• Noel
    22k
    meni nije jasan status slavena bilića kao "vrhunskog izbornika".db-izbjeglica

Neznam da li si zaboravio dvije veličanstvene pobjede protiv Engleske u kvalifikacijama. Jedna doma, jedna na Wembleyu. Englezi nisu otišli na Euro zbog njega. Pobjedu protiv Njemačke na Euru koja je igrala te 2008 finale. Pobjedio je još i Italiju u prijateljskoj, "najjaču" Španjolsku u povijesti 2012 je držao na konopcima, sudačke pogreške su odredile pobjednika tu utakmicu koja je kasnije osvojila taj Euro.

Prije toga, prije dolaska Bilića Hrvatska je zadnju veliku pobjedu ostvarila 1998. protiv Nizozemaca.

Ne računam Italiju 2002 i slučajnu pobjedu Mirka Jozića koja je bila dobrano podržana uz sudca utakmice.

Bilić je donio pobjednički mentalitet koji mi nismo imali protiv jačih i velikih reprezentacija. Taj pobjednički mentalitet je ugradio u glave Modrića, Rakitića, Čorluke, Mandžukića, Perišića.
  • fuckin
    9
    Ma ne ide ovaj nigdje, žohar. Bezveze smo se ponadali. Ovo šta je rekao na aerodromu nije izjava koja nagovješta odlazak. Na kraju će ga otjerat ko pseto.
  • vlatkomarkovic
    3.6k
    Meni je jasno da neki ljudi ne vole Dalica, al jebemu mater, čovjek ima veleuspjehe… Ne znam tko može smatrati ovaj SP neuspjehom…..
  • Doktor Kunić
    6.7k
    Ingeniozan uspjeh,
    rekao bi Cmrečnjak
  • SAS1987
    20.3k
    Treba vidjeti zeli li Guardiola prvi put u karijeri pravi izazov. Da ga vidimo bez Messija, De Bruynea i LeweDrRatoljub

Imao bi Mišića i Belju :cool:
  • Crni86
    22.4k
    Na hrtovoj anketi je ekipa uvjerljivo za ostanak lino lade… 52%

Boze dragi
  • Boycie
    4.2k
    Navodno Bilić, objava u srijedu...
  • Dzoni
    6.5k

Dam se kladit da bi bar 5-10% ljudi odabralo Ćiru za novog izbornika u anketi
  • Sibirski plavac
    9.5k

Tip ljudi koji toliko prate nogomet da se i dalje čude zakaj linolada nije zvao Rebića Rakitića i Vrsaljka.
  • Noel
    22k
    Kritika u javnom prostoru koja je upućena prema Daliću je prvenstveno iz nenogometnih razloga. Tu nema dileme. I to je najveći problem. Prave taktičke nogometne kritike uopće nema ili je jako opskurdna i sakrivena. Po medijima se jedino mogu čut kritike dosadnih jako nesretnih i istraumatiziranih lovaca na političke poene na lijevom spektru. Za njih je najveći problem hrvatskog izbornika to kaj se moli, kaj sluša Thompsona i kaj glasa za HDZ. Kog boli ona stvar za to osim poremećenih i bolesnih glava. Premalo je kritika u javnom prostoru na njegove taktičke ideje, za dvostruka mjerila, za loša dva prvenstva, za loš popis koji je složio za ovo prvenstvo. Za loš i zastarjeli nogomet koji igra hrvatska nogometna reprezentacija već godinama.

Zlatku Daliću hvala za sve, zapisan je kao najveći i najuspješniji naš izbornik u povijesti. I mislim da će ostat zauvijek. Ne vjerujem da će ikad više ijedan naš izbornik ponovit uspjeh dvije medalje sa dva svjetska prvenstva. Siguran sam da neće. Zlatko će ostat numero uno dok god postoji nogomet i hrvatska reprezentacija.

Međutim, ako nakon ovog svega ostane pretjerat će. U rapidnom je padu nakon Katra i Euro 2024 i SP 2026 je jasni dokaz da je izgubio energiju, ideju, taktičke finese i na kraju svega i dosljednost i principe. Pogubio se pod pritiskom između svojih ideala i obećanja i dosljednosti i populizma. Postoje dvije opcije. Dalić je jako loš zločest i licemjeran čovjek ili je totalno pukao pod pritiskom i ostao izgubljen. Umoran, bez energije, spleten u svojim lažima, licemjernim djelima, našem najvećem izborniku u povijesti je vrijeme da se makne. Za njegovo dobro prvenstveno i za dobro hrvatske reprezentacije.
  • Jaro
    12.2k
    Sto god ja ili vecina ovdje mislila o njemu, Dalic ima pravo sam odluciti zeli li ostati ili reci dosta. To mu pravo daju rezultati - realno, ni jedan postavljeni cilj nije propustio (mozemo mi sad o niskim ciljevima ali tako je kako je). Moje osobno misljenje je da bi trebao prepoznati da je u silaznoj putanji i da je bolje otici sada nego nakon nekog totalnog raspada.
    Osim rezultata, napravio je i vise/manje postepenu smjenu generacije - nece nam se desit da moramo naci 10 novih rjesenja preko noci. 2-3 s ovog prvenstva otpadaju, neke pozicije su pod mus za pronaci, ali realno - mlade i nove krvi ima skoro pa dovoljno. Ono sto je lose u toj "smjeni" naoravio je prikljucivanje Gvardiola i sada Vuskivica - ni jedan ni drugi nisu trebali ici u U21 za vrijeme kvakifikacija/lige nacija - tu su oni, svaki u svoje vrijeme morali dobijati vise prostora, a ne da uletavaju u vatru na prvenstvu, protiv Engleza...
    Ono sto mu je veliki minus (e sad jel to do njega ili HNSa) je manjak strucnosti u stozeru - trpanje igraca koji iz kopacki idu u stozer nije rjesenje - to se vidi u ovim nasim prekidima.
    Bilic je reciklaza, van posla je neko vrijeme, prije toga Kina, bliski istok... Nisam odusevljen, ali ako su alternative Bjelica, Tudor i Olic - nema tu neke konkurencije... Prednost mu je i iskustvo iz prvog mandata - gdje je stvorio novu momcad od komninacije nasljedjenih i ovih koje je sa sobom doveo iz U21.
  • jakov1
    1.7k
    stavljat ih na njihove stvarne pozicijeElDorado

Srna je 90% Bilicevog mandata igrao desno krilo, a na beku su se izmjenjivali stoperi od Simica do Vide.

Bilić je donio pobjednički mentalitet koji mi nismo imali protiv jačih i velikih reprezentacija.Noel

A u isto vrijeme gubitnicki protiv Gruzije i slicnih...
  • Frizura Robija M
    601
    Dalić da je mudar maknuo bi se nakon finala LN. Ovako si je priskrbio nezanemarivu količinu hejtera i sumnji na vlastitu stručnost. Rekao bi ego i sindrom kockara ili opijenosti moći kako god, ono samo još jednom i uspjet ću, a kad ne uspije onda je ispod časti da takva veličina ostane upamćena da je odstupila uslijed neuspjeha pa si daje za pravo silovati s još jednom šansom pri čemu se totalno gubi nesiguran u vlastite koncepte.
  • fuckin
    9

Pa ne znam baš di su ti silni lijevi nesretnici. Meni se prije čini da se Dalić rado skriva iza svih tih nenogometnih elemenata koji mu omogućuju da lovi u mutnom i dolazi totalno nespremljen već n-ti ciklus po redu ufajući se u Modrića i senatore da nešto izmisle na terenu, a kad netko i uputi nogometnu kritiku, uglavnom na indexu jer je ostatak medijske scene teški anemični Pjongjang, onda čitamo - yubex, imbex i sl. etikete od ljubitelja Dalića. Brzo se kritičara ucijeni nedovoljnim količinama hrvatstva
  • vjeko1701
    25.9k
    Ne vjerujem da će ikad više ijedan naš izbornik ponovit uspjeh dvije medalje sa dva svjetska prvenstva. Siguran sam da neće.Noel

Meni je ovo užasno luzerski način razmišljanja. Između '98. i '18 sam samo slušao kako se to nikada neće ponoviti, pa je nadmašeno. Kad sam za ovu generaciju još na Euru '08 frandovima govorio da ne vidim zašto ne bi jednog dana došli do finala svjetskog sam ismijavan pa su se pucali klasični argumenti a kolko na ima a ovo a ono.

Ovo je nogomet. Mi smo dobri u njemu. Ne znamo kaj budućnost donosi ali odmah otpisivati mogućnost nečeg je put u prosjek.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.