• NORTE
    23.5k
    Kad sam vidio fotku novog parkinga u Gredelju mislio sam da je to tek plan izgradnje.
    Upravo sam pročitao da je izgrađen pothodnik koji vodi na Trnjansku cestu (kod kluba Željezničar), odakle ima još hodanja do pothodnika za glavni kolodvor.
    H-2400317-1245.webp
    8310d64f5b11e303f9e8.jpeg

Plan nije izgradnja raznih zgrada, iako mislim da se taj ogromni prostor trebao možda i bolje iskoristit...
    Od velikih garaža do raznih nathodnika i pothodnika do Branimirove ili sl.
    13929a5a68e089fbfef5.jpeg

Mislim da je nedavno bila priča da bi tu išao novi autobusni kolodvor, to bi tek bila užasna ideja.
  • NerminB
    1.2k
    Stan košta koliko košta. Tržište definira cijenu.Derby

To ti macku o rep.
  • Derby
    809
    Prvo se razbacujes nekim pametovanjem s visoka kao budale kupuju skupo… a ti si valjda pametniji pa kupis nesto jeftinije sto stvarno vrijedi novaca?

A sad bacas neke floskule… vrlo konstruktivna rasprava s tvoje strane :)

Sto ti nije jasno? Trziste definira cijenu. Svi bi kupili jeftinije a prodali skuplje.

A to sto drzava ili grad ne radi nista da utjecu na trziste je druga stvar. Odnosno drzava kao nesto pokusava ali izgleda da radi jos vecu stetu. Grad kao nesto pokusava uvesti reda u gradnju pa vrlo izgledno indirektno smanjuje broj stanova koji ce se izgraditi.

Problem sa cijenom stanovanja ima svaka zapadna zemlja. Nismo jedini.

Nego sto ti kad si tako pametniji od drugih sto ne izgradis zgradu i prodas za jeftinije? Kapital ti skoro i ne treba, ljudi novogradnju placaju 100% unaprijed (npr Pionir) ili u fazama (vecina investitora) pa mozes graditi sa njihovim novcem.
  • Dino
    5.2k

Oprosti, jel se obracas Nerminu ili meni? :grin:
  • Derby
    809
    gosn Nerminu :sweat:
  • Hnlovac
    4.7k
    Ovisi. Mislim, autobusni kolodvor na toj lokaciji ne bi bio puno dalje od postojećeg,mozda 500ak metara. Generalno za javni prijevoz je najbolje da je sve povezano, pa da se direkt s vlaka može na tramvaj i bus.

Novi gredelj kao lokacija je najveći potencijal u gradu, i da nismo NIMBY grad gdje je sve teško za napraviti dobili bismo ovo
    3lhd-279-masterplan-gredelj-uklopljenost-u-gradsko-tkivo-pro-1706702836.jpg
    Malene novo gradsko središte tj poslovna zona. Dućani, uredi, stanovi, ostali komercijalni sadržaj. To ovom gradu treba da prestane bit Tetovo i postane bar Bratislava

Mislim, I ovo na Gredelju je bolje nego prije, ali kod nas privremena rješenja prečesto postanu trajna, a bilokakvi projekti, pogotovo privatni, se nazivaju megalomanijom i uništenjem (ovdje mislim na nebodere i veće projekte, ne one sive kocke koje nicu po gradu)
  • flexXy
    3.2k
    Sve se moze rjesit da se hoce. Drzavni stanovi, ogromno oporezivanje praznih nekretnina, normalne porezne stope za kratkorocne najmove, zabrana kupovina nekretnina strancima, provjera podrijetla imovine kod kupnje, itd. Al eto u divnoj smo eu pa bi to bilo izvan pameti da se olaksa kupovina nekretnina onima koji to stvarno trebaju za stanovanje a ne za investiciju ili pranje para.
  • Tvrdica McTvrdi
    4.9k
    se olaksa kupovina nekretnina onima koji to stvarno trebaju za stanovanje a ne za investiciju ili pranje para.flexXy

To je ključno, stan služi za - stanovanje. I po Ustavu svako ima pravo na dostojanstven život koji uključuje da negdje stanuje. A tko ima višak love nek kupuje zlatne poluge. Pričamo o tome kak nam je Demografija ključna a di bi mladi ljudi trebali tu djecu napravit
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet