• serbus
    4.6k
    Štand u Importane bi svaki dan donosio dosta članova, ljudi su ljeni baš moraš doći do njih a ne čekati da oni sami dođu.
  • Neron53
    1.2k
    Vjerujem da bi vise stalnih mjesta za uclanjivanje (gdje se tijekom cijele godine moze uclaniti) donosilo znatno veci broj clanova.
  • Mali Zeus
    16.2k
    Poseban pozdrav ide za ova 304 apsolutna kralja koja žive u utrobi te komunističke zvijeri :cool:Paggini

Treba uzeti u obzir da to nije samo Split, recimo u Sinju i Imotskom smo uvijek bili zastupljeni itd. al svakako godi taj podatak i nadam se da će još i rasti. :)
  • Bosskovitz
    14.9k

Ne razumijem, kakve veze ima povrsina zupanije?
  • mali M
    6.9k
    A ja ne kužim ove koji se čude Zagrebu. Pa nije Zagreb grad od 100% rođenih zagrepčanaca kojima plava krv teče venama stotinama generacija. To je metropola u kojoj barem pola stanovništa nije lokalna nego doseljena, pola od te polovice su žene, još 90% te brojke podjeli na ove nove anti sport generacije kojima nije bitan sport nego koliko su privilegirani i imaš što imaš. Zapravo to vam je opis svih metropola, mešung svega i svačega kaj se doselilo i najčešće više usmjereni na fensi način življenja nego na sport.

Rekavši to da me se krivo ne shvati, samo dajem neku moju opskurnu analizu prema iskustvu, među tim "dojdekima" koji su se doselili kroz godine ima sto puta većih Dinamovaca nego lokalnih...
  • dumitrumitu
    1.4k
    Ako zanemarimo dio populacije koji ne prati nogomet, meni je zanimljivo koliko ima navijača dinama koji se ne žele učlaniti. Svi oko mene navijaju za dinamo a poznajem možda jednog ili dva koji su učlanjeni.
  • jedan u nizu
    11.8k
    Kaj je ovo?

Izbori RH?
    Postotci, plave i crvene zupanije na mapi, analize, brojke. :sweat:
  • skener
    1.8k
    meni je zanimljivo koliko ima navijača dinama koji se ne žele učlanitidumitrumitu

Ja sam uvjeren da je veliki dio njih jednostavno inertan i neda im se to obaviti, a zapravo nemaju ništa protiv.

Evo primjer jednog poznanika koji neće otići na svaku tekmu, neće otići kad je kiša i sl, ali ode na 50ak % utakmica godišnje. Kada ga god pitam jesi se učlanio uvijek je odgovor "ma budem".
    I vidimo se mi na Dinamovom u kvartu, pokraj nas štand za učlanjivanje, nema nikoga u redu, kažem mu ajde ispuni to. Bez problema ode, uplati i to je to.

Vjerujem da ima jako puno ljudi kojima da na ulici kažeš daj mi 20 eura i postaješ član Dinama da bi pristali. Kada oni trebaju nešto napraviti tu nastaje problem.
  • dumitrumitu
    1.4k
    Dijelu navijača je članstvo nebitno, dio pati za Mamićem, dio nije zadovoljan novom upravom. Čuo sam svakakvih razloga.
  • NitkoBitan
    23.1k
    Ma dobar dio ljudi su dziberi za dat 20 eura, a naci ce svakakvo opravdanje za opravdat se.
  • Dino
    3.3k
    Ma dobar dio ljudi su dziberi za dat 20 eura, a naci ce svakakvo opravdanje za opravdat se.NitkoBitan

Iz iskustva s poznanicima i prijateljima, rekao bih da je ovo jedan od glavnih razloga. Rade potrosit dvajs eura na pivu nego ulozit u clanstvo.
  • Bosskovitz
    14.9k
    Svi oko mene navijaju za dinamo a poznajem možda jednog ili dva koji su učlanjeni.dumitrumitu

Zašto ostali nisu? Trebat će jednom napraviti detaljnije istraživanje oko toga, ali uvijek je zanimljivo čuti i ovako anegdotalno jer iz svega toga se može naučiti i prilagoditi buduće kampanje. Postoje mnoge ideje kako ljudima približiti članstvo, olakšati učlanjenje, potaknuti ih na učlanjenje drugih i slično, ali treba razumjeti ljude i vidjeti koji su njihovi razlozi zašto se ne učlanjuju.

Već sam pisao da kod nas ljudi baš i ne razumiju u potpunosti smisao članstva ali to je razumljivo jer on proizlazi iz članske kulture, a članska kultura je kod nas uništavana desetljećima. Od nasilnih promjena imena kluba i grba kluba preko svog kriminala koji se poistovjećivao s njim i hermetičkom zatvorenošću samog kluba prema svojim navijačima... tu kulturu trebamo ponovno izgraditi. Ja sam uvjeren da smo i sa 60.000 članova daleko ispod našeg plafona, ali puno je važnije tu graditi kulturu članstva nego napucavati brojke.
  • jedan u nizu
    11.8k
    Nakon ovog iskustva mi se cini da bi se mogao staviti i stand za uclanjenje ispod zapada ili u fan zonu kada se igra utakmica.

Netko tko to stalno odgada i neda mu se i bude, bude pa bude, mozda ga natjera kad vec izdvoji vrijeme za utakmicu i dode do stadiona, i dok pijucka pivo prije tekme skokne do standa, ispuni prijavnicu i rijesi to :D
  • darkcro
    74
    Zašto ostali nisu?Bosskovitz

2 frenda u kasnim dvadesetima, Dinamovca, prate tekme, rođeni u Zagrebu i tu žive cijeli život, ne žele se učlaniti dok se ne napravi stadion, jer ne žele davati novac za onakav stadion. Doduše ne idu na utakmice osim na "velike" ili europske i također zdušno prate i navijaju za Real Madrid, odnosno Manchester United. Jedan više mrzi tovare nego što voli Dinamo, drugi takodjer ali rekao bih da ima soft spot za njih jer mu je stari tovar.
    Pokušao sam im na sve načine objasniti ali nije ih briga, jednostavno nemaju to usađeno u sebe, nisu od malena išli na tekme (tek pokoju), imaju 100 drugih problema, ne usude se "prepustiti" Dinamu. Imam osjećaj da se napravi 100 stadiona opet će pronaći izliku. Poznajem još 10-ak takvih sa sličnom pričom, uglavnom šire društvo i jedino što im je zajedničko je što im članstvo/dolazak na utakmice nije prva stvar, nisu odgajani tako, ne kreću se u takvim krugovima. Toliko potencijala u ništa.
  • deda
    35.4k
    Varaždinska prebacila 1.000, a Požeška 500 danas.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.