• Dzoni
    3.6k
    Nadam se da će opet napadat snijega do tad
  • M94
    2.4k
    Nisam siguran gdje bi pa evo tu ću:

Maloprije na HRT2 reklama za koncert u Vučićeve miljenice u Areni Ane Bekute...
    Gringo

bit će puna arena i bez reklame :smile:
  • Gringo
    668
    bit će puna arena i bez reklame :smile:
    nowReplyOptions
    M94

Nažalost da ali boli me K iskreno jedino mi ide na živce kad kažu zagrepčani napunili Arenu, a u dvorani najmanje ekipe iz ZG
  • Thor
    1.8k
    Da se mene pita (nazalost me pita me se) ja to ne bih dopustio :rage:
  • zadnjired
    393
    Glazbeni ukus se formirao kroz "regionalizaciju" počevši od protažiranih "zvijezda" u bivšoj državi koje su svojim lakim notama održavali naizgled idiličnu sliku pa sve do turbo folka i današnjih trap cajki.

Pasivnost naše države da se na području glazbe više angažiraju dovela je do manjkave glazbene scene premrežene producentskim lobijima koji nam serviraju uratke upitne kvalitete, jedini koji su se održali bili su avangardni umjetnici koje možemo nabrojati na prste jedne ruke.

Za pojačani hype oko izvođača preko Drine po meni su zaslužna dva elementa. Prvi je još uvijek prisutno jugoslavenstvo koje je pojačano kapitalizmom gdje ljudi koji su navikli živjeti na osnovu "borbe" sada moraju nešto sami sebi priskrbiti u uvjetima tržišnog natjecanja a navikli su živjeti preko tuđe grbače i ljudi koji za raspad te ugnjetavačke tvorevine krive okolnosti njezinog raspada i žive u iluziji "bratstva i jedinstva".
    Drugi element je pasivnost da se mladima ponudi kvalitetna paleta izvođača koji su okrenuti praćenju modernih trendova ili pak stvaranju vlastitog glazbenog potpisa dok se uz tu pasivnost veže i vrlo velika glazbena neobrazovanost roditelja tih mladih koji su mlade prepustili na vjetrometinu glazbenog izbora. Netko je tu vjetrometinu dobro iskoristio i na ruku mu je došao otpor prema takvoj vrsti glazbe da stvori ozračje zabranjenog voća i veličanja "kafanske" kulture koja je uspjela u svoj vrtlog uvuči mlade koji u tim godinama žive taj alkohol, žene i zabavu jer bolje od toga ne znaju.

Treći element bi mogao biti i mali broj kvalitetnih mjesta za izlazak pa se stvorila jedna subkultura cajki kojoj je bitno samo da se cuga, žali samog sebe (jer je tako lakše) i da najbolji frajeri i komadi budu došli i budemo svi zajedno glumili neki kriminal i luksuzni život sa 20kn u džepu i kreditom u švicarcima jer je opet ponavljam tako lakše.
  • Hnlovac
    4.1k
    najbitnije je ovo 2.

2010ih iz nekog razloga naša glazbena scena postaje sve nerelevantnija, radio stanice puštaju svakakve anonimuse (koji vjerojatno plate da budu na radiju) a država i mediji pojma nemaju kaj mladi žele

Neka ljudi samo krenu slušati HRT radije, to je uzas. Intervjui i promocije anonimusa koji na spotifyu imaju po 300 slušatelja mjesečno, i onda se čude kao pura dreku kad dođu prave ljestvice gdje nema naših izvođača

Porini isto. Svake godine nagrade Psihomodo Popu, Urbanu, i ostalim ,iako legendama, glazbenicima koji def ne buju privukli nas mlade.

Na kraju svega najmanje cajki u svojoj generaciji čujem ili od ljudi s 2 krajnosti političkog spektra, ili onih kojima su roditelji dosta njegovali opće znanje i glazbu, pa su i oni to pokupili

Najviše cajki slušaju oni kojima starce boli uho za muziku i opće znanje opcenito
  • zadnjired
    393

Cajke su lako probavljiva glazba i igraju na kartu jednostavnih stihova i slika koje projiciraju jednu klišeiziranu patetiku na koju se pale ljudi koji u životu pa tako i u glazbi ne žele previše razmišljati.

Hrvatska glazbena scena je u padu dugi niz godina zbog toga što smo bilo koju umjetnost pa tako i glazbu obezvrijedili i sveli je na to da svatko može biti pjevač samo je bitno da zna "prave" ljude ili da izgleda reprezentativno jer se želi prodati osoba koja je na sceni tretirana poput objekta a ne osoba kao umjetnik sa svojim izričajem koji bi bio autentičan i našao put do svoje publike.

Isto tako mišljenja sam da kvalitetna glazbena scena koja bi činila većinu mainstreama može predstavljati ugrozu jer je pitanje te granice manifestiranja svoje umjetnosti u svrhu zabave i prožimanja vlastitog kritičkog mišljenja prema društvu u kojem živimo. Primjeri za to su Tram 11 i pjesma PŠK pa i MPT i koncert na hipodromu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.