• cibona
    7.2k
    Pisao si o kvalifikacijama za LP. U njim Petković nije upisao nijedan nastup.vjeko1701

Ti si spominjao statistiku igrača u HNL-u pa sam se nadovezao da to nije validno budući da je bjelica te sezone koristio 2 različita rostera. A onda sam još nadodao da to ništa ne vrijedi za petkovića jer je on tek kasnije eksplodirao. Pročitaj još jednom što sam napisao.

Ni u jednom trenutku nije bila poanta obrane Kovačevića nego samo istaknuti velike razlike 2018. i danas.vjeko1701

Pa normalno da postoji razlika, ali prijelazni rok je najsličniji onome iz 2018. Normalno da nije isti, ljetos je bila veća rekonstrukcija, ali itekako su te dvije godine usporedive. Evo ponovno pišem, te godine smo imali 6 novih prvotimaca, ove sezone 8. Itekako usporedivo.

A Filipović i posudba u Šibenikvjeko1701

Pa bio je u kadru prvu polovicu sezone, tek je na proljeće otišao u Šibenik.

Ponata je da su priče o dugotrajnom procesu, privikavanju i doselekciji ni manje ni više nego nebuloze i floskule.
  • Crni86
    18.2k
    neda mi ti se crtat. Kao sto sam reko poanta je u planiranju, a ne da se rade zamjene tek tak da se rade ili da se ne rade. Igrace isto tako treba tempirat, mladima treba strpljenja i vjere. Napadacima treba kontinuiteta.

Pametnim planiranjem siris si kadar i rotaciju pa tako da u slucaju ozlijede nekog stopera i taj famozni galesic bude u ritmu, da je pun samopouzdanja i sprema uc u prvih 11.

Sto se tice vidovica, boban je reko da je prespor za krilo. Za koju poziciju je onda doveden i zasto mu se dao broj 10 na leda?

vidis to sam prakocio. Ali kod njegove ozlijede se najbolje vidlo to kako nas je kostala kovina na rotacija kad u kadar ulazi ktc bez i jedne minute do tad pa igra 3 tekme u 7 dana dok opet gale sjedi na klupi. U tome i je poanta planiranja kadra, rotacije kako bi si kadar prosirio i imao sto vise igraca u ritmu, nabrijane, samopouzdanje i spremne uskocit bilo kad u prvih 11.
  • veselko tenžera
    6.4k
    ha, meni to izgleda kao pokušaj da se nađe dobitna kombinacija u potpuno novoj ekipi. 20 je novih igrača, od 25. Ne zna ni on (još) tko što može i kada. Ne možeš reći da je napravimo neku kardinalnu grešku da je nekoga tko nije zaslužio dugo držao na klupi, da je netko ušao u sastav i razvalio. Mikić se činio da bi mogao biti dokaz da smo mi svi pametni, a Kova glup, ali teren kaže da nije baš tako. Da mi sutra život ovisi o utakmicu koju igra Dinamo molio bih Boga da desnog beka igra Galešić, a ne Mikić. Prije 3 tjedna bih mislimo da je to ludost.

Ne možeš reći da ne pokušava naći pravi miks i da zakida za minutažu nekoga tko baš dobro igra kad uđe (osim Solde :smile:).

Ja bih Bennacera prije 2 tjedna u top stavio, Kovi stalno igra i kako vrijeme prolazi sve je bolji. Iskusan igrač koji ima kvalitetu i on mu je vjerovao, isplatilo se. Isto je pokušao s Ljubom i dobio totalno drugi rezultat. Jbg, nije čovjek vidovit.

P. S. Ide mi na živce hvatanje za izjave nakon utakmica. Šta će čovjek reći kad ekipa slabo odigra, pogotovo netko ne baš elokventan kao Kova?! Navijači kao navijači, traže utjehu u tim situacijama, a ona bi najbolje došla uz trenerovu glavu na giljotini. Ne ide to baš tako.
  • rioda
    12.3k
    kostala kovina na rotacija kad u kadar ulazi ktc bez i jedne minute do tad pa igra 3 tekme u 7 dana dok opet gale sjedi na klupiCrni86

Koliko se sjećam, jednu od tih utakmica je trebao početi Galešić, ali se razbolio. No, generalno se slažem s tobom oko rotacija
  • Crni86
    18.2k
    yes… loksa cini mi se.
  • BBB Sibenik
    6.2k
    Po meni je problem sto se tu ne vidi neko plansko rotiranje. Odnosno, bar meni tako djeluje.

Netko bude starter pa ga onda odjednom nema par utakmica, a netko ne igra 3-4 mjeseca pa odjednom bude starter u Europi. Naravno da treba nagradivati/kaznjavati na temelju izvedbi na terenu, ali po meni se prelako skroz ispada iz rotacije na jako duge periode.

Jos kad uzmes u obzir da izjavljuje kako je svima njima zapravo tesko, a njemu valjda najvise, jer imaju toliko dobrih igraca vidis da je sve to dosta stihijski.
    Pacho

Slažem se! Vise puta sam komentira o ovome, najveći dugoročni problem ako se ne promini je uvođenje nasih igrača u prvu ekipu. Mi smo klub koji stvara i igrače i talente i živi od prodaje istih. Meni užasno brine kako tovari stavljaju silom prilika svoje momke i nakon pola sezone igraju HNL bez problema nekih. Posljedično dobivaju u kratko roku ponude navodno dobre iz vana. Slučaj Mikic npr da nije bilo ozljede Valincica sta bi bilo sa tim dečkom? Jel netko zna odgovor na to pitanje? Gle čuda momak očito može igrat HNL itekako. Nadalje Stojković, Topic,Soldo pa i taj Vidović koji je igra Bundes ligu sad ne može ni HNL ni KUP.
    Strategija Bobana je jasna uvođenje mladih igrača svake godine 2-3 u prvu ekipu. To nažalost steka il se dogodi silom prilika.
  • Zagi
    13.7k
    Dominguez(20), Vinlof(19) , Varela(17) , Mikić(18).
  • veselko tenžera
    6.4k
    Imas 3 igraca koji nisu bili uopce planirani u rotaciji sve dok nam nije gorilo pod nogama pa su ubaceni i svoj posao su odradili jako dobro. Pa zasto nas genije to nije vidio onda vec na treninzima?Crni86

Topić je treće desno krilo, Lisica i Bakrar su se rotirali i, uz stopere, bili naša najkonstantnija pozicija. Isporučili su 9 golova i 7 asista (kup ne računam, nema smisla dodavati 3 gola protiv četveroligaša). Do ozljede Lisice, tu zaista nije bilo prostora.

Mikić ima zvrčku s klauzulom u ugovoru. Inače, nije dečko loš, ali nije ni supertalent. Ne sumnjam da bi igrao ranije da je Kova imao zeleno svijetlo za njega. Danas sam vidio zelenog klinca koji nas je lako mogao koštati bodova, a kad se napada Kovu od njega se radi prime Danija Alvesa.

Soldo nije Bobanov izbor. Mišić je zakucan u prvoj, Villar, Ljubo i Benacer su morali dobit svoju minutažu, a od sve trojice je više pokazao Zajc. Plus Stojković za kojeg je logično da je ispred Solde. To je 6 igrača za 2 i pol pozicije, bez Vidovića kojeg ti guraš u sredinu i Mudražije koji je navijačima debelo ispred Solde. Netko je zvučna imena doveo, oni moraju dobiti svoju minutažu i nijedan trener neće riskirati svoju glavu stavljajući igrača za kojega je predsjednik kluba rekao da nije za Dinamo i da će morati napustiti klub. Da Boban iole računa na Soldu, ne bi danas Villar bio peta izmjena na 5-1 za nas.

Ljudi se ponašaju kao da je Kova vlasnik i trener kluba pa je sam kriv za sve loše. On je zaposlenik koji mora slijediti politiku kluba koju donose njemu nadređene osobe. Daleko od toga da nema svojih grešaka, ali daleko je od toga da mu neke stvari nisu barem "dobronamjerno sugerirane" , ako je "nametnute" preteška riječ.
  • Zagi
    13.7k
    Jedine dvije pozicije koje je trebao izrotirati brže i češće su Nevistić i Ljubičić.
  • vjeko1701
    21.4k
    Pročitaj još jednom što sam napisao.cibona

Pročitaj ti moje. Poanta je bila da se u sezonu ipak startalo sa nekim kosturom iz prijašnje. Da su novopridošli ili igrali HNL ili europu, ne oboje. Neki ko Petković nijedno u početku. Ove sezone je toga puno manje. Novi igrači su u isto vrijeme morali prolaziti adaptaciju na novi klub, na sebe međusobno i nositi i HNL i europu.

Evo ponovno pišem, te godine smo imali 6 novih prvotimaca, ove sezone 8. Itekako usporedivo.cibona

I opet krivo. Ove sezone nemamo samo 8 novih prvotimaca već 16 novih igrača. Od kojih barem 6-7 igraju svaku utakmicu. Onda smo imali nekih 8-9 novih igrača od kojih je na kraju 6 imalo opipljiv doprinos a od tih 6 je rijetko kad više od 4 igralo u bilo kojoj datoj utakmici. Neki HNL, neki europu. Pričamo o zimskoj polusezoni i pričamo o gotovo duplim brojkama.

Velika je razlika ako u svakoj utakmici imaš između 3-5 novih igrača i ako imaš između 6-9.

Ponata je da su priče o dugotrajnom procesu, privikavanju i doselekciji ni manje ni više nego nebuloze i floskule.cibona

Za klub nisu. Dinamo je krenuo stvarati novu generaciju i to je dugotrajan proces koji zahtjeva privikavanje, doselekciju i sve ostalo. Al to ne opravdava Kovačevića koji bi trebao moći i u ovoj ranoj fazi napraviti više sa onim kaj trenutno ima.

Samo zato jer bi već sad trebalo izgledati bolje, ne znači da su to gluposti. Samo znači da nisu izlike za određene užasne utakmice. Mi smo europi mogli imati isti broj bodova kao i sada a da opet bude bolji ukupni dojam. Da zadnje tri utakmice nisu bile ispod svake razine. Da smo bili konkurentni ali na kraju ipak izgubili na neuigranost ili neiskustvo.

To kaj trenutno gubimo od klubova s kakvima smo navikli biti konkurent je posljedica smjene generacije. To kako gubimo od tih klubova je na treneru.
  • Crni86
    18.2k
    Ljudi se ponašaju kao da je Kova vlasnik i trener kluba pa je sam kriv za sve loše. On je zaposlenik koji mora slijediti politiku kluba koju donose njemu nadređene osobe. Daleko od toga da nema svojih grešaka, ali daleko je od toga da mu neke stvari nisu barem "dobronamjerno sugerirane" , ako je "nametnute" preteška riječ.veselko tenžera

Majstore, Boban je reko da nije zadovoljan rotacijom. I da mu je to komunicirano. Da se pogrijesilo sa time u procesu.

Pa onda mu je ocito sugerirao da mora imat siri kadar, kaj mislis? Il je boban dofuro 20 igraca pa da njih 10 sjedi na klupi jer eto, da pokazemo da imamo love.

Ne drzi ti vodu ta tvrdnja bas.

I sasvim logicno je da sa tim ima problema. Jer u klubovima u kojima je radio nikad nije imao tak siroki kadar. Nije igral 3 natjecanja od jednom. I ja nemam problema da mu treba vremena da to skonta i nade sobit u formulu, ali imam kad krene pricat o doselekciji.

Doselekcija za goricu, vukovar, lokomotivu i istru. Super.
  • marcio amoroso
    47.6k
    Doselekcija za goricu, vukovar, lokomotivu i istru. Super.Crni86

Doselekciju je spomenuo u kontekstu borbe sa klubovima ranga Betisa. Nemoj pretjerivati jbg.
  • veselko tenžera
    6.4k
    to što Boban nije zadovoljan rotacijom nema apsolutno nikakve veze s Topićem, Mikićem i Soldom za koje ti potenciraš da je "genije trebao na treningu vidjeti".

Opet braniš svoju tezu nesuvislim tvrdnjama, samo si malo napredovao pa je "35% korištenog kadra" naraslo na "50% novopridošlih."

U suštini, svi su igrali i dobili više od jedne prilike. Nema ih puno da su zadovoljili.

ali imam kad krene pricat o doselekcijiCrni86

S Kovom ili bez njega, samo lud čovjek može reći da ovoj ekipi ne treba doselekcija na zimu. Doselekcija nije 10 novih igrača, to je 2-3 dolaska, isto toliko odlazaka.
  • Crni86
    18.2k
    okej a ko je kriv za ove gore poraze?

Di je malo neke mozda samokriticnosti? Preuzimanja odgovornosti? Kao treba doselekcija ekipe, a imamo trenera koji gubi od vukovara, istre itd?

Sori ali meni je ta izjava glupa i ne primjerena s njegove strane s obzirom kako radi svoj posao.

Ja isto od njega ocekujem da izcara nekaj od tih igraca koji su pojedinacno losji od betisovih. Realno uvijek ce i bit losji. Nikad necemo imat bolje od betisa, ali tu na scenu stupa trener i stvaranje momcadi, a ne doselekcija. Necemo dovesti mbappea i gvardiola pa eto moci cemo se hrvat s betisom. Potrebno je stvorit igru. Igru i borbu koju smo prikazali protiv fenera, pa da bi onda nas celta i betis pomeli kao da smo karlovac.

Poslije fenera mu nije trebala doselekcija? Samoanaliza, samokritika i preuzimanje odgovornosti su kljucni dijelovi uspjeha, nazalost kod naseg trenera ja to ne vidim.
  • NitkoBitan
    33.8k
    Bilo bi fer da poslije ovakve utakmice nema upisa na temi do iduceg kola. Svima je sve jasno, ne trebate se ponavljat po deseti put.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.