• crophantom
    1.9k
    Malo i mi sebi samima stvaramo pritisak i mitove o Grcima.
    Čovjek bi pomislio da ih nitko nije dobio u Grčkoj 50 godina i da svake godine osvajaju bar 2/3 euro natjecanja.

Tak su bila razna prokletstva, price, bajke pa jednom kad se sruše vise toga nema. Bar je nama to poznato iz Europskih početaka.
    Svi skupa imamo lagani PTSP od Grka, kad ih se jednom il 2 put zgazi dole ni te mitske atmosfere neće biti bitne vise.
  • Blueshadow86
    4k
    Ne mogu se sada sjetiti, ali mi nekako zvoni da je PAOK u svim tekmama protiv naših klubova uzvrat igrao doma? Je li moguće?
  • vjeko1701
    18.1k
    Protiv Rijeke prvi put je prva bila kod njih.
  • Tongo Doumbia
    6.9k
    Mislim da je krajnje vrijeme da hrvatski navijači pogledaju u ogledalo i prestanu “neke tamo” nogometne zemlje smatrati amaterima i konobarima, dok naše klubove šamaraju Zire, Kizilžari, Gzire, Toboli i Olimpije.

Poraz od PAOK- a s pet komada je najmanji krimen ovih europskih kvalifikacija što se Hrvata tiče. Bili smo i mi na Toumbi, razjebali smo ih i odigrali savršenu utakmicu llani u prvoj na Maksimiru, pa su nam igrači u drugoj ostavili jaja negdje oko Velike Gorice i počeli igrati nogomet u 50-oj minuti na 3-0.

Hrvatski predstavnici su ove godine ispali od Dinamo Citya, mučili se sa Zirom, jedva nekim eurogolom izbacili Shelbourne, a nisu se proslavili ni na gostovanju kod predzadnje momčadi portugalskog prvenstva, koju je kasnije pobijedio Shamrock Rovers. Sasvim je kontradiktorno očekivati da se na dvije tekme izbace momčadi s deset puta većim budgetom, koje lagano u svoje redove dovedu i plate Erika Lamelu, Dejana Lovrena ili Luku Jovića.

A kad se europski zastori spuste, kad temperatura padne ispod nekih desetak stupnjeva, vratit ćemo se u realnost i promjenu pripreme plana i taktike na dan utakmice od strane trenera, jer neki teren u Koprivnici ili Vinkovcima sliči na sadnicu krtola. Ili jadni Štef koji radi na održavanju nema adekvatnu kosilicu za hibridni teren. Dok se mi čudom čudimo svemu, predstavnika u Ligi Prvaka su ove godine dobile momčadi “konobara” i “čobana” iz Kazahstana i Azerbajdžana, dok u Konferencijskoj ligi nastupaju malteški i armenski prvak.

Generalno, naš ligaški nogomet je spor i negledljiv do bola, suci svaku utakmicu trebaju pet intervencija VAR- a, treneri se recikliraju i miču nakon dva mjeseca a zviždaljka se koristi za svako igračko “aj”. Sve skupa kad uzmemo naše stadione, jedva se može skupiti jedan normalan i potpuno natkriven. Ako iza liga “petice” prebacite na HNL, dobit ćete dojam da ste upalili slow motion od onog nogometa ranije.

Dakle, jedini spiritus movens ove jadne lige, koja je iz godine u godinu sve slabija, bio je i ostao Dinamo. A i to su redom bila čuda, prouzrokovana okretanjem kola sreće i pokloni “odozgo”, za sve one nesretne europske stative i posrtaje koji su se događali ranije.

Vrijeme je da svi sami sebi kažu istinu u lice, daleko je to od nekakvog nivoa….
  • NVKOD
    7.3k
    Đalović: Na Rujevicu da dođe i Chelsea, mislim da se mi pitamo

Đalović: Sprdali su me kad sam rekao da se ne bojim Chelseaja

Mislim da bi se pitali koliko žele komada u mreži. Đalović taktički nesposoban za voditi Rijeku, a samo pukom srećom je osvojio HNL.
    S tim da ima izjave kao da je osvojio LP... čovjek je neznalica i strašno je antipatičan, konstantno maše tim rukama, prigovara, dere se na suce kao klinac koji je pojeo previše šećera.

Mislim da će Đale biti prva žrtva što se tiče ankete o smjeni trenera za ovu sezonu.
  • mniokl
    289
    Repka nam je igrala finale WC jer je Dalić taktički mag?Ne treba ništa uzdizati ali neki su odljepili od stvarnosti totalno!Daj našem nogometu lovu koju imaju lige petice pa ćemo vidjeti ko je kolko brz.
  • Tongo Doumbia
    6.9k
    Potežeš temu s kojom idemo daleko, ali Hrvatska je sve svoje uspjehe napravila iz tog nekakvog kompaktnog kaosa.

Uvijek smo tehničko - taktički bili nadareni, ali su nam fizički kapaciteti bili limitirani jer dolazimo s takvog podneblja i takva nam je genetska šifra. Funkcijske sposobnosti odraslih osoba se mogu povećati do neke 18-e godine, ali za par postotaka.

Ukratko, s pravilnim radom ne možeš od Sose napraviti Mendya….a valjda ti je i vizualno kad ih pogledaš jasno zašto je to tako, da ne budem prost, da ne kažem rasist.

Uostalom, upravo i klubovi iz Lige petice uzimaju takav naši manji postotak igrača, jer su to ti rijetki koji mogu pratiti najviši nivo u svakom smislu. Uglavnom, opet ne mijenja činjenicu da je sve što uradimo veliko i ravno čudu jer nemamo nikakve uvjete.
  • miro
    7.4k
    Iskreno, ne raduje me nimalo kad vidim kako su izgledale HNL momčadi u ovim pretkolima. Za zamislit se kako ćemo i mi proć, ako su 1. i 3. ekipa prvenstva ovako izgledale. A mi ćemo igrat s malo većim macanima u EL
  • jedan u nizu
    15.1k
    Samo da ne bu trpanja pa da psiholški propadnu za Hajdukvjeko1701

This didn't aged well...
  • mniokl
    289
    Tu se slažemo,radimo rezultate koje po zdravom razumu ne bi trebali.Ali po meni je to argument da premalo zasluge dajemo struci vlastitoj pa čak i izborniku kojeg nisam najveći obožavatelj.Ne možemo to samo proglasiti pukom srećom!
  • dinamozivivjecno
    2.9k
    Ucinak Rijeke u Europskim utakmicama od kad je Dalovic trener:
    Elfsborg 2:0
    Olimpija 1:1, 5:0
    Ludogorets 0:0, 3:1
    Shelbourne 1:2, 1:3
    Paok 1:0, 5:0

9 utakmica
    2 pobjede
    2 remija
    5 poraza
    gol razlika 7:19
  • MarK
    1k
    Rijeka je očajna. Nemaju niti jedno dobro krilo ni napadača. Naprijed ovise isključivo o dvojcu Fruk-Janković. Otraga sve panjevi. Kad prodaju ovu dvojicu bit će rang gorice i lokomotive.
  • scarface
    349
    Prvo. Jebote, Rijeka očajna. Ali i takva će puknut kmečavce u ST.

Drugo. Sad kad izvučemo opet šugave grčke četnike.
  • Navijač Dinama
    10.4k
    ne bih se složio. Da nemaju krila se slažem(jer mi Rukavina ne bi kera šetao, a Menalo je Menalo).

Za pojmove Rijeke, odbrana je solidna-dobra i takva nam je Rijeka napravila dar mar u drugom poluvremenu, i uspijela uzet dvostruku krunu prošle sezone. Fali njima za HNL prije svega dva postena krila(ako Lacikasa i Ndokita ne računamo kao takvo) i napadač kvalitete Čopa ali koji ima nešto manje godina. Petrović je sasvim dobar igrač, radilica, Dantas pristojan.

Veća je meni enigma Janković kao igrač, koji mi svaki put djeluje sve više kao loša verzija Marka Tolića, odnosno ofenzivniji Amer Gojak.
  • Chempers
    819
    Gledao sam utakmicu i nisam pratio forum pa si bas mislim, jel palo kome na pamet kako smo mogli izgubiti prvenstvo od ove Rijeke?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.