• Facke
    5.1k

Kolko ja znam otec mu je zaposlen kao u Majdak Grafike. A vlasnik firme si je dobar s Baru. A mali je otisel na najgori moguci nacin iz Porta.
  • rokikaciga
    492
    Jel se Erlić skrivao po Siciliji prije 16og rođendana? Nije. Ne uspoređuj različite stvari.

Također, nije Dinamo glup niti naivan da ga registriraju s obzirom na to kak je otišel iz Porta.

Ovo je u najboljem slučaju sumnjivo, u najgorem ilegalno. Moralno dubiozno u svakom slučaju.

U nijednom slučaju nije usporedivo s nijednim našim klincem jer se onijednom našem klincu nije pisalo o mogućem trgovanju djecom.

Kolko ja znam otec mu je zaposlen kao u Majdak Grafike. A vlasnik firme si je dobar s Baru. A mali je otisel na najgori moguci nacin iz Porta.Facke

E pa o tome pričam.

Ako postoji nekakav pisani trag ponude Dinama ili sastanka Dinama sa Varelom jr ili sr...mogli bi najebati.

Pa Barcelona je dobila po nosu zbog relativno slične situacije sa Takefusa Kubom
  • Haza
    8.5k
    Varela će svakako sa 18 godina propisati novi ugovor, pa tih 40% više neće biti tu.Mihaljević

Ne bi se kladio da će ostati do 18. godine. Van logike je očekivati da netko u novom ugovoru odustane od prava koja je imao u starom. Posebice ako je taj koji potpisuje novi ugovor u boljoj pregovaračkoj poziciji.
    Osobno me pretjerano ne veseli dolazak Varele, jer način kako je došao, kombinacije koje su se radile, postotak koji se dijeli nakon transfera nije obećavajući i najsretniji. Da naglasim, mi kao klub nismo radili kombinacije, pa mi kao klub niti možemo potencijalno za nešto odgovarati (kombinacije je radio Bara).
    I da, njegov dolazak nema nikakve usporedbe s dolaskom Olma, dolazak Olma nije imao nikakva fige u džepu, Olmo ne dolazi iz problematične obitelji, Olmo je imao manji postotak od transfera, i najbitnije Olmo je ostao kod nas dugo, a Varela bi mogao po planu Bare, već na ljeto zgibati dalje...
    Kako god, bit ćemo svi pametniji za koji mjesec/godinu.
    Inače, onaj HNL klub u koji je trebao doći Varela i kojem je Bara ponudio Varelu je bila Gorica, ali oni su odbili kombinaciju koju sam prije mjesec dana pisao...
  • jedan u nizu
    11.8k
    Netko ukratko njegovu situaciju i odlazak iz Porta?
    Posto je maloljetnik, nije bio vezan nekakvim dugotrajnim ugovorom sa njima?
    Na koji nacin su ga oni mogli zadrzati?
    Sta se desilo tu uopce?
    Hvala!
  • Derby
    383
    i tu je Bara umješan koji je dobar s našom upravom i sada je došao u Dinamorokikaciga

S kim točno je Bara dobar iz naše uprave?
  • NitkoBitan
    23k
    "Child trafficking" hahaha... mi smo sa 15-16 godina pusili vutru, izlazili u klubove, imali lazne osobne...
  • rokikaciga
    492

https://www.sportsandcrime.com/p/where-is-cardoso-varela-how-a-portuguese

Ovo dobro opisuje situaciju prije nego je potpisao s Dinamom

I ono zašto je ovaj transfer u najboljem slučaju sumnjiv, a u najgorem ilegalan (barem kaj se UEFE tiče)

Under FIFA rules, bridge transfers—where a player is moved through an intermediary club as a stepping stone to another destination—are strictly prohibited.

I bio je još nekakav članak sa kicker.de o Cardosu i tamo se spominjalo trgovanje djecom ili tako nešto. Zahrđao mi njemački.
  • Keyser Soze
    12.6k
    Može li Dinamo odgovarati za ovaj transfer ili je sve čisto po pitanju kluba?
  • rokikaciga
    492
    Dinamo bi trebao biti čist. U Portugalu je Porto tužio (bivšeg) predstavnika Cardosa zbog trgovanja djecom/child trafficking. Transfer općenito je u sivom području, a ako postoji pisani trag prije 16og rođendana ili da je Bara dopeljal malog u Dinamo preko tog posredničkog kluba onda bu problem.

Ali ak Haza veli da je Bara nudil malog u Goricu pred mj dana, onda bi Dinamo trebao biti čist.
  • Haza
    8.5k
    Može li Dinamo odgovarati za ovaj transfer ili je sve čisto po pitanju kluba?Keyser Soze

Po pitanju kluba je sve 100 posto čisto. Uvjeti ugovora će se teško saznati, mi možemo popljugati samo ako postoji izlazna naknada (nju je Bara uvjetovao Gorici), ovo sve drugo, objektivno, ide nama u prilog. Bara je Gorici uvjetovao izlaznu klauzulu od 5 mil eura s tim da bi Bari i frendovima išlo 4 mil eura.
    Uvjeren sam da smo se mi kao klub postavili bolje, a i Bara je svjestan da ne može od nas tražiti ono što može od Gorice.
    Na kraju dana da me netko pita dal' da uzmem malog, rekao bi uzimam (pod uvjetom da nema izlazne naknade), iako, ne bi bio baš nešto previše uzbuđen oko njega.
  • Kujtim Shalla
    4.1k
    Ja se samo nadam da mi ne najebemo zbog jebenog Bare koji nas je zajebano više puta do sad , jedino toga se plašim.
  • Zagi
    9.3k
    Ja tu vidim samo napredak u seoskom turizmu u okolici. Obitelj se za vrijeme odmora zaljubila u zemlju, tata našao posao.
    Moglo bi se i film snimiti u svrhu promocije ljepota kraja. :rofl:
  • jedan u nizu
    11.8k

I dalje mi pola toga nije jasno.
    Klinac je mogao otici gdje je htio, jer nije potpisao profesionalni ugovor.
    Porto ga nije mogao zadrzati.

Ne znam sto Porto zeli u svemu tome?

Jasno mi je da je namjera da ga se registrira u neki žnj klub, a potom proda u Barcelonu, protivna pravilima UEFAe, ali ne vidim sto Porto ima s time?
    Moze tuzizi agente ili Barcelonu da rade mimo pravila, ali ne vidim nacin na koji bi se nogometas morao vratiti u Barcelonu.

Nije Porto cist u ovome sigurno
  • Jaro
    9.1k
    Realno nis ovdje nije cisto, em Bara, em Barcelona (a i City se spominjao), em skrivanje po selima, em Porto se zali nes... Mozda je legit, ali ako Sucica dajes Interu radi reputacije, onda kaj ovo radi na tu reputaciju? I onda jos 40%???
  • rokikaciga
    492

Porto ima pravo na naknadu kao što smo mi dobili od Murićevog transfera (za razvoj igrača), potpisan je i predugovor, a Porto se digao na noge jer je mali doslovno pobjegao iz države sa ocem koji svog sina do tada nije fermao 5 %, mali se ispisao iz srednje, navodno je imao i stipendijski koji je isticao...ugl koliko vidim Porto ga je htio zadržati pošto-poto a on ako hoće može otići uz naknadu, navodno je imao i otkupnu klauzulu od 30m eura.

Nije ni Porto čist. Mali je rođen u Angoli, dođe u Porto i odjednom ima Portugalski pasoš? Daj nemoj
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.