• Zagi
    8.9k
    Ima kavih friških info oko dolaska Ivanušeca?
    Po meni, puno ovisi o tome...
  • Omake
    5k
    Po zahtjevu kolege @e46

Igrači iz Liga 5 Slični Kangi

Wilfried Kanga je imao dinamičnu karijeru. No kroz taj period postoje 3 statistička faktora u kojima je u skoro svim natjecanjima koja je igrao bio iznadprosječan. To su Zračni dueli s 39,7%, Dodiri u 16m s 4 i golovi po 0,29. Kada pogledam te 3 kategorije protiv momčadi slične kvalitete kao što su HNL klubovi, te brojke se popnu na

Zračnu dueli 43%
    Dodiri u 16m 4,4
    Golovi po 90 na 0,4

Sezona u Švicarskoj mu je bila baš impresivna. Šest dodira u 16m i 0,58 golova po 90 minuta uz odličnu realizaciju iako su šanse u kojima se nalazio bile prosječne. Kvaliteta šansi u Dinamu ne bi trebala biti upitna. Kroz karijeru ima više golova od očekivanih. BTW Cardiff je zadnji u Championshipu po očekivanim asistencijama s 0,6 po utakmici (RPG je skoro na četvrtini toga u HNLu), kao i očekivanim golovima s 0,97. Mislim da im je najmanji problem napadač koji je odigrao 400injak minuta.

Ispod je 5 igrača iz liga 5 koji ove sezone imaju statistiku sličnu ovoj mojoj projekciji Kangine u HNLu. S ozbirom da ne znam njegovo fizičko i Petkovićevo zdravstveno stanje. Recimo da će Kanga u drugom dijelu sezone odigrati 900 minuta (iznimno konvervativno). Neke moje 3 projekcije po toj (iznimno konzervativnoj) minutaži

Loša sezona 3 gola
    OK sezona 4 gola i 1 asistencija
    Odlična Sezona 6 golova i 1 asistencije

Igrači iz Liga 5 čiji bi učinak Kanga trebao imati u HNLu

Ludovic Ajorque

Zračni Dueli 51,4%
    Dodiri u 16m 3,14
    Golovi po 90 0,37
    Indeks Sličnosti 0,979
    TM Vrijednost 4 mil
    Klub Stade Brestois
    OX7Byqt.png

Lorenzo Lucca

Zračni Dueli 43,9%
    Dodiri u 16m 3,32
    Golovi po 90 0,46
    Indeks Sličnosti 1,01
    TM Vrijednost 18 mil
    Klub Udinese
    vSn3B7W.png

M'Bala Nzola

Zračni Dueli 44,4%
    Dodiri u 16m 4,52
    Golovi po 90 0,4
    Indeks Sličnosti 1,07
    TM Vrijednost 8 mil
    Klub Lens
    E6rW6G5.png

Alvaro Morata

Zračni Dueli 44,1
    Dodiri u 16m 4,7
    Golovi po 90 0,4
    Indeks Sličnosti 1,08
    TM Vrijednost 13 mil eura
    Klub AC Milan
    TFmaK0e.png

Tim Kleindienst

Zračni Dueli 46,4
    Dodiri u 16m 4,2
    Golovi po 90 0,44
    Indeks Sličnosti 1,09
    TM Vrijednost 12 mil
    Klub Borrusia Minchengladbach
    oRnZC2q.png
  • CastAway1986
    2.4k
    slažem se za Selahija, prodamo Sučića i uzmemo njega..
  • Izet Hajrović
    3.4k
    Selahi će vjerojatno produžiti s Rijekom.
  • Peškaman
    5.8k
    Naišao sam na dobar komentar na FBu povodom ovih pljuvanja Kange i maltretiranja potkapacitiranih novinara koji odjednom u cijenu transfera uključuju i godišnju plaću,avion,pekaru na putu s aerodroma do Maksimira.

"TROVANJE MEDIJA PROTIV DINAMA I NAPADAČA OPET!

Mnogi mediji udaraju po Dinamu radi dovođenja Kange, navodno se javljaju svi sa svih strana i podsmijavaju Dinamo, a ja ću to ovdje demantirat sve! Post je malo duži isprike ali vrijeme je da se demantira nemir koji se unosi u redove navijača Dinama!

1. PODSMIJAVANJE JER DOLAZI IGRAČ IZ DRUGE LIGE?

Odmah da demantiram prodane medije, Engleska druga liga naširoko se smatra jednom od najtežih liga u svjetskom nogometu, ako ne i najteža za igrat! Championship gdje se igra UKUPNO 46 utakmica samo u regularnom dijelu (a gdje su još playoff i borbe za ostanke!) Prvenstvo je poznato po svojoj nepredvidivosti. Mnogi timovi mogu pobijediti jedni druge, što često rezultira tijesnim utrkama! Dok u prvenstvu, 5 pobjeda zaredom možete doći na vrh. 5 poraza zaredom mogli biste biti na dnu. To je konkurentnost i značenje težine lige! Da su mediji izdvojili malo vremena kao ja naprimjer, u samo par minuta bi mogli naći intervju s par trenera koji su trenirali u Championshipu. Primjera radi, Gus Poyet koji je radio i s Tottenhamom u Premier ligi, označio je Championship kao "najtežu ligu u Engleskoj.", ili legendarni Njemac koji trenutno vodi vodeći Leeds u Championshipu, a vodio je B.Monchengladbach u Bundesligi, kad su ga upitali što je teže, Daniel Farke rekao da je "Championship, bez ikakve sumnje, ne samo da je teže od Bundeslige, već je najteža liga na svijetu".
    Vidite to su mediji mogli naći u par minuta, ali lakše je unositi nemir u Dinamo i "trovat" navijače.

2. NAVODNO PROBLEMATIČAN I TEMPERAMENTAN IGRAČ KOJI ĆE NOSITI PROBLEME SAMO?

Navodno Kanga će biti najproblematičniji igrač u HNL-u, netko ko će bit problem na terenu. Ovdje se neću dugo zadržat samo ću reć da je Kanga u 10 godina dugoj nogometnoj karijeri dobio samo 14 žutih kartona (što je u prosjeku malo više od 1 žutog po sezoni) i 0 crvenih kartona, tako je 0! A samo primjera radi jedan napadač iz HNL-a i Hajduka o kojem čitamo hvalospjeve svako malo, dobio je 88 žutih kartona u karijeri i čak 3 crvena. Neću ga imenovat svi znamo o kom pišem, ali čini se da je Kanga problem i on će bit taj "problematičan"

3. ❓️PODSMIJAVANJE. JER NIJE DAO NITI JEDAN GOL U 2. LIGI ENGLESKE?

Pisao sam gore o kakvoj se ligi radi, ali ajde išao sam malo u krajnost pa da pokažemo kako se snalaze "današnje" zvijezde koje su igrale u Championshipu! Ima ih više mogu pisat o tom satima vjerujte mi, ali izdvojio sam par;

- Liam Delap, dečko koji je trebao biti buduća zvijezda Manchester Citya, poslan u "kaljenje" u drugu Englesku ligu gdje je u 37 utakmica zabio samo 4 gola, a primjera radi sad u Premier Ligi, prvoj ligi engleskog ranga je dao već 8 komada. I trenutno je vruća roba u Engleskoj!

- Eberechi Eze koji je Engleski reprezentativac, koji navodno će obaviti transfer u vrijednosti do 100 miliona, sjajno krilo u prvoj sezoni Championshipa zabio je samo 2 gola.

- Ova priča mi je najzanimljivija. Jarrod Bowen danas jedan od najboljih krilnih igrača Premier lige i reprezentativac Engleske, u prvoj turi Championshipa je odigrao samo 7 utakmica, nije uspio niti upisati gol niti asistenciju i onda je prebačen da radi s mlađom ekipom Hull Citya jer nije mogao pratiti ritam Championshipa.

- Viktor Gyökeres možda najbolji napadač na svijetu trenutno, igrač koji kažu vrijedi do 150 miliona eura, igrač koji trpa kao na traci sad. Znate jednu zanimljivost? Viktor je davao i dosta golova prije nego je ošao u Championship, a onda tamo? Prva sezona 0 golova! Danas je za ovog najboljeg napadača svijeta Championsip JEDINA LIGA U KOJOJ JE IGRAO DA NIJE DAO GOL I SWANSEA JEDINI KLUB ZA KOJI JE IGRAO DA NIJE DAO NITI GOL!

Mogu ja još pisat ovdje koliko je trenera i igrača reklo da je Championship najteži na svijetu za igrat, ili koliko se teško nekoliko igrača u Championshipu snalazilo a pogotovo kad bi došli tek i trebali se prilagoditi kao sam Kanga.
    Ali završit ću ovaj post ovako.
    Kanga je bio najbolji strijelac i Standarda i Y.Boysa. Belgijska i Švicarska liga. Belgijska liga koja je odmah iza velike Portugalske i 11 mjesta ispred HNL, i Švicarska koja je ispred HNL-a jedno 5 mjesta na UEFA LJESTVICI.
    Kanga ima kvalitetu sigurno i samo ga treba pustit da radi, ne treba nemir unosit, dat šansu pa da vidimo, ne suditi unaprijed i slušat prodane medije!
    Engleska druga liga je vrijednija 7 puta nego HNL, toliko o tome. "
  • ElDorado
    1.5k
    Dečki svaka čast! obožavam kad se podacima i činjenicama demantiraju gluposti.
  • E46
    1.1k
    Ti kad imas šesticu kao Selahi mozes hladno stavit bilo koja 2 igraca ispred njega, sve kombinacije odgovaraju, Misic na osmici sa Baturinom, Baturina i Stojke, Kaca i Stojke, Rog koji je osmica i bilo koji drugi.. Bit ce veliki problem ako ovaj ne produzi ugovor i tovarija ga npr uzme besplatno, pa necu spavat narednih godinu dana..
  • Maxova dijagonala
    2.8k
    Lindon Selahi na zoni ima bolji renome nego prime Ngolo Kante.
  • mrgud
    248
    Potpuno se slažem.Niti jedan naš igrač ne može pokriti prostor šestice ako čemo igrati sa dvije osmice Stojkovičem i Baturinom osim Selahija,i opet ćemo curiti u obrani.Već se na zadnjoj pripremnoj tekmi vidjelo da to Ademi ne može i kasni u svaki duel.Za ovakav stil kojeg želi Cannavaro ti obavezno moraš imati šesticu kao što je Selahi inaće će nam opet obrana biti šuplja kao sito.
  • ElDorado
    1.5k
    Lik navodno produžuje s Rijekom da u ljeto ne ode besplatno. Ali u ljeto kao zicer odlazi.
  • mrgud
    248
    Za manju lovu ti sada ne možeš dovesti bolju šesticu od Selahija
  • mrgud
    248
    Ne mora biti to Selahi,ali ako igraš sa Stojkovićem i Baturinom ti trebaš imati pit bulla na šestici ili će stoperi opet biti na vjetrometini i da imaš najbolje stopere na svijetu neće ti pomoći.
  • E46
    1.1k
    To je glupost s obzirom da mi sad vec mozemo pregovarati s njim i dovesti ga besplatno i dat mu 3 put bolji ugovor od rijeke. A to sto on produzuje da na ljeto ne ode besplatno automatski znaci da ga sigurno necemo uzeti jer sigurno nismo tolko nesposobni da placamo igraca kojeg smo mogli imati besplatno.
  • ElDorado
    1.5k
    pa ko govori o nama? Tako pišu rijekini novinari. Uostalom napisao si točno to i ne kužim zakaj je to glupost? U Dinamo neće doći. A mislim da ga mi i ne vidimo kod nas. Produžuje s Rijekom i ona će ga u ljeto prodati negdje vani. Bilo je x slučajeva da smo mi produživali ugovore igračima za koje smo znali da će se prodati za 6 mj i slično.
  • Crni86
    7.3k
    Mozda se od ljeta franjica vidi na sestici kada dode lijevi bek/taylor. Vidjet cemo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions