• Brusa
    3.8k
    da, fantastični Beljo je s druge strane od istre i 5. Kola sad do Slavena, dakle od kraja 8. mjeseca do sredine prosinca, dakle duže od 3 mjeseca zabio čak 1 gol u hnl-u! Fantastično!
    Al on je zaslužio igrati. Jer je Beljo.
  • Eduardo
    27.7k
    I kaj sad, želje vam se ne budu ispunile. Kova će ostati trener. Budete prestali navijati za Dinamo jer vam Boban ne bude ispunio božićne želje? On ne vidi stvari onako kako ih forum struka vidi.Mr Anderson

Gle, nitko ovdje ne traži ispunjavanje božićnih želja, niti je pitanje hoće li netko prestati navijati za dinamo... karikiraš raspravu.

To što će Kova ostati trener ne znači da se o njegovom radu ne smije ili ne treba raspravljati. Boban sigurno vidi stvari šire od foruma, ali to ne znači da je nepogrešiv niti da su sva pitanja oko igre, oscilacija i europskih i HNL blamaža ove polusezone izmišljena.

Kova je polusezonu završio na vrhu ljestvice i to je pohvalno, ali taj podatak ne smije zamagliti brojne probleme koji su se do sada jasno vidjeli, a za koje značajan dio odgovornosti snosi upravo on.

Iako on sam često ističe kako je riječ o novoj momčadi i procesu prilagodbe, činjenica je da dinamo, bez obzira na promjene, mora imati jasniji identitet igre i stabilnije rezultate nego što ih je pokazao u prvom dijelu sezone.

Kovin dinamo je prečesto djelovao taktički nejasno, napadački jalovo, bez igre i posebice bez plana kako razbiti zatvorene obrane slabijih protivnika. Kovin dinamo je u sredini sezone izgledao lošije nego na samom početku. Umjesto napretka, vidljiv je bio očiti pad i to je izravna kritika treneru...

S druge strane Kova svakako zaslužuje pohvale za uspjehe u derbijima kao i za već spomenutu činjenicu da je uspio izvući naslov jesenskog prvaka potencijalno i s više bodova od tih plus jedan. No, unatoč tomu i unatoč bodovnom plusu u odnosu na prošlu sezonu, ova polusezona ostavlja previše otvorenih pitanja da bi se tema trenera jednostavno zatvorila s ovih nekoliko pobjeda u završnici i možda nešto boljom igrom od one koju smo gledali prethodnih par mjeseci.

Iskreno se nadam da u mislima Bobana postoji ideja o potrazi za novim trenerom jer Kova je dobio relativno velik kredit strpljenja...

Vjerujem da se možemo složiti s konstatacijom da su oscilacije ove momčadi postale pravilo, ne iznimka. Ok, to nije nužno razlog za hitnu smjenu, ali je ozbiljan alarm koji sugerira da ljudi u klubu moraju razmišljati unaprijed, a ne reagirati tek kada problemi eskaliraju. Gledali smo taj film već nebrojeno puta... čemu opet ponavljati iste greške?

Tu ću se još jednom vratiti na europske nastupe koji dodatno naglašavaju i daju mi za pravo da vjerujem da Kova teško da može bolje... dinamo protiv ozbiljnih suparnika nije izgledao konkurentno, ni rezultatski ni igrom i to mi je u jednu ruku pokazatelj da aktualni stožer možda nema kapacitet za veće izazove... po mom viđenju koje naravno nije sveto pismo Celta, Lille i Betis su dodatno ogolili Kovačevićeve limite. Iako je jasno da su to kvalitetnije momčadi, dojam je da dinamo nije bio ni blizu svog maksimuma, što ponovno vraća fokus na trenera i njegov stožer.

U ovoj situaciji smjenu trenera ne bih shvatio kao neopravdani čin, niti kao znak panike ili neuspjeha... ali, ako kod Bobana postoji i najmanja sumnja da aktualni stožer s Kovom nije rješenje za razinu kojoj dinamo teži, onda potragu za novim trenerom (ponavljam, ako uopće postoji) ne treba prekidati.
  • Crni86
    18.4k
    dobra amnezija prijatelju.

Fener si valjda prespavao kao i lokomotivu poraz 1:2.

Pa do tog slavena ih je i rotirao? Kule je dobivao startove kao i bakrar u spici, koliko se ja sjecam beljo nije bio nedodirljiv??? Ne vidim problema. Samo je Beljo od tad dao dva gola, kule ima 0 golova i dvije sebicne reakcije.

Uz to kad dodamo koji od njih dvojice cijelokupnu momcad cini boljom je apsolutno sve na strani belje.
  • austrijanac
    8.8k
    Zvone kad je dolazio je govorio kako je uzor Barcelona jer ona na 0:0 i na 5:0 igra isto - ne zna drugačije.

Jučer jedan od najboljih trenera Barcelona ikad drži Haalanda 90 min iako je riješio tekmu u prvom poluvremenu. Neki će reć jer nema drugu spicu ali svi znamo da Guardiola ima sustav gdje mu pola igrača može igrat špicu.

Napadaču daješ kontinuitet a ove zamjene u 60. su teske greške gdje jebeš i sebe i ekipu i ljude koji te prate.
  • Brusa
    3.8k
    pa napisao sam da je u hnl zabio 1 gol. To je loksa. trebali bi sad prodati Belju , dok nešto možemo dobiti za njega na temelju statistike
    Edit: i Bakrara također. Njega je posralo ove polusezone ko nikad do sad u karijeri, teško da se to može ponoviti
  • Sibirski plavac
    7.6k
    potragu za novim trenerom (ponavljam, ako uopće postoji)Eduardo

Ja osobno mislim da ne postoji. Da se mislilo ić u smjenu siguran sam da bi Zvone kao čovjek velikog međunarodnog iskustva već imao barem dvije spremne opcije, za svaki slučaj ako Kova dobije otkaz da se ne čeka previše s imenovanjem novog imena.

Tko zna, vidjet ćemo što nam budućnost nosi.
  • vjeko1701
    21.6k
    Imam dojam da je najveci problem navijaca da se pomire s tim da je u ovoj sezoni Hnl stvarno najvažniji.Plavi Zapad

Tu dolazimo do problema da jedan bod prednosti nakon 50% sezone nije baš najbolji rezultat ako je ova sezona podređena rezultatu u ligi.

Da sad imamo barem 5-6 bodova prednosti pa je lošiji rezultat u EL, mogao bi koristiti to kao opravdanje. Da u EL već sad imamo gotovo siguran prolaz i da smo ostavili dobar dojam u tri utakmice protiv klubova iz lige 5, pa onda u HNL-u imamo minimalnu prednost na pola sezone, opet bi mogli biti puno sretniji jer smo europi dobri a u HNL-u konačno vodeći, makar minimalno.

Dojam je da se moglo dobiti i Goricu i Lokomotivu da je Kovačević samo malo pametnije rasporedio minutažu i malo hrabrije slagao sastav. Da se to dobilo, vjerujem da ne se bi ni izgubilo od Istre. Možda bi bilo nekih 1:1, 2:2. To je 7 bodova. Trenutno bi bili na +11 uz utakmicu više. Vjerojatnih +8 po završetku kola. Razumna kritika. Ne može nitko reći da se nije moglo.

Problem je da u europi imamo loš dojam a u HNL-u minimalnu prednost. Sve je to taman iznad minimuma očekivanja al opasno je biti zadovoljan minimumom. Po meni, normalna sezona u kojoj se Dinamo iz nekog razloga fokusira na HNL mora biti na razini 80+ bodova. Mi smo trenutno na putu prema 76.

Argumentirano nezadovoljstvo je apsolutno razumljivo i nužno. Drugo su svakakve teorijice, bacanje nadimaka, vrijeđanja. Treba to razdvojiti od kritike koja ima podlogu.
  • Mali dioničar
    18.9k
    Boban sigurno vidi stvari šire od foruma, ali to ne znači da je nepogrešiv niti da su sva pitanja oko igre, oscilacija i europskih i HNL blamaža ove polusezone izmišljena.Eduardo

Evo baš razmišljam na temu Bobana i radi li on ili ne? Jer dosta se na forumu populariziralo mišljenje da Boban ništa ne poduzima.

Ako se osvrnem na Bobanov intervju gdje on ispravno kaže da smo u digitalnom vremenu pa praktički svaka odluka zastari za 10 minuta, ajmo vidjeti što se zbilja dogadjalo s Dinamom ove polusezone.

Polusezonu je Dinamo krenuo u Osijeku u sastavu:

Nevistić-Valinčić, Dominguez, McKenna, Vinlof-Ljubičić, Mišić, Villar-Lisica, Beljo, Vidović.

Tamo na anketi vezno za trenutnu idealnu momčad je situacija onakva kakvu i Kovačević šalje na teren kad su svi zdravi i nisu na AFCONu;

Filipović-Valinčić, Dominguez, McKenna, Vinlof-Bennacer, Mišić, Zajc - Bakrar, Beljo, Hoxha.

Iz navedenog dalo bi se zaključiti :

1. da je potpuno nova zadnja linija potpuno opravdala povjerenje i kluba i navijača i trenera

2. da je vezni red izmjenjen skoro 100% jer početni entuzijazam oko dolaska Ljubičića i Villara splasnuo je do mjere da ih nitko nema ni u primisli za prvi sastav

3. da imamo nova krila - Bakrara koji je došao, ali igra standardno prvenstveno zbog bolesti Lisice i Hoxhu na kojeg se prije sezone slabo računalo.

U nekoj inverznoj stvarnosti u odnosu na forumsku stvarnost što ako je Boban s Dapcem i Capellasom i Vlaovićem i tko već to radi ispravno procjenio dobre i loše odluke ljetnog prijelaznog roka i već tijekom sezone reagirao dovodjenjem Bennacera, Zajca i Bakrara za koje će se ispostaviti da su konsenzualno legitimni prvotimci i ponajbolji igrači?

Da li je onda ispravna teza da se momčad uigrava jer su ti igrači došli NAKON priprema uz napomenu da Bennacer ne može igrati Europu.

Ako znamo da je Nevistić otpisan i da se radi na dolasku Livakovića, mislim da samo jako neinformirani ili jako zlonamjerni mogu reći da se ne radi, odnosno da se ne donose odluke.

Uz sve navedeno, slažem se 100% sa forumskom strukom da je gol razlika i nula bodova u zadnje tri utakmice Eurolige i to kako je momčad izgledala na terenu u tim utakmicama neprihvatljivo i ispod svih standarda za Dinamo.
  • Zg123
    3.2k
    Mi ove sezone imamo konkurenciju u vidu fritulasa kojima ove sezone imperativ nije titula. Osijek i Rijeku necu ni spominjati, niti ih se moze zvati konkurencijom trenutno, ostalu boraniju od klubova necu ni spominjati. Dakle 1 bod prednosti u ovom smijehu od lige u odnosu na fritulase je lose, to sto imamo 9 bodova u odnosu na onaj jad od prosle sezone nije nikakav uspjeh.

Meni najvise smeta kod njega kukavicluk i ziherastvo, takticka prilagodba tokom utakmica mu je ocajna kao i vodjenje istih. Afirmirao nije niti jednog mladog igraca cak stovise Vinlofa je zabetonirao na klupu iz njemu jedino poznatih razloga, Mikic je upao slucajno nakon sto sam i ja bio veci kandidat da zaigram na desnom beku, a Dominguez je dosao predodredjen vec da bude kao starter tako da ni tu nema njegovih zasluga.

Jedino u cemu ga mogu pohvaliti su derbiji, ali kad sagledamo u kakvom su stanju nasi konkurenti onda mu to i nije neka pohvala. Sramocenja u Europi necu ni spominjati, kako smo izgledali zadnje 3 tekme me podsjeca na ona najcrnija vremena u doba Kljune
  • Zagi
    13.7k
    Mi smo trenutno na putu prema 76.vjeko1701
    Ovisi koja ti je startna točka.
    Ako je ona u kojoj smo vjerovali da je pshioterapeut ključan dio stožera, da 76.
    Ako je ona u kojoj smo shvatili da ima i drugih opcija, onda je 84.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.