lisicu i Soldu.

E sad Lisica, ja nikako ne mogu opravdati njegov potencijalni dolazak. Mnogi govore da je brz, volio bih vidjeti konkretne podatke ako su negdje dostupni, ali meni se on ne čini nešto posebno brz u odnosu na Špikića primjerice. Koji je smisao dovođenja Lisice, je li bolji od npr. Mbukua? Ako se gleda učinak po minutaži, ne može Mbukuu niti kopačke čistiti. Lisica je skupio 2608 minuta u sezoni, a Mbuku 475. Lisica je u toj minutaži zabio 5 golova i dodao 5 asistencija, a Mbuku u svojoj ima 2 gola i jednu asistenciju. Ako Mbukuu povećamo minutažu do razine Matea Lisice, onda bi se i proporcionalno povećali golovi na 10, a asistencije na 5. Također, argument je da Lisica ima 11 stvorenih velikih prilika. Ok, Mbuku bi proporcionalno njegovoj minutaži imao 15. Zanimljivo je usporediti i duele jer Mbuku na svoji prosječnih 32 minute po utakmici ima 2.9 osvojenih duela uz uspješnost od 51%, a Lisica na svojih više nego duplo minuta, dakle 75 min. po utakmici ima 2.8 osvojenih duela uz uspješnost od 46%. Mbuku je često unio neku živost svojim ulaskom. Lisica se opravdava kao rotacijsko rješenje, ali prema brojkama, on je igrač za tranzicijske ekipe i ako bi bio kod nas rotacija, znači igrao bi protiv manjih klubova, kako bi on probijao bunkere? Čemu bacanje 1 mil. ili više na igrača koji ti ne treba jer već imaš boljeg u rosteru? Mbuku je jedino godinu i pol stariji što je nebitno jer se ionako na Lisici neće zaraditi nešto. I još je dešnjak na desnom krilu što se u mojoj filozofiji ne uklapa nikako u 4-3-3 jer u toj formaciji očekujem invertirana krila koja su sposobna zalomiti u sredinu s jačom nogom na udarac.
  • badjibadara
    4.7k
    Dobar je Lisica, vapimo za lukavim igracem.
  • dinon7
    1.7k
    Mbuku i Cordoba su morali dobiti vise minuta i prilika za dokazivanje.
    Da je Ristovski imao i približno dobru sezonu kao prošlih godina, RPG bi bio u istoj toj kategoriji igrača. Ne postoji idealniji igrač u našem rosteru koji je mogao mjenjati Baturinu po potrebi od Mbuku-a. Ne postoji idelaniji igrač u rosteru koji je po potrebi mogao mjenjati Stojkovica od Cordobe. Zašto su Rog, Kacavenda, Hoxha i ostali dobili vise minuta na njima neprirodnim pozicijama od navedenog dvojca ostat će misterij. Mbuku kad god je zakoračio na teren davao je sve od sebe da pokaže i dokaže da može. Bojim se da smo robovanjem automatizmima potencijalno korisnim igračima zatvorili vrata Dinama.
    Te price kako imaju trening da se dokažu su epska glupost. Imao ih je i RPG pa je bio zakovan za klupu ili igrao krivu poziciju iako smo svi znali da je svjetlosnu godinu ispred Ristovskog po kvaliteti. (Pričam o ovom sezoni)
    Da Ademi nije na razini veterana, tko bi sjedio na klupi? Mnogo puta mi je to prošlo glavom. Sučić, Baturina? Mišić? Ili bi se mjenjao sustav da Ademi ima mjesto u 11?
    Mnogo čudnih i glupih odluka čitavu sezonu
  • Crni86
    10.4k
    Svi pricaju o igrackim sposobnostima cordobe, zasluzio je vise prilike ovo ono. Kak vi znate kako je on izgledao na treninzima? Kakav je njegov odnos prema ekipi, treningu? Kako zivi taj nogomet? Nije ga sljivio Bjelica koji ga se htio rijesit, nije ga sljivio Fabio, ne sljivi ga sad ni Perkovic. 3 trenera ga ne vide ni blizu ekipe, ali forumasi znaju da je zasluzio vise prilike.
  • Droljo
    16.1k

Ok, a mbuku?
  • ElDorado
    3.8k
    Po meni je Mbuku puno ozbiljniji igrač od Cordobe ali igrao na potpuno krivom mjestu. Nije mi jasan taj cijeli hype oko Cordobe kad je dolazio. Mjesec dana hoće neće iz prosječnog kluba Kolumbijske lige, s par nastupa za repku U20. Potpuno nejasno tko nam ga je uvalio.
  • Tranzicijski Napad
    437

Zanimljivo od liga "blize" nasoj, ceska liga je po intenzitetu mislim prva ili medu tri u europi nisam 100%. Igraci iz te lige bi mogli biti zanimlji ali i pristupacni za Dinamo.
  • Paggini
    49.9k
    forumasi znaju da je zasluzio vise prilike.Crni86

Mi ne znamo koja je pozadina stvari koje se događaju na treninzima. Tako se opravdavalo i "ha stojković nije igrao kod Jakirovica, nije kod Bjelice, ima sigurno razlog", slično i za Torrentea, tako da sa strane navijača postoji i želja da Cordoba ispadne kao ova dvojica.

S druge strane, ono što je prikazao je bilo dosta sirovo, ali nije bilo ni loše, ima tu potencijala. Slično kao i Mbuku.

A možda i nema, ali svakako ne znamo jer nismo vidjeli.

Mislim, vjerojatno se ide u rješavanje obojice, ali šteta jer mislim da nisu pokazali šta mogu u Dinamu jbg.
  • Droljo
    16.1k
    Meni je žao da se mbukua nije probalo na desetki a prigoda je bilo. Zadnjih pola sata kad je bati bio loš ili umoran. Mbuku ima pravi udarac lijevom. Moglo/trebalo je tu više golova biti.
  • Orc123
    11.5k
    Ponovit cu, Spika u prvoj sezoni u Dinamu 23 utakmica 2 g, 1a....
    Mbuku 15 utakmica 2g, 1a
    Cordoba 11utakmica 2g, 2a......

Olako se rjesavamo igraca bez prave prilike.....samo cinjenice
    Tko garantira da i Cordoba i Mbuku ne mogu eksplodirati sljedece sezone u dobro vođenoj momcadi s kontinuitetom struke i uz dobro formiranu momcad?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.