• Pacho
    14.1k
    Lako za gledanje, ja sam taj sport poceo trenirati netom nakon selidbe bez da sam znao osnove i pravila :grin:
  • Markelo
    3.7k
    Kako se može primjetit da Nfl gleda sve više ljudi tako se može primjetit da se Nba manje prati i komentira, bar regularna sezona. Kao da su udarili u plafon i da ne znaju kako malo razdrmat ovaj dio sezone. Pogotovo je to vidljivo ove godine. Djeluje mi da ljudi, samo poprate rezultate i to je to.
  • Pacho
    14.1k

Nista cudno kad uz sve kurcologije poput odmaranja i neigranja obrane do playoffa imas regularnu sezonu u kojoj se odigraju 82 utakmice da bi 2/3 lige (ukljucujuci play-in) usle u postsezonu.
  • Keyser Soze
    18.1k
    Imam osjećaj da je to zadnjih 3-4 godine u HR NFL prstilo u vrh glave 20 ljudi....Navijač Dinama

Sad se to baš diglo, SB se sad gleda organizirano po bircevima u ZG, svi dođu u dresovima, prošli SB je bio podcast uživo u kafiću koji su držali komentatori s Arene pa gledanje Chiefsa i Eaglesa, mala, ali zanimljiva zajednica.

primjetit da se Nba manje prati i komentira, bar regularna sezona. Kao da su udarili u plafon i da ne znaju kako malo razdrmat ovaj dio sezone. Pogotovo je to vidljivo ove godine. Djeluje mi da ljudi, samo poprate rezultate i to je to.Markelo

Ja sam prije trenirao košarku, čak i sudio jedno vrijeme, gledao NBA, Euroligu, Aba ligu, ponekad i Eurocup ispratio. Sad mi je to toliko lošiji sport, pogotovo NBA jer se obrane ne igraju, samo se šutira bez rezona.
  • crophantom
    3k
    sjećam se da je Ivković pričao da je NFL premium proizvod za ove Arene, SKove i slicno, da je gledanost u HR bas dobra. Ako se ne varam spomenuo je da su samo HNL i Premier Liga vrijedniji (mozda sam jos nesto zaboravio). A to je bilo prije dosta godina, sad se sigurno jos jako diglo.
  • NerminB
    891
    Kako se može primjetit da Nfl gleda sve više ljudi tako se može primjetit da se Nba manje prati i komentira, bar regularna sezona. Kao da su udarili u plafon i da ne znaju kako malo razdrmat ovaj dio sezone. Pogotovo je to vidljivo ove godine. Djeluje mi da ljudi, samo poprate rezultate i to je to.Markelo

Ne bih danasnji nba upalio za ne znam ti kakve pare. Dok s druge strane, nfl bih mogao gledat uvijek. Da ne pocinjem s poslom rano ujutro sigurno bih osvanuo uz tv :grin:

A kao sto sam rekao ranije, nit sam neki ekspert nit pratim dugi niz godina (unazad 4-5 godina mozda). Dok sam osnovno naucio, field goal, touchdown, 4 napada, 10 yarda itd. vec mi je postalo zanimljivo. Preporucio bih svima svakako.
  • crophantom
    3k
    to je mozda i najveći dio. U NFLu gotovo pa nema nebitnih utakmica. Kako kažu, u 20+ godina karijere Brady nije igrao "bezveznu" utakmicu. U NBA je gotovo pa cijela regularna sezona bezveze.
    A onda kad nadodas PO na jednu tekmu i draž toga,manje ekipa.
    Plus load management u NBA, dok ove životinje igraju potrgani kompletno i ne plačipičke oko toga.
  • Markelo
    3.7k
    Kod Nfl-a su dobri termini. Masa utakmica kreće nedjeljom u 19h a onda imaš i par koje kreću u 22:30. Samo 3 utakmice idu iza 2 ujutro. Za Europljane su to odlične satnice
  • Dzoni
    3.9k
    Svaka čast kako vi to možete pratiti, meni je nakon pola sata od početka dosadilo i odustao sam.
    Američki sportovi nisu moja šalica čaja
  • Ludovic IX
    10.5k
    bila mi je dovoljna jedna nba utakmica uživo da shvatim da amerikanci i sport, da to veze nema jedno s drugim. sport je side show izmedju minuta odmora i poluvremena
  • crophantom
    3k
    doživljaj NBA isti (Knicksi u MSG), ali NFL mogu reci da je publika puno vise zainteresirana za sport i "hardcore" nego ma NBAu.
    Pričao sam tamo s hrpom ljudi i tema su nam bile hardcore NFL teme, a na NBA više ljudi zainteresirani za "latino music night".
    Mislim i na NFLu je dio cirkusa, ali ipak manje.
  • Mathiasovi Chageri
    7.6k
    bila mi je dovoljna jedna nba utakmica uživo da shvatim da amerikanci i sport, da to veze nema jedno s drugim. sport je side show izmedju minuta odmora i poluvremenaLudovic IX

Američko shvaćanje sporta ne trebamo generalizirati, jer velike lige (NFL, MLB, NBA i NHL) su proizvodi. Ono što mi smatramo pod europsko shvaćanje sporta amerikanci imaju na college sportovima, primarno na košarci i američkom nogometu.

Odlazak na utakmicu npr. college footballa i NFL-a su potpuno različiti, kao i npr. NBA utakmica ili utakmica Dukea ili NC Tar Heelsa. Od atmosfere do iskustva.
  • Ludovic IX
    10.5k
    po meni profesionalni američki sportovi imaju par stvari koje ja sa sportom ne mogu povezivati...

1. nema ispadanja i taj draft di se klub trudi bit slab da bi iduće godione mogao dobiti bolji pick
    2. igrači su meso i apsolutno nemaju izbora nego prihvatiti što god njihovi klubovi žele
  • Bernard
    1.1k
    Nba je postao šrot, slabo ga pratim.
    Volio bih vidjeti Currya Dončića il Jokića protiv Rodmana, Barkleya il one ludo agresivne pistonove generacije, nebi bilo toliko lakih koševa.
    Šteta jbg nekad je to bilo zanimljivo..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.