• badjibadara
    4.4k
    samo zanemariva razlika je šta ovaj igra u Celticu i u škotskoj reprezentaciji :lol:don

Je li skautirano kakav je sa cajkama i benzinjarama? A vjerojatno nema škota da ne cuga.
  • ElDorado
    1.3k
    Cannavaro koristi Franjića na lijevom beku. Vjerojatno bu tu i ostal. Petko ima neke poštede. Mi moramo dovesti nekog napdača inače ulazimo u golemi rizik za proljeće.
  • Maxova dijagonala
    2.7k
    Sofascore je obična glupost ako po tome idete gledat kako je neki igrač odigrao određenu utakmicu.
    Posebno varaju ocjene stopera,bekova i zadnjih veznih ekipa koje dominiraju u toj utakmici...dodaju prvom do sebe 100 puta i dobiju veliku ocjenu na račun točnih pasova.
    Nije ovo opaska za Taylora(mislim da će bit dobar ako dođe) nego eto čisto da se to ne treba uzimat kao nešto relevantno.
  • keppi
    247
    Oko Ivanušeca i Roga totalna tišina. Ne znam zašto su neki Portali uopće slali svoje ljude u Tursku kada ovi jedva da napišu jedan članak dnevno, umjesto da nas stalno izvještavaju pa makar ponekad i o naoko manje važnim stvarima. Mislim, ako pratiš trening i igrače uvijek se može nešto zanimljivo napisati.
  • emilperska
    7.5k
    Sporar nije napadac za Dinamo.Infinity

Ja pak mislim da je za ono što trebamo.
    Ako je ideja dovesti nekog tko će s Kuletom mijenjati BrunU, onda mi je to ok.

Podsjeća me ta ideja na ideju s Budimirom 2018. Budimir je u tih 8 mj odradio svoju rolu svjetski kao zamjena Gavri dok se Bruno nije stvorio.

Kao neko dugoročno rješenje, svakako ne..
  • Captain America
    19.2k
    Taylor nastavlja dominirat u Škotskoj di je trenutno 2. najbolji ocjenjeni igrač posli strijelca i asistenta.don

Kad je Čabraja odlazio u Škotsku, konsenzus je bio da će mu ta liga odgovarati. U sezoni 22/23 je bio po prosječnoj ocjeni 6. lijevi bek i sasvim blizu top 5. Najbolji bek te sezone je bio Borna Barišić. Mislim da ni tada, a pogotovo danas Barišića nitko ne bi htio u Dinamu.
  • emilperska
    7.5k
    Mislim da ni tada, a pogotovo danas Barišića nitko ne bi htio u Dinamu.Captain America

Nemoj..
  • Tongo Doumbia
    5.2k
    Forsiranje Cannavarovih taktičkih genijalnosti, nikad viđenih nogometnih postulata i trenažnog procesa od strane medija, brzo će se razgoriti kao žar ako ne dovedemo lijevog beka i tu poziciju nastave krpati Franjić, Perković ili RPG.

Zapravo baš super, napravili bi jedan lijepi puni krug u odnosu na prije četiri sezone i to s istim glavnim ulogama (Bartol). Važno je da smo se u međuvremenu nakrcali s low risk stranim polurješenjima poput Štefulja, Ogiware ili Ukrajinca, za čiju smo akumulaciju datog novca mogli dovesti poštenog beka s top plaćom.

Samo mi nemojte s “nema ni City lijevog beka” tipom argumentacije.
  • BluePhone67
    4.4k
    Čepinska mafija opet udara jako.. BB je must have
  • emilperska
    7.5k

Znači kad par ljudi napiše da ne smijemo lijevog beka krpati Franjićem ili da su Ogiwara i Olivares propali projekti SD-a, odmah udara mafija s istoka države?

A koja mafija je onda Ogiwara? Yakuza došla u Zagreb i natjerala Marića da potpiše potkapacitiranog beka?
  • Maxova dijagonala
    2.7k
    Ne bi volio da nam Barišić bude pojačanje na lijevom beku zbog godina i mafije ali nažalost on je avion za Oliverasa koji nema seniorsku utakmicu i Ogiwaru kojem su se ljudi u Šibeniku smijali na njegove ubačaje.
    Nadam se Tayloru ili Jurišiću
  • Zg123
    806
    Kog boli briga sto je Barisicev tata mafijas? I Livakovicev stari je isto mutan tip i u krugu je s Kalmetom i ekipom pa ne vidim da je to ikad itko spominjao. Veci problem kod Barisica su godine i ono sto je pokazao u repci kad je igrao je bilo dosta lose,a u klubovima ga i nisam bas pratio
  • IvanS
    235
    Sporar nije napadac za Dinamo. Ako cemo dovesti nekoga samo da popuni kadar onda ga ne trebamo ni dovoditi, jer sva krila i ofanzivni vezni mogu krpati tu poziciju i nece biti nista losiji od Sporara.Infinity

To što sva krila i ofanzivni vezni mogu krpati poziciju napadača, smo vidjeli u završnici polusezone kada s pozicije napadača nismo gola dali valjda 7 utakmica.
    A gle čuda, poziciju je igrao napadač Kule. Nećemo nikada saznati da li bi Arber ili npr. Pjaca zabili više jer nisu dobili šansu...

No svakako sam za to da se dovede napadač (ne nužno Šporar), taman kao rezerva Petkoviću.

I da, ne treba žuriti samo da se dovede (zbog priprema), već je bolje para dana kasnije ali da se onda dovede bolji igrač. Jer ipak će zdravi Bruno biti prvi napadač i već se uigravaju s novim taktičkim postavkama novog trenera.
  • Schpatz
    566

Koji komentar, stari moj... Dakle, "top" rjesenje na lijevom beku, kojeg puno ljudi ovdje zeli, ne samo da kosta, nego ima i ponude drugih klubova iz atraktivnijih liga. Isto tak, ti klubovi imaju kudi kamo vecu plateznu moc nego sto to ima Dinamo. Tipa toliko spomenuti Dahl koji je na kraju otisao, gle cuda, u Romu iako Roma ne igra LP, ali Serie A je Serie A.

Isto tako vrijedi i za hrpu drugih igraca od kojih neki cak rade izaberu svicarsku ligu i YB nego Dinamo bez obzira sto je Dinamo kudi kamo uspjesniji u LP, ali igrac se isto informira o uvjetima u kojima bi igrao. Pa tako pogleda svicarske stadione i terene, pa pogleda HNL i gle cuda, mozda rade izabere YB jer mozda mu je placa manja u YB za 10-20-tak tisuca ako uopce i je manja (kao primjer, ne da je igrac za kojeg je Dinamo pokazao interes zbilja otisao u Svicarsku).

Da ne pricamo o nizozemskoj, belgijskog ligi itd. od koje HNL nije jaca liga uz svo ovo piskaranje o "nikad jacem HNL-u" i zakaj ne u HNL a zakaj da u Belgiju ili Nizozemsku. Jer za stranca biranje izmedu Bruggea i Dinama i ako mu Brugge ponudi slicne uvjete kao Dinamo- izabrat ce Brugge u 80-90 % slucaja.

Druga je stvar ako mu Dinamo ponudi kudi kamo bolje uvjete nego sto mu ponudi to Brugge ili Ajax ili Feyenoord s kojima se volimo usporedivat. Cak da dode Celtic ili Rangers i Dinamo, vjerujem da bi se izabrao jedan od skotskih predstavnika pod uvjetom da se igrace ponudi isti / slicni uvjeti.

Dinamo ima prokletstvo to sto je HNL u banani kao liga, sto je infrastruktura takva kakva je. I da, moze se tu i tamo dovest neki top igrac na osnovu LP, ali cinjenica je isto tak da je na zimu sad tesko dovest nekog "top" jer kao prvo ne moze niti igrat preostale 2 utakmice LP i kada pogledaju raspored Arsenal pa Milan, realno sansu nisu velike da se prezimi u LP, a nije da se nekom da toliko trcakarat na proljece po HNL pasnjacima (Taylor). Taylor, u ovom slucaju, sto znamo da imamo interes, vaze hoce li ili nece doc u Dinamo i zasto bi covjek i zurio kada bi mogao odigrat jos 2 utakmice LP za Celtic i odigrat cijelo proljece "doma" prije nego se odluci na sljedeci korak (ostanak u Celticu ili mozda dobije ponudu koju nece htjet odbit, npr iz Premiershipa a tek onda Dinamo).

Samim time, Dinamu je uzasno tesko dovest nekog kapitalca kojeg tu svi toliko zazivaju, nekog dokazanog igraca.

To sto vecina zivi u nekoj fantaziji pa nije bitno dal dode Dinamo ili Brugge ili neki treci klub Dinamovog ranga i kaj svi misle, igrac ce izabrat prije Dinamo nego Brugge jer Dinamo je Dinamo, e pa nece. Cak bi se usudio rec da tesko imamo sanse protiv bilo kojeg kluba do sredine tablica liga petica ikog dovest za kojeg oni pokazu interes.

Lijevi bek je deficitarna pozicija u zadnje vrijeme. I cim netko iskoci u jednoj austrijskoj ligi ili bilo gdje drugdje, interes pokazu ili klubovi iz lige petica ili financijski jace momcad iz kudi kamo atraktivnijih liga nego sto je to HNL.

Ali nitko ne zeli od vas to shvatit. I onda krene pljuvanje po SD-u kak nemre nikog dovest ili zasto se tolko ceka Taylora. Ili zasto se dovode "poluigraci" s kojima se pokusava jer drugog rjesenja za Dinamo bas i nema.
    Da, naravno da ce igrac prije izabrat Dinamo nego Hajduk, Rijeku ili Legiu iz Varsave ili XY klub tog ranga, ali kada se zeli dovest tog igraca onda nije dobro jer se dovode opet "polovni" igraci.

Ja ne znam kak vi razmisljate. Ako se zeli dovest Haller opet nije dobro, jer eto nije igrao u Leganesu. Ako se zeli dovest napadac iz bugarske lige, opet nije dobro jer je liga slaba.

Ako se zeli dovest igraca iz Serie B ili druge francuske lige, opet nije dobro jer je igrac iz 2.lige . Ako se zeli dovest igrac iz donjeg doma lige petice (St. Etienne, Nantes ili ne znam Augsburg, Leganes, Venezia) opet nije dobro jer to su momcadi iz donjeg doma ljestvice.

Kada se postavi ljestvica vise pa se pikira na Taylora onda opet nije dobro, jer je lijevi bek morao bit jucer tu.

Ako se gleda nekog juznoamerikanca, opet nije dobro, jer oni imaju problema s glavom (vise zabave nego nogometa) i vrijeme prilagodbe, opet nije dobro.

Ako se proba tipa s nekim Japancem ala Ogiwara, opet nije dobro jer eto, to je polugirac. Ukrajinac koji je docekan kao spasioc na lijevom beku jer se stvarno cinio dobrim transferom, koji nazalost to nije bio, ali zato ima dinamita se pljuvat po SD-u ili sportskom sektoru makar bi ga u ono doba potpisalo vjerojatno vise od 70-80% zone pa cak i dinamovih navijaca jer je docekan s odusevljenjem cak se i nakon debija pisalo da se vidi da je lijevi bek i da ce to bit dobro.

Ali ajmo jos malo pljuvat po sportskom sektoru Dinama. Koja je korist tu od Barisica? Nikakva, em ima 31 god, em je propao u Turskoj, koja bi svrha bila dovest igraca koji ne bi kostao male novce, koji bi vrlo vjerojatno bio flop ko Ukrajinac i za kojeg ne bi bilo vrlo vjerojatno nikakvog interesa da ga se rijesi ako bi to bilo potrebno.

Dinamo se digao na jednu visoku razinu i postavio letvicu dosta visoko sto se tice dolazaka igraca i kvalitete igraca, ali ljudi moji, morate shvatit da ne ovisi sve o Dinamu ili SD-u ili sportskom sektoru. Nego, dosta ovisi i o nekim drugim faktorima koje 90% vas koji pljujete ne uzima u obzir. I da se je tesko borit s klubovima iz vrha turske, grcke, nizozemske, portugalske i belgijske lige. A to su igraci koje mi ciljamo...

Malo realnosti vam ne bi skodilo jer tak je kak je. Mi se moramo vise okrenut vlastitoj skoli i tu proizvodit igrace jer je Dinamo tu gdje je iskljucivo zahvaljujuci vlastitoj skoli.

I ne, ne umanjujem Dinamo niti nas nego zelim rec da nije bas sve u Dinamovim rukama i da se neki toliko pjenje kao da je Dinamo Real Madrid ili City pa nemamo postenog lijevog beka vec godinama a mozemo dovest skoro bilo kojeg igraca na ovom svijetu. Jos bi shvatio da nismo pokusali nikog dovest, nego se pokusavalo ali nije upalilo jbg.

Malo strpljenja. Svi mi bi htjeli da smo vec doveli igraca koji je vec sada klasa kao Petkovic ili da smo doveli top lijevog beka.

I citam neki dan Sporting doveo igraca iz V. Guimaraes (lijevi bek) za 10 milijuna eura. I sad, da je Dinamo iskazao interes za tim istim l.bekom 1) otkud taj novac? 2) cak i da ga imamo, koga bi igrac izabrao Sporting ili Dinamo? 3) otkud toliki novac za placu tom igracu
  • BBB Mataa998
    2.1k
    Decki uzalud nabijate more stranica o tome tko ce doci. Zar niste shvatili da treba cekati ovdje 2-3 relevantna izvora i onda znamo da se o necemu konkretnom radi? Uzalud tucete stranice na svaki moguci fake news.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions