• Kujtim Shalla
    4k
    Nemojmo sad opet o Mierezu , sama pomisao na one stranice ispisane i ništa. Čovjek nije tu, nema šanse da igra do ljeta kod nas . Kanga potpisan idemo dalje . A bit će uzbudljivo šta nam to isto ljeto donosi
  • vlatkomarkovic
    319
    Ne znam zašto neki ljudi ovdje imaju komentare, Vama smetaju stranci, a nitko nije prigovarao protiv velikih odšteta i ugovora za domaće igrače. Kao prvo to uopće nije istina, većina nas se zgražala nad ZM-ovim kombinacijama. Kao drugo ovo okretanje pile gdje kada smatraš da stranac nije dobar si onda rasist ili kaj ja znam je isto vrlo nisko. Ja nemam ništa protiv stranaca, ali te neke iluzije gdje ćemo mi dovesti za kikiriki nekog stranca i u njemu dobiti reinkarnaciju CR7 i outmoneyballat sve klubove u Europi je meni smiješna. Prednost HNL igrača je što igraju već ovu ligu i možeš bolje procijeniti koliku prevagu rade u domaćem prvenstvu. Naravno tu se isto može lagano dogoditi greška jer nije isto igrati za Dinamo i za bilokoji drugi klub. Isto tako kada kupis mladog igrača u HNLu uvijek imaš upside prodaje. Stranci su meni čisto ok, ali trebaju se uzeti ovi svi faktori u obzir i odustati od razmišljanja kao dobiti ćemo value for money, može se dogoditi, ali nije realno. Uostalom pogledajte kako su tržili slični klubovi nama u Europi što se tiče kupovne moći i rezultata u Europi. Skoro svi stranci koji kod njih rade razliku imaju poprilične plaće, te ja za većinu plaćena i lijepa odšteta.
  • Paggini
    38.2k

Pa razlika između domaćih i stranih igrača je što u HNLu imaš lakši scouting, gledaš sve te igrače iz tjedna u tjedan - htio ne htio.

Da imamo takav scouting za portugalsku ligu, nizozemsku, slovačku, češku, pa to bi bilo savršeno i to očekujem od idućeg SDa, da iskoristi svoju postojeću mrežu ili da ju izgradi.

Uvijek ću radije domaćeg dečka gledati, kao i svi ovdje, ali uzimati neke klince ili igrače koji ulaze u najbolje godine iz boljih liga od naše je itekako dobra stvar, ne znam zašto treba biti ili-ili, pogotovo kad je HNL više ili manje presušio talentom trenutno, a talent koji postoji je urnebesno skup za ono što donose Dinamu.
  • Antisha
    830
    Mislim da nam je kolektivno svima pun k te priče s Ivanušecom
  • Nogo
    5.4k

Tko bi ga u ovom trenutku i doveo i pregovarao u naše ime?
  • Maximo
    705

Pa trenutni v.d. Manenica
  • vlatkomarkovic
    319

Pa u globali se slažem sa svime rečenim i slažem se da to ne mora biti ili-ili. Jedino što želim reći je da neka percepcija gdje ćemo mi outmoneyballati druge klubove je smiješna. Pa nisu recimo Slavija, Ferencvaroš i sl. klubovi glupi. Oni također razvijaju svoje mreže, teško će se naći kvalitetni igrač van HR, a da ga samo mi zamjetimo. Tako da neće biti taj neki stranac "jeftin". Sada neka ideja koju je Marić imao da ono solo nalazi dobre dealove i slabo istražena tržišta gdje češ ti naći jeftine odlične strance koje nitko ne želi je po meni totalno promašena. Volio bi da imamo razvijenu mrežu i da nalazimo kvalitetne strance, ali nadati se da će to biti sada neki vrhunski moneyball potez, ne vjerujem. Kvaliteta se u pravilu mora platiti, ako je igrač dovoljno dobar za Dinamo, dovedi ga od gdjegod, ako nije, nemoj ga dovoditi jer je na akciji. Što je u globali bio najveći Marin minus, mislio je da je izmislio toplu vodu jer je npr. "otkrio" ligue 2 i da je to nepresušno vrelo talenata, kao da se toga niti jedan klub našeg ranga nikada nije sjetio. Ispostavilo se, začudo, da ti igrači ipak nisu ta kvaliteta koju je on očekivao i da nije slučajno da npr. Kopenhagen nema tamo 2 scouta.
  • Jos-Optimus
    4.4k
    Ma Ivanušec je isto seronja, da je forsirao Dinamo - bio bi tu
  • rokikaciga
    410
    Vidim da se diže medijski hajp oko Mudrija u Dinamo

Sad koliko tu ima istine

Ali što me nagnalo komentirati je ovaj tulipan
    https://www.index.hr/sport/clanak/mudraziju-ne-vidim-u-dinamu-pa-nece-valjda-baturina-zbog-njega-na-klupu/2640993.aspx

"Pitao bih te ljude umjesto koga bi stavili Mudražiju u Dinamu. Hoće li možda Baturina zbog njega sjediti na klupi? Ta priča mi ne pije vodu, uvijek gledam pozicijski. U Hajduku bi Mudražija bio top za tu poziciju, takav igrač nedostaje. Ali ne vjerujem da će ga uprava Hajduka dovesti."

Kada bi on samo znao da Bati vjerojatno odlazi na ljeto, a Mudri bi bio džoker s klupe do tada.

"Novinar: Izgledalo je kao da se Dinamo vraća na pravi put, a onda je ostao bez sportskog direktora...

Toplak: Vjerojatno se nešto iznutra dogodilo. Ne mogu to komentirati. Sve je iznenadilo, pa tako i mene. "

Mene nije iznenadilo, npr.
  • Droljo
    12.1k
    Pa nebumo doveli svake sezone igrača koji proigra tu sezonu valjda? Kakav mudražija...
  • miro
    5.6k
    Mudražija je negdje rang Kuleta. Ne mislim po poziciji, nego kvaliteti. Po meni, kao takav itekako ima mjesta - u rotaciji
  • Orc123
    10.5k
    Znaci dovesti Mudraziju da ti uzima minute Vrbancica s klupe ....top!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.