• jedan u nizu
    11.8k
    Mislim da se to i radi. Nekidan je bila vijest o nekim Rumunjima koji su prosili po shoping centru pa udarili zaštitara koji ih je htio zadržati do dolaska policije, mislim da su dobili kaznu i izgon iz zemlje - a oni su još u EU.Bosskovitz

Ako su ti Rumunji koji kradu parfeme po Mulleru, i to im je deseti put, to onda i nije neka sreca.
    Ali ako im je to prvi ili drugi prekrsaj, onda podrzavam, ali iz osobnog iskustva znam da se te, najcesce Rumunje, pustalo svaki put nakon prijave. Vidas ista lica iz tjedna u tjedan kako kradu, i kako im policija radi zapisnik/prijavu, a oni opet kradu i nikome nista.

Ako se to promijenilo, super!
  • NORTE
    13.7k
    apsolutno je svejedno tko je silovatelj, nepalac, indijac, hrvatLudovic IX

Apsolutno nije svejedno i bitno koje je nacionalnosti, iako znamo da je stranac.
    Jer su mnogi stranci uvezeni ovdje i sad je neko DIJETE platilo zbog zbog uvezenog kriminalca.

Pitao bih te ja jel bitno da je to bilo tvoje dijete.
  • Sajla
    7.3k
    za kaznena djela prvo trebaju odslužiti maksimalnu kaznu prije deportacije. silovanja, ubojstva, terorizam - par desetljeća bez sunca, nikakva puštanja na vikende i slično, pa ga onda deportirati. inače su za mjesec dana ponovo vani, a za dva mjeseca natrag u Europi.
  • Probirštift
    796
    Wolt Glovo i takve retardacije se trebaju općenito ukinuti jer su stvorene za vrijeme korone i sad im je svrha prošla
    Jedino kaj su napravili je da hrana u restoranu bude skuplja jer oni traže određenu maržu na hranu ako je restoran na njihovoj aplikaciji
    Treba vratiti da svaki restoran ima svoje dostavljače koje plaća
    Ili ne biti lijenguz i prošetati se do restorana, ljudima je pre komforan život ovih dana sve im je nadohvat ruke
  • Captain America
    19.6k
    Wolt Glovo i takve retardacije se trebaju općenito ukinuti jer su stvorene za vrijeme korone i sad im je svrha prošlaProbirštift

Zanima me postotak ljudi koji bi naručivao hranu preko njih da su upoznati sa zdravstvenim kartonom dostavljača. Na svoje oči sam vidio u restoranu kako hranu stavljaju na pod, otvaraju one njihove torbe za koje je s higijenske strane WC na Glavnom kolodvoru kirurška sala i s poda hranu stavljaju u torbu.

Vlasnik kvartovske pizzerije moli ljude preko Facea da naručuju hranu direktno od njih (čak je omogućio i aplikaciju za one nesposobne naručiti pizzu telefonski). Objavio je i nekoliko fotografija stranih neradnika kako dostavljaju hranu jer su se kupci njemu počeli žalit kako pizze izgledaju deformirano i kutije zmazano. Kako pizze neće biti deformirane kad torbe nose pod 45°? Drugi restoran u kvartu ima euro do 2 eura niže cijene ako se naručuje hrana direktno od njih u odnosu na cijene na Glovu i Woltu.
  • Captain America
    19.6k
    Frend koji živi u Mamutici mi je pokazao tu objavu jer Face ne koristim skoro 10 godina i Asterix je bio u pitanju.
  • Probirštift
    796
    Svaku večer kad bi prolazio kroz park kod pivnice Budweiser u Adžijinoj vidim njih 10 kaj čeka narudžbe piša u grmlje tad mi je bilo dosta tih aplikacija
  • jedan u nizu
    11.8k
    36-godišnji strani državljanin osumnjičen je za kazneno djelo protiv spolne slobode počinjeno 9. veljače ove godine, izvijestila je zagrebačka policija. Riječ je o državljaninu Maroka s reguliranim statusom u Hrvatskoj koji je optužen za silovanje maloljetne hrvatske državljanke.

Marokanac već osam godina živi i radi na području Hrvatske te iako je tužiteljstvo zatražilo istražni zatvor, sud je to odbio jer je zaključio da nema opasnosti od bijega jer osumnjičeni u Hrvatskoj ima suprugu i dijete.

Sud dodaje i kako osumnjičeni ne može utjecati na svjedokinju, odnosno žrtvu, jer su oboje potvrdili da se zapravo ne poznaju. Riječ je o djevojci s ozbiljnijim psihičkim problemima koja je s 36-godišnjakom stupila u kontakt u jednom od zagrebačkih tramvaja, doznaje Index.

Nakon nastavka druženja došlo je do neželjenog seksualnog odnosa, što je ona kasnije prijavila policiji, a muškarac je ubrzo uhićen.
  • flexXy
    2.6k
    Protiv sam bilo kakvog sudenja, silovanje je dio kulture na bliskom istoku tako da ne vidim razloga da se jadnog covjeka razvlaci i drzi u zatvoru. Ako zelimo briselsku multikulturalnost to je put koji moramo pratit.
  • Jaro
    9.1k
    Protiv sam bilo kakvog sudenja, silovanje je dio kulture na bliskom istoku tako da ne vidim razloga da se jadnog covjeka razvlaci i drzi u zatvoru. Ako zelimo briselsku multikulturalnost to je put koji moramo pratit.flexXy

apsolutno, i strogo kazniti bludnicu koja ga je natjeraa na taj čin - barem kamenovanje, ako ne i vješanje na gradskom trgu...
  • Dino
    3.3k
    apsolutno je svejedno tko je silovatelj, nepalac, indijac, hrvat domoljub ili hrvat ljubitelj elementalaLudovic IX

Za svaki prekrsaj i kazneno djelo je bitno otkud je pocinitelj jer za strance kazne jednostavno moraju biti stroze.

Stvar je opce kulture da kad dodes u goste ne bacas carape po podu niti si sam vadis casu iz ormara i sok iz frizidera jer pretpostavljam da zelis ponovno bit pozvan u goste. Isto se tak ocekuje od svake osobe koja dode u drugu drzavu da iz ciste zahvalnosti i postovanja prema mjestu u koje je dosao/dosla postuje zakone koje je svojim dolaskom ovdje prihvatio.
  • Ludovic IX
    8.1k
    malo previše putujem po svijetu da bi dijelio ljude po naciji. Davno sam to prestao. Tam negdje u 7.razredu.

Sad samo na dobre i loše. I dobre i tovare..iste kazne za sve. Dosta je smanjivanja kazni jer je netko bio prije 30 godina branitelj ili nešto takvo.
  • Dino
    3.3k

Apsolutno se slazem da nema nikakvog opravdanja za smanjivanje kazni, ali za postrozenje itekak ima. Mislim da ne pricamo o istom…
  • nkdz
    974
    Za svaki prekrsaj i kazneno djelo je bitno otkud je pocinitelj jer za strance kazne jednostavno moraju biti stroze.Dino

Kazne za sve trebaju biti jednako stroge jer zamisli da nekoj obitelji netko pocini zlocin tipa silovanje pa prođe lakše samo zato jer je neki lokalni klošar.
    Tipa za silovanje dobije 10 zato jer je lokalac, a u tom slucaju stranac koji bi mozda dobio 15.
    Druga je stvar da nekoga ko je stranac nakon odsluzene kazne treba naglavacke poslati u pripizdinu od kud je dosao.

Edit: sad vidim da si malo dopunio.
    Apsolutno sam za postroženje takvih nekakvih krivicnih radnji ali za sve ne samo za strance.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.