• Doktor Kunić
    6.4k
    godinu i pol dana rak rana kvarta. Živim za dan kada će se otvoriti
  • mlinchica
    5.4k
    A kaj ćemo s okretištem? Ne nazire se niš još.
    Ja se veselim tramvaju, da mogu preskočit kaos u prometu i ostavit auto pred zgradom.
  • Doktor Kunić
    6.4k
    kinezi su počeli s radovima novog vijadukta preko ranžirnog. Mislim da je to malo upregnulo ove gradske jebivjetre da stisnu sa tom sarajevskom da se to završi
  • Crusades
    23.1k
    kinezi su počeli s radovima novog vijadukta preko ranžernog.Doktor Kunić

Ma da? Nisam ispratio to. Ja sam mislio da je to u fazi dozvola i toga. Imaš kakvu fotku ili nešto?
  • Hnlovac
    4.7k
    pratio sam dosta to na SSCu i zapravo je obrnuto

Sarajevska ide po planu koliko sam skuzio, sad je to pitanje privremenog okretišta, ali su ovi s papirologijom oko nadvožnjaka baš dugo jeli govna i sad kazu gotov tek 2029

Sad je s Kinezima papirologija rješena da, odsad bi se napokon trebalo početi graditi ali baš im je dugo trebalo

Preporučujem svima
    https://www.skyscrapercity.com/threads/zagreb-rekonstrukcija-sarajevske-sa-tramvajskom-prugom-i-spoj-na-a11.2424247/page-75

Generalno, CRBCu i Strabagu bi ubuduće na natječajima odmah davao dodatne bodove, em imaju iskustva kod nas i rekao bih da su itekako korektni s dinamikom radova. Treba im dati posla i na željeznicama koje kasne s radovima
  • Crusades
    23.1k
    Tko radi uopće ovaj dio Sarajevske do ovog HAC-ovog dijela ("gradski dio")? Strabag?
  • Hnlovac
    4.7k
    Pionir. Jest da grade mastodonte i nakaradne grdosije po gradu, ali grade ih u roku. Mislim da imaju i kooperante s kojima surađuju
  • Derby
    810
    Volio bih samo vidjet te tolike ljude koji izdvajaju 200+ hiljada eura za dvosoban stancic.NerminB

Zašto? Ti bi za manje novaca kupio takav stan? ili bi za te novce kupio veći stan? I kako bi to napravio? :)

Stan košta koliko košta. Tržište definira cijenu.

Gradu nikad ne bih tepao da je mali Beč, s eksplozijom ovog neurbanistickog raka zadnjih 10 godina je prije velika Kosovska mitrovicaHnlovac

Urbanistički gledano, meni je Zagreb jedan od najružnijih gradova u kojima sam bio. Zaostajemo miljama za Bečom, Pragom, Budimpeštom, Bratislavom, Ljubljanom...
  • Dino
    5.2k
    Zašto? Ti bi za manje novaca kupio takav stan? ili bi za te novce kupio veći stan? I kako bi to napravio? :)

Stan košta koliko košta. Tržište definira cijenu.
    Derby

Pa s obzirom na to da su cijene novogradnje bolesne, a novogradnja se vecinom nalazi na uzasnim lokacijama, svatko tko izabere takav stan umjesto daleko jeftiniji stan u nerazmjerno losijem stanju na boljoj lokaciji je za zapitat se. Uostalom, kako je u Zagrebu tolka potraznja pored desetaka tisuca praznih stanova i mizernog rasta broja stanovnika?

Vjerojatno je odgovor ovo kah Tvrdica veli...
  • jedan u nizu
    17.9k
    svatko tko izabere takav stan umjesto daleko jeftiniji stan u nerazmjerno losijem stanju na boljoj lokaciji je za zapitat seDino

Ovo bi bilo logicno da je takvo stanje, ali nažalost cijena novogradnje i starogradnje se prakticki izjednacila.

Dok renoviras stan platis skuplje nego da si isao sa novogradnjom nazalost.
  • Dino
    5.2k

Neko vrijeme smo svi u tom zbog ovih i onih planova, evo jedan zanimljiv primjer:

17 godina stara zgrada, kvadrat 2600
    Novogradnja, 4500

Te dve zgrade su medusobno udaljene nekih 200m u kvartu Blato. Nema sanse da renovacija moze biti vise od dve tisuce eura po kvadratu, to je vise od cijene u gradnji.

Nije preucestao primjer, ali ih itekako ima, a s obzirom na broj praznih stanova, ne znam kolika je stiska na hitnjaka kupiti ovaj drugi izbor...

Nevezano sad za ovaj dio price, inicijalno sam htio reci da ne razumijem one koji bi dali te cifre u tisucama eura po kvadratu za neku lokaciju tipa Jankomir, Blato, Sesvete. Nista protiv tih kvartova, ali dati tolko novaca za rub grada mi djeluje kao neobican izbor.
  • Derby
    810
    Pa s obzirom na to da su cijene novogradnje bolesne, a novogradnja se vecinom nalazi na uzasnim lokacijama, svatko tko izabere takav stan umjesto daleko jeftiniji stan u nerazmjerno losijem stanju na boljoj lokaciji je za zapitat se. Uostalom, kako je u Zagrebu tolka potraznja pored desetaka tisuca praznih stanova i mizernog rasta broja stanovnika?Dino

Ako je cijena novogradnje bolesna, onda je i cijena starogradnje bolesna. Mozda i bolesnija kad vidis u kakvom je stanju vecina stanova u starogradnji… lakse mi je pravdati cijenu bilo koje novogradnje nego vecine starogradnje.

U Zg je ogromna potraznja za stanovima a ponuda je uzasna. Svi ti prazni stanovi koji nikako da se prodaju su starogradnja, ljudi traze ogromne novce za rupe. Novogradnja ne zjapi prazna i sve se proda. Da je ima duplo vise opet bi se sve prodalo.
  • Dino
    5.2k
    U Zg je ogromna potraznja za stanovimaDerby

Ovaj dio isto ne mogu nikako shvatiti. Ne znam decki, povlacim se, ocito nisam dovoljno educiran i upoznat s problemom, ali meni cinjenica za cinjenicom ni malo nemaju smisla.
  • austrijanac
    10.7k
    Sestra mi je htjela u najam u novogradnju, datum useljenja je bio 1.1..

Došli su do trenutka useljenja i najmodavac je odbijao potpisat ugovor jer mu je prevelik porez.

Najmodavac ima tri stana u toj zgradi u vrijednosti od 849.000 eura.

Najmodavac radi kao porezni inspektor u ispostavi pored Zagreba.

Kome ga prijaviti?

Toliko o ponudi/potražnji, porazu demografije i svemu ostalome.

Jako mi je drago vidjet da mlade familije kupuje i to sve, ali toliko negativnih priča ima koje uzrokuju pumpanje cijene da mi je muka.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet