• Zagi
    10.7k
    No dobro.
    Zaključili smo da trebamo napraviti ono što je i Ajax napravio par sezona prije te 18/19.
    Dovesti kvalitetnog predsjednika (v.d. Sar) koji će postaviti kvalitetnog SDa (Overmars) i posložiti skauting te dovesti kvalitetnog trenera (Ten Hag).
    Omladinski pogon imamo.
    Fali nam znanje struke.
  • Eduardo
    24.9k
    nekad trebas imati i sreće kao splićani pa im dođu dva strašna talenta besplatno na probu kao Sigur i PukštasCastAway1986

Nije to sreća već Boro Primorac koji uveo red i posložio Hajdukovu akademiju.
  • Sajla
    11k
    Mislim da je čovjekova poanta da ih se prodalo i bez rezultata za podjednake pare koje smo mi dobili za hrvatskog reprezentativca.Ban

onda smo mi bolje prošli ako smo dobili iste novce i imali rezultat, zar ne?
    ne vjerujem da možemo imati rezultat kakav želimo s u21 ili u23 ekipom. postoje takvi igrači na svijetu, ali mi ne možemo ni stvoriti ni kupiti kompletnu takvu momčad koja bi osvajala trofeje doma, a u europskim natjecanjima prolazila skupinu. ekstremi su rijetko dugoročno održivi. niti nam treba ekipa 30+ kao što su prije dosta godina imali ciprani pa odigrali par neloših sezona u LP i onda nestali, ali ne može se ni samo s klincima.
    najbitnije je skupiti ekipu u kancelarijama i na klupi koja će znati pronaći optimalan miks iskusnijih igrača koji donose stabilnost i konstantu, pa da se može istrpjeti "dječje bolesti" klinaca koji će s njima igrati, a da rezultat ne trpi. jer dio proračuna moramo popunjavati lovom od europskih natjecanja, dio planiranim prodajama. IMHO samo jedno ili samo drugo će teško funkcionirati na dulje staze.
  • Zagi
    10.7k

Možda , a možda je čista sreća kao i Olmo.

Da bi to bio produkt sistema morati će to replicirati par puta.
  • Ban
    698
    12 jako perspektivnih klinaca u rotaciji (ne računajući alibi klince koje pošalješ na posudbu pa app), računaj da 6 budu nominalno prvotimci + 4 iskusnija standardna igrača. Skroz adekvatan mix. Ostalih 5 igrača po potrebi i prilikama. Kvalitetan roster.
  • Mihaljević
    13.3k
    Momci vi bi pravili Ajax i RB Salzburg, a bez Petkovića je upitno jel možemo praviti OFK iz Beograda.
  • Ban
    698
    Momci vi bi pravili Ajax i RB Salzburg, a bez Perkovića je upitno jel možemo praviti OFK iz Beograda.PlavaSlavonija86d

:rofl:
  • Krizy
    59.2k
    Najmlađe momčadi u grupnim fazama LP i EL zadnje tri godine:

LIGA PRVAKA:

22./23.
    Kopenhagen - ispali u grupnoj fazi s 3 boda
    Salzburg - 3.mjesto, ispali odmah u 1/16 finala EL

21./22.
    Salzburg - ispali u osmini finala
    Shakhtar - ispali u grupnoj fazi s 2 boda

20./21.
    Dynamo Kijev - 3.mjesto, ispali u osmini finala EL
    Shakhtar - 3.mjesto, ispali u osmini finala EL

EUROPSKA LIGA:

22./23.
    PSV - ispali u 1/16 finala
    Feyenoord - ispali u četvrtfinalu

21./22.
    Leverkusen - ispali u 1/8 finala
    Monaco - ispali u 1/8 finala

20./21.
    Sparta Prag - ispali u grupnoj fazi s 6 bodova
    Nice - ispali u grupnoj fazi s 3 boda

DINAMO u istome razdoblju s "polovnjacima" ima četvrfinale i 1/16 finala EL te borbu za 3.mjesto do zadnjeg kola u LP.
    Ali neka sam ja populist po nekima koji pišu o europskom iskoraku s klincima, što očito teško postižu i puno bogatije momčadi.
    Još jedanput, nije nogomet Football Manager nego se ponekad jako bogatim momčadima poklopi da s klincima doguraju daleko. Klincima koji su plaćeni puno iznad naših mogućnosti.

Ajax je trenutno s klincima među zadnjima u ligi, Basel zadnji. Samo prvo što mi je palo na pamet u trenutnoj sezoni.
  • CastAway1986
    3.5k
    I ako već spominjemo RB Salzburg treba spomenuti i njihovu skautsku službu u Africi odakle dovode puno mladih igrača ponajviše iz Malija..
  • Ban
    698

Ajax loše stoji zbog ezoterike koja nadilazi ovu raspravu.
  • Facke
    6.3k
    Decki..treba miks ekipu. Nemres ti igrati europska natjecanja bez igraca koji imaju te izkustve. Kaj bume igrali same s klinci i v europe sake lete zgoreli? Iste vredi i za HNLa.
  • Krizy
    59.2k
    Vrhunski odgovor. I onda drugima govoriš da ne znaju raspravljati.
    Nađi mi koji klub konstantno ima i rezultate i mlade igrače.
    Dinamo je u zadnje 3 sezone ostvario bolje rezultate od bogatijih klubova iako smo igrali s "polovnjacima".
  • Maximo
    799
    Navodno smo dofurali Božidara Šikića i odmah igra u prvoj

Sastavi
    Dinamo: Zagorac - Moharrami, Šutalo, Theophile, Perković - Bulat, Mišić, Baturina - Šikić, Kaneko, Petković

Osijek: Malenica - Gržan, Duarte, Bralić, Drambajev - Brlek, Nejašmić - Bukvić, Pušić, Lovrić - Mierez
  • Droljo
    18.8k
    Mogu se stvari postaviti i ovako:
    Mladi igrači nam uopće ne trebaju! Em rezultatski nemaš niš od njih jer se uče, em ak ispliva odmah se proda i opet nemaš niš rezultatski a pare koje si dobio šta će ti kad igraš s klincima koji nemaju velike ugovore. Eto...
  • Ban
    698
    Vrhunski odgovor. I onda drugima govoriš da ne znaju raspravljati.
    Nađi mi koji klub konstantno ima i rezultate i mlade igrače.
    Dinamo je u zadnje 3 sezone ostvario bolje rezultate od bogatijih klubova iako smo igrali s "polovnjacima".
    Krizy

Ja sam ozbiljan, ali mislim da nije ni potrebno dokazivati da Ajax ne stoji tako loše zbog mladosti. Nije mladost Ajaxu strana, ipak je njihov kolaps kudikamo kompliciranija priča.

Bolje rezultate? Tu negdje, ali te iskusnjare ne možeš jednako unovčiti, a onda ni njihovom prodajom financirati daljnji rast i razvoj. Dinamu su potrebne raznorazne naizgled male avenijice putem kojih se može ostvariti neka nova efikasnost.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.