• Captain America
    19.4k
    Šutalo je igrao na svjetskom prvenstvuPaggini

Šutalo je igrao u utakmici za 3. mjesto kada je i Dalić ispremiješao sastav, a ostatak vremena je proveo kao zamjena za Lovrena. Pero je još imao 20 godina kada je debitirao za seniorsku repku u odnosu na Šutala koji je imao 22 i otud manji broj utakmica. Neki vole ponavljati kako igračima pada cijena s dobi, a mi smo Sučića prodali za dosta manji iznos od Šutala.

Slično kao i Sutalo, bio je klinac i nositelj obrane ekipe koja je odigrala fenomenalan dvomeč sa Villarealom, nositelj ekipe koja je ispala u juniorskoj LP od Benfice, i odigrao je euro 2021. prije transfera, to si zaboravio spomenuti?Paggini

Joško je prodan 2020. nakon što se ispalo od Ferencvaroša da se popuni proračun, a igrao je stalno te sezone zbog bonusa koji nam je Leipzig isplaćivao za svaku odigranu utakmicu. Tovari imaju pun kamion djece koja su igrala finale dječje LP pa samo u glavi onog luđaka Talijana imaju masne ponude za njih.
  • Droljo
    11.8k
    Sučić nije niti najbolji niti elitan niti u jednoj kategoriji u HNLu,Omake

Niti u kilometrima?
    Onda treba dalića pitati šta je sa glavom. Nek zove ove elitnije od sučića u repku jebiga...
  • Enco
    18
    Gospodo, ako ova info postane službena, neću Zonu deset dana otvarati :smile: ,jer i ovako već gori.
    Jednostavno liga nam je katastrofa,svake godine sve gora, a to pokazuje i ovo zadnje kolo. Nije mi cilj nikog braniti ali ako se i potvrdi ova informacija, nažalost to je naša realnost.
  • Paggini
    36.7k
    Šutalo je igrao u utakmici za 3. mjesto kada je i Dalić ispremiješao sastav, a ostatak vremena je proveo kao zamjena za Lovrena. Pero je još imao 20 godina kada je debitirao za seniorsku repku u odnosu na Šutala koji je imao 22 i otud manji broj utakmicaCaptain America

Pa ok, igrao je više relevantnih utakmica od Sucica, među kojima je i ta za trece mjesto gdje je odigrao fantasticno.

Joško je prodan 2020. nakon što se ispalo od Ferencvaroša da se popuni proračun, a igrao je stalno te sezone zbog bonusa koji nam je Leipzig isplaćivao za svaku odigranu utakmicuCaptain America

U pravu si, smetnuo sam s uma godinu, ali u tom slučaju je argument jednak - imao je 18 godina, igrao je fantastičan nogomet, platili su potencijal koji je on imao. Sucic do 20. godine brat bratu nije ozbiljnu utakmicu odigrao.

Opet napominjem, nije ni meni ovaj iznos po volji, ali puno je argumenata zasto je manji od Gvardiola i Sutala. Pjaca je s druge strane bio monstruozno efikasan igrac.
  • Maxova dijagonala
    3k
    Zanimljiv će bit ljetni prijelazni rok ako osvojimo titulu...
    Realno trebat će nam dva nova golmana jer ovu četvoricu da spojiš nisu ni pola Livakovića,novi stoper možda i dva jer Mmaee nije taj a i vrijeme je da se zahvalimo Theophilu,lijevi bek,zadnji vezni,zamjene za Baturinu i Sučića i novo desno krilo jer su Mbuku i Cordoba neozbiljni za klub koji teži Europi.
    Bit će veselo...
  • Toni90d
    1.1k
    Ponavljam nadam se da ovo nije istina, bar ne što se tiče odštete. Koja mora biti veća, kakve se sve prevare prodaju za veće novce. Samo bi šlag na kraju bio da uz ovakvu ponudu, klub pristane na zahtjev da mora igrati, ako je tražio transfer, time spustio cijenu odštete, onda lijepo gledaj sa tribine i hvataj formu za Inter sa kadetima/juniorima, uz to me boli ona stvar tko je kriv za takvu situaciju (ako je bude), on, netko iz njegove obitelji, menager.
  • Paggini
    36.7k
    Samo bi šlag na kraju bio da uz ovakvu ponudu, klub pristane na zahtjev da mora igrati, ako je tražio transfer, time spustio cijenu odštete, onda lijepo gledaj sa tribine i hvataj formu za Inter sa kadetima/juniorimToni90d

U situaciji kad lovimo zaostatak od minus 7, igrač svjetske razine kao što je Sučić nam je nasušno potreban, u takvoj situaciji ovo bi bilo maksimalno neozbiljno za raditi.
  • Rakovica1986
    876
    ne možeš uspoređivati transfer Eduarda i Ćorluke od EUR 13,5m sa ovih EUR 14m + bonusi, to je jednostavno krivo i daje potpuno krivu sliku o vrijednosti tih transfera.

Nitko ne kaže da je to tragična cijena, no ako igrač na TM vrijedi 12 milijuna EUR po meni je logično da odmah na procijenjenu vrijednost tražiš neku premiju od 25% što bi bilo nekih 15 milijuna. Pa onda uzmeš u obzir da je standardni reprezentativac koji igra ligu prvaka (znači nije neki čemer koji igra domaću ligu i nikad nije imao europski podražaj). Onda uzmeš u obzir da je igrač koji trkački ispunjava zahtjeve modernog nogometa bez problema. Na temelju toga tražiš bonuse koji su ostvarivi.

Davno sam na nekoj temi već objašnjavao način na koji se nekim usporedivim transferima i igračima cijena može sastaviti.

Ovom cijenom za Sučića si postavljamo i cijenu za Baturinu (pogotovo ako je istina ono što je netko stavio da SD Dinama govori okolo da je Sučić najbolji igrač Dinama) tako da ona priča o tome da ćemo od njih 2 utržiti oko 40 milijuna lagano pada u vodu.

Mislim da je kod ovog transfera zapravo najveću polugu ima upravo Sučić zbog činjenice da je jedan od najmanje plaćenih igrača kojem dolazi ponuda iz europskog velikana kojim si može osigurat egzistenciju, a Dinamo usput može zaraditi jako lijep novac.

Čini mi se da je to završena priča, ali ne mogu se oteti dojmu da se mogao ispregovarati koji milijun više.
  • Omake
    5.4k

O Dalićevoj selekciji bi se moglo na dugo i na široko, jer je imao bizarnih stvari već par godina. Po meni je Sučić po kvalitete i po potencijalu zasluženo starter u reprezentaciji. Ali, budimo realni, posle Kovačića je Mišić najbolja šestica u HR. Isto tako je Smolčić poslije Stanišića najbolji desni bek ako se igra s 4. Niti jedan nije na mapi kod Dalića iz samo njemu poznatih razloga.

Poenta posta je bila da je i dalje većini klubova bitnije dosljede predstave u ligi od reprezentacija itd. I ja bih volio da je Sučić otišao za 20, ali jbg
  • scooniepenn
    3.8k

Ja se slažem da je Sučić igrač svjetske razine, zato me poprilično iznenađuje kako se ovdje od dobrog dijela forumaša ovaj transfer ocjenjuje odličnim. Što bi tek bilo da je samo jako dobar igrač.
  • Marley
    2.8k
    Realno trebat će nam dva nova golmana jer ovu četvoricu da spojiš nisu ni pola LivakovićaMaxova dijagonala

Da, bas realno. Kad bi mi se dalo ici brojati koliko si puta to vec spomenuo...ono, ne odustajes.
    Da dva nova golmana :roll:

Moze i Ivusic i Kotarski npr., nek se nadje?
  • Toni90d
    1.1k
    igrač svjetske razinePaggini

Igrač te razine ne napušta klub za 14 milijuna € pored dugogodišnjeg ugovora.

Ako se samo 2% krivo postavio prema klubu da isforsira tranfer, nebitno tko mu je napumpao glavu, na tribine sa njim. Šta će sljedeće biti? Baturina hoće u Bayern za 10 milijuna €, Kulenovic u PAO za 1 milijun €. Gdje je granica? Tko će biti taj, gdje ćemo prestati popuštati i reći ne može više kako ti hoćeš, nego onako kako je za klub najbolje?
  • Maxova dijagonala
    3k
    spominjem jer me živcira da u 20 kola nisu doslovno ništa obranili.
    Možda da zovnemo Piplicu iz futsal Dinama da dođe nešto obranit ili kao što je Jela rekao dat marker nekom igraču ko u malom nogometu...šteta što je Max otišao,bio bi idealan kao golman igrač u distribuciji lopte.
    Shvaćam da je tebi Neva miljenik,i meni su Baturina,Sučić,Galešić,Kule i Mišić pa ću ih kritizirat kad su loši.
  • mrgud
    265
    Gdje gori da se Sučića moralo prodati sada na zimu.To je najvažnije pitanje
  • Praskaton
    3.3k
    Raspravlja se tu jel cifra od 14m ok,jel treba dobit vise,manje.Raspravlja se kakva je hnl liga i ds ne mozes dobit više,kakvi su bili prijasnji transferi itd.

Nitko ne kaže nema jebene prodaje.Nema! Za 14,24 il 4.Nema.
    Pokažite viziju u klubu za koji smo vam dali glas.
    Pri -7 prodat ključnog igrača,jeste jebeno normalni.

Ne zanima me što on želi ići niti što će u slučaju prodaje ostat do ljeta.Hoću gledat Ligu prvaka na Maksimiru sa Sucicem,Stojkovicem,Kacavendom domacim igračima plus kvalitetni stranci.

Ako im se prodaje imaju dovoljno igrača za prodat.Peric,Bockaj,Mbuku,Mmae,Hoxha pa prodaji,pokaži se kao dobar menadzer.
    Sucica za 14m može moja baba prodat.

Nadam se da ima bar malo vizije i pameti kod IO
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions