• Orc123
    10.7k
    zato gledas gdje si deficitaran u omladinskom pogonu a to su definitivno krila....tak da ce vrijeme i resurse trositi kvalitetno
  • The Undertaker
    6.7k
    Ma razumijem ja to ali ljudi pišu da nema velikog troška ako propadne ili ode za dvije godine. Ima i to manje u živoj lovi a više u uludo potrošenom vremenu i resursima.
  • Kujtim Shalla
    4.1k
    Mi sad ovdje kukuricemo što i kako je došao nama . Kako ga nismo platili ? Pa da je bilo sve u lovi mi ga nikad ne bismo ni uspjeli dovest kraj City,Chelsea i Barce . Zar ima neko ovdje da misli da smo ga mi mogli platiti i utrkivati se sa velikima. I sad još da uslovljavamo kako je trebao doći. Pa nama nikad ugoditi. Ovdje nema nikakvog rizika ,čak podsjeća na Sučićev transfer nama. Mali ugovor ali se naplate od prodaje. I to je to ,neko pristane a neko ne na taj ugovor. To je na malom i njegovim menagerom. Mi smo mu ponudili ugovor ,on prihvatio. Šta će dalje biti vrijeme će pokazati. Ovo je ludo bilo odbiti
  • rokikaciga
    492
    Dobiješ top talenta na deficitarnoj poziciji za relativnu siću. Piše se da je to u rangu njegovih vršnjaka. I to nije top talent prve ŽNL Središte Kadeti. Već dečko koji je bio kao 15godišnjak bio jedan od boljih na u17 Euru prošle godine sa 1 golom i 3 asistencije.

Zaboravio sam i napomenuti ako se ne varam da ćemo kao razvojni klub dobivati "na kapaljku" do kraja njegovog nogometnog života od svakog njegovog transfera.
  • Orc123
    10.7k
    ako ne riskiras, ne profitiras...bolje potrositi vrijeme i znanje nego 4mil eura na pojacanje koje to nije......bolje ga je stvoriti....
  • Sajla
    7.3k
    Fabio nece stici uvest malog jer ce zavrsit isto kao i njegov nadređeni Marko Maric, kucni prijatelj agenta AB s kojim je dogovoren mali Cardoso i famoznih 40%.DiddyGuela

Dakle, nisu bitni ni (već bivši) Marić ni (uskoro bivši) Cannavaro, već oni koji ostaju u klubu i koji će onda gurati malog da bi tih 40% postalo što veći iznos kojeg će podijeliti s AB? To nam pokušavaš reći? Kaj se skrivaš, reci izravno tko su ti ljudi.

Toliko od mene na ovu temu.DiddyGuela

Nisi trebao ni započinjati ako ne misliš istjerati priču do kraja.

uludo potrošenom vremenu i resursima.The Undertaker

ali je puno manja kocka uložiti vrjieme i resurse u nekoga tko se već pokazao kao ogromni potencijal na Euru među klincima koji su 2 godine stariji.
  • DiddyGuela
    2.9k
    Dakle, nisu bitni ni (već bivši) Marić ni (uskoro bivši) Cannavaro, već oni koji ostaju u klubu i koji će onda gurati malog da bi tih 40% postalo što veći iznos kojeg će podijeliti s AB? To nam pokušavaš reći? Kaj se skrivaš, reci izravno tko su ti ljudi.Sajla

Nece njega nitko gurati. On je tu dosao da bi ga Bara okrenio dalje i to prije nego decko posteno zakoraci u prvu momcad Dinama. Kinta ce se okrenit svejedno, samo ne preko Barine Kustošije jer je prica i bez tog kluba mutna...pri dolasku u Hrv. decko je bio maloljetnik,skrivanje u NK Odranski Obrež pa jos fiktivno zaposleni otac u firmi Barinog frenda kako bi zamaskirali sranje pred Fifom. Pa nije Bara bas tako glup da bi ga na sve to prodao preko Kustosije u kojoj on sam zari i pali...a kako ocito nije mogao kupiti kajmak izravno preko nekog Citya a nije prosla ni opcija izlazne klauzule preko Gorice, odabrao je Dinamo kao proxy klub. Mali je tu parkiran samo da agent ubere dobro. Jasno?
  • Zagi
    9.3k
    Čekaj malo.
    Sa te čisto sportsko-financijske priče, glavni problem je bio ubacivanje tinejđera u bitne utakmice da bi se oni čim prije i masnije prodali, dok bi narkos pobrao većinu.
    Dinamo tu nebi dobio niti novce niti ovce.

Ako je ovaj mali stvarno veliki talent, kaj će se s njim raditi? Istu stvar i biti će isti rezultat.
    Nema kajmanskog otočja, nema sina menađera i ostalih pizdarija ali neće biti niti polovice novaca.

Ne znam koliko se ekipa sjeća ali prije starog mračnog doba narkosove famiglije, bilo je prehistorijsko mračno doba gdje su menađeri svih naših igrača imali debeli komad kolača dok je Dinamo životario iz sezone u sezonu.
    Joca Amsterdam je to slavodobitno presjekao samo je izostavio da će kolač pojesti on i njegovi, a ne Dinamo.
    Naivni kakvi smo bili u to doba (barem ja), slavili smo tu odluku.
    Trebalo mi je par rokova gdje smo jedan dan "puni k'o brod", drugi "nemamo za biber" da si postavim pitanje, dobro jebote di su pare?
    Točan trenutak je bio kad su prodani Modrić,Dudu i Čorluka dok su pojačanja po špranci bili Štefulji i Jurići tog doba. Tko će se više sjetiti tko točno.

Uglavnom...
    1. nagraditi igrača za odlazak (a time i na forsiranje transfera na prvu ponudu koja ga zadovoljava) je loš model posla za nas navijače. Mali će ako stvarno bude dobar odlepšati prvom prilikom, a ne vjerujem da se to ikome gleda. Makar klub zaradio vrlo solidnu lovu.

2.Jedan ovakav transfer ok. Zašto sutra nebi npr Šuntin agent tražio isto? Jakirovićev itd ...
    Brzo bi se doveli u bezizlaznu situaciju.

Zato mi je negodovanje na ovakav transfer vrlo jasno i logično.
  • Mali dioničar
    16.8k
    Kinta ce se okrenit svejedno, samo ne preko Barine Kustošije jer je prica i bez tog kluba mutna...pri dolasku u Hrv. decko je bio maloljetnik,skrivanje u NK Odranski Obrež pa jos fiktivno zaposleni otac u firmi Barinog frenda kako bi zamaskirali sranje pred Fifom. Pa nije Bara bas tako glup da bi ga na sve to prodao preko Kustosije u kojoj on sam zari i pali...a kako ocito nije mogao kupiti kajmak izravno preko nekog Citya a nije prosla ni opcija izlazne klauzule preko Gorice, odabrao je Dinamo kao proxy klub. Mali je tu parkiran samo da agent ubere dobro.DiddyGuela

Najbolje što sam ovdje pročitao.

Dinamo zbog veličine i povijesti je teško staviti u rubriku protočnog transfera koji FIFA zabranjuje.

Obrež i Kustošija su preriskantni, a Bara zato koristi Dinamo.

I zato je danas pustio brižnu poruku o hajdukovcima u ZNS-u.

Ali eto većina ljudi nakon 25 godina opet puše agenture sa 40% provizije.

Pod uvjetom da su ovi postoci istiniti.
  • The Undertaker
    6.7k
    Jedan ovakav transfer ok. Zašto sutra nebi npr Šuntin agent tražio isto? Jakirovićev itd ...Zagi

Bingo.
  • vjeko1701
    12.4k
    Ja apsolutno razumijem ljude koji negodoju oko transfera na račun postotka i ne mogu se ne složiti da je 40% puno.

Isto tako ako ispadne da je on tu do ljeta i smo pristali biti dio šire štele grupice menadžera. Užas i sramota za klub. Srozavanje imidža.

Uz sve to, ne stoje usporedbe da je ovo isto ko u doba Mamića i oko tog djela sam ušao u raspravu. Evo da te iskreno pitam. Zbilja ti je to isto? Zbilja ti je ovo isto s Mamićevim modusom?

Ok, tvoja pretpostavka stoji ako će mali biti dobar i imati kamo ići dalje. Onda on može forisrati transfer itd. Al barem će u tom slučaju klub biti u plusu i taj plus se može usmjeriti prema boljem rezultatu, duljem ostanku nekog drugog igrača...

Dal bi htio takvih 5 dovođenja godišnje? Naravno da ne.

Plus, jel ti zbilja misliš da drugi agenti ne traže nešto slično? Traže. Al nisu njihovi igrači baš u poziciji u kojoj je Varela koji besplatno može potpisati za bilo koji klub svijeta. Jbg, tu su oni držali dobru ruku.

Ključna razlika u svemu dolazi ako mali neće biti dobar. Neće ga se gurati i neće uzimati mjesto nekom drugom na uštrb rezultata samo zato jer netko tko je u upravi kluba ima dogovoren postotak prodaje (što je k tome i ilegalno).
  • Sajla
    7.3k
    dakle, ti tvrdiš da će mali uskoro biti prodan za velike novce nekom velikanu? i da će Dinamo od toga dobiti 60% para? i da je sve legalno? još uvijek tražim kaj je tu loše osim animoziteta prema Bari.
    sviđa li se meni što je on dio tog posla? naravno da ne. mene samo zanima bi li ti svojim imenom i prezimenom kao dio uprave Dinama odbio tu lovu? jebu nas u medijima svaki dan, izvlače Gabriela otkad smo izvukli Arsenal, pljuju nas jer smo propustili Fayea, svako malo se povlači Belinho, za Jhona Durana se piše kako smo glupi što ga nismo uzeli za 500k eura... i sad ti se pruži prilika potpisati ovog klinca na 3 godine gdje su mogući raspleti - igrat će za Dinamo neko vrijeme ili brza zarada. meni iz fotelje je lako reći - Bara odjebi, ali zato ja nemam odgovornost u klubu. ne pokušavam ovo prikazati kao savršen posao za klub, ali kad se sve stavi na vagu mislim da je ovo potez koji ima smisla. igrački i/ili financijski.
    razumijem da ti se to ne sviđa, ali izjednačavati to s kriminalnim radnjama otprije nekoliko godina.. a jbg, to je pretjerano.

Zašto sutra nebi npr Šuntin agent tražio isto? Jakirovićev itdZagi

pa ako budu imali ponude ManCitya, Chelsea i sl. a budu mogli otići besplatno i to je jedini način da ih zadržimo (ako to budemo htjeli) - kako drugačije da ih zadržimo?
  • Mr Anderson
    10.8k
    Jedan ovakav transfer ok. Zašto sutra nebi npr Šuntin agent tražio isto? Jakirovićev itd ...
    Brzo bi se doveli u bezizlaznu situaciju.
    Zagi

Bezveze usporedba. Šunta i Jakirović su naši igrači, Varelu si nekako morao privoliti da dođe k nama. Ne dajemo veliku plaću, ne dajemo proviziju za potpis, svakom razumnom je jasno da nešto moramo dati. Ovako je najmanji rizik. Jeli to tako teško razumjeti?
  • vjeko1701
    12.4k
    Kratko pitanje. Tolko se tu raspisalo o tih 40% a odkud uopće ta informacija? Koliko je vjerodostojna?
  • Zagi
    9.3k
    A jebiga sad.
    Zamisli raspravu kao hipotetsku.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.