• NitkoBitan
    19.1k
    Ne kupuju replike zbog tog znaka nego jer su naprosto jeftinije, a koliko tako pomazes svom klubu...

Kuzim da dobar dio ljudi nije pri novcima, ali onda se strpis i pricekas popust da ti bude priustivije. Moze se ubrat dres na popustu za 60tak eura, a sumnjam da su replike dosta jeftinije od toga.
  • Maxova dijagonala
    1.3k
    Može se stavit badge lige prvaka na rukav i sponzore Ralu logistiku i supersport koji je za HNL.
    Pogledajte na fan shopu ima opcija stavljanja na rukav za razliku od prošlih godina.
    Po meni top potez imam doma dresove iz sezone 22/23 i 23/24 gdje se to nije moglo stavit i ti mi dresovi izgledaju nekako praznije.
  • Draž
    1.4k
    Pogledajte na fan shopuMaxova dijagonala

U fanshopu ili na webshopu? Gledam na webshopu i ne vidim tu opciju.
  • Maxova dijagonala
    1.3k
    uđi u dres 24/25 na personalizirano.
    Imaš opciju UCL i supersport badge i ralu logistiku kao sponzora na rukavu.
    Vidio sam to neki dan i bio sam oduševljen :grin:
  • NKDZ86
    2k
    ima na njuškalu tih dresova za 35e, ime, broj, patch pa ti vidi...
  • Draž
    1.4k
    Aaaa. sad vidim u personaliziranom.
    Nisam to ni gledao jer mi je logično da je "personalizirano" ono kad stavljaš Štef 60 za poklon za okrugli rođendan starog suseda Dinamovca koji ide s vama na tekmu
  • blubach
    500
    Da odmah na početku kažem, protivnik sam replika i radije neću imati dres nego imati kopiju, ali...
    Kolega s posla naručio velik broj replika. Replike su 14.58 dolara po komadu + službeni patch LP 1.5 dolara + ako se želi ime i broj dodatnih 3 dolara (bilo koje ime i broj se mogu staviti, on je osobno uzeo "KAČA" i broj 8).
    Na količinu još dobio i dodatan popust (prek 15 komada 10%), ali je platio 30 dolara poštarinu (na 10 ljudi ga je ispalo 3 dolara po osobi).
    Dres ga je znači ukupno koštao cca 20 dolara, odnosno nešto manje od 19 eura.
    Što se kvalitete tiče, nema razlike između originala, niti što se tiče materijala ni detalja, čak ima i original etikete i ceduljice da je original iz Castorea (a vjerojatno i je jer se većina tih dresova izrađuje na istom mjestu).
    Ovo nije reklama, nemam ni taj dres jer vjerujem u poticaj klubu ni original jer ga ne želim platiti 120 eura (patchevi, personalizirano ime i broj) što je astronomska cifra.

Čekam da padne na 50 cca, nadam se dogodine jer mi se jako sviđa.
  • cron1ck
    1.7k
    Oce biti kakve akcije za black friday?
  • superhik
    11.3k
    Mentalitet ljudi koji su spremni kupiti lažnjak dres i jedino što u kupnji tog dresa vide je cjenovna isplativost, a ne da kupnjom originala pomažu svom klubu i kupuju dio istog je isti mentalitet onih ljudi koji bi ulaznicu za 1€
  • blubach
    500

Apsolutno se slažem.
    Tu zapravo klub treba vidjeti, odnosno možda već i vidi i zato su takve cijene, što je isplativije - 100 dresova po 120 eura ili 500 po 60 (karikiram sa brojem naravno). Svaka izrada dresa košta naravno pa treba vidjeti isplativost toga svega.
    Ali da su preskupi, jebiga, jesu. Ja relativno komforno živim i mogu si priuštiti stvari, ali jbt....120 eura za dres...neka, hvala. A vjerujem da ima više ovih ko ja od onih koji bi platili tu punu cijenu.
  • superhik
    11.3k
    klubu je u interesu da se percipirana vrijednost cijene dresa ne ruši do krajnjih granica
  • blubach
    500
    Sve to štima i razumijem što želiš reći, ali nije logično da mene dres (bez dostave!) košta više nego dres Liverpoola ili Arsenala sa dostavom.
  • Bosskovitz
    12.7k

Ne znam kako si došao do te računice. Evo baš gledam Liverpoolov webshop: original je 150€, replika je 95€. Dinamov je 90€. Kad na Dinamov dodaš broj, prezime, sponzora i CL patch, ispadne te 120€, kad na repliku Liverpoolovog dodas broj, prezime, sponzora i CL patch, ispadne te 133€. Arsenalov je 105€, kad dodaš iste stvari na njega ispadne 140€.
  • blubach
    500
    Evo baš sam na njihovoj stranici, Home kit je 60 funti (na popustu trenutno), 91 sa svim personaliziranim stvarima što je cca 110 eura.
    Čak i u tvojem slučaju (ne znam iskreno gdje si to našao), razlika nije prevelika u cijeni, a valjda ne treba govorit kakva je razlika o platežnoj moći.

Na kraju se sve svodi na jednu stvar: želimo privuć ljude, neke nove klince, i vidjet ih po ulicama u dresovima Dinama ili ne?
    Da, hik je dobro napisao, treba održavati vrijednost kako dresa tako i kluba, ali teško ćeš ga održavat, za naše prilike, suludim cijenama ako će ih jako mali broj ljudi kupovat.

Ja se slažem da klub treba gledat kako financijski što više privuć novca, pogotovo na valu euforije, za boljitak kako i ponude, tako i za transfere igrača, ali s druge strane, možda bi sad trebalo biti vrijeme da se na što više načina privuće publika i da se ljude 'navuče" na Dinamo što je dugoročno daleko isplativije.
    Jasno, sad će netko napisati "a kaj, ti bi dijelio dresove da budu badava?", naravno da ne, ali nadam se da oni koji žele razumiju što sam htio napisati.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.