• Mali dioničar
    19.2k
    dan danas postoji puno ljudi koji podržavaju bjeguncaCrusades

To su ljudi koji žele da je Dinamo prvi na svaki mogući način pa da se mogu smijati debilnim memovima "raspali se prije Gospe", u Zagrebu Man City, a na Poljudu klapa Rišpet, fritula a ne titula i slično.

Toliko ih je zaslijepio Mamićev kartel da misle da je normalno da je jedan klub 20 godina za redom prvi.

I da - kad nisi prvi, moraš to popraviti i raditi na sebi, promijeniti trenera i dovesti bolje igrače.

Ono što se dogodilo na proljeće - da Dinamu naslov uzme usred Maksimira Mario Cvitanović na klupi s Goričanom na terenu i Šikićem u loži se Mamiću ne može dogoditi nikada.

On bi prije utakmice kupio Krivaka za 3-4 milje, svaki malo ambiciozniji igrač Lokomotive osjetio bi zadnju ložu, a za svaki slučaj bi dogovorio s Miškovićem
    deal za Fruka.

Na kraju krajeva, na Zoni Dinamo na temi sportski direktor puno je (bilo) zagovaratelja Šikića kao sportskog direktora Dinama.

E sad - tko što voli nek izvoli.

Ne volim ni ja da Dinamo nije prvi, mrzim to, ali želim da se naslov prvaka odradjuje na terenu, a ne van njega.

Demografija Dinamovog navijača promijenila se do te mjere da klub treba zapaliti ako nije prvi i jasno da ima tatičara ko u priči.

I sva sreća je da se skupila ekipa Mamić, Šikić, Šprajcer i Svetina na istom mjestu jer to je talog kakvog nema, septička jama je mirisno polje lavande u Provansi za navedene smradove i lopove.
  • ElDorado
    8.8k
    stari nemoj se ljutiti kaže se pravilno urgirati. ovo urigirati mi liči na urinirati
  • Nogo
    9.6k
    Zimske pripreme Dinama i komemoracija Marijanu Čerčeku

• Nogometaši Dinama započinju zimske pripreme u ponedjeljak okupljanjem, testiranjima i liječničkim pregledima, nakon čega slijedi odlazak u Čatež.

• Tijekom priprema Dinamo će odigrati prijateljsku utakmicu protiv austrijskog Hartberga, a u Zagrebu će se održati komemoracija za legendarnog igrača Marijana Čerčeka.

• Nakon priprema, Dinamo nastavlja s prvenstvenim obvezama i utakmicama Europske lige.

https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/prvo-okupljanje-najavljeno-za-ponedjeljak-a-plavi-ce-u-zagrebu-docekati-austrijskog-bundesligasa/155690
  • Facke
    7.4k

Mi ozbilne ideme u Catez na pripreme? Onda sme mogli odma v Zagrebu ostati. Ili misliju biti same vu terme na kupanju? Am budu tereni smrznuti po tim temperaturama. :sweat: Male cudna odluka moram iskrene reci. Jedine ak su tereni grijani, zna neste mozda vise?
  • rioda
    12.6k
    15.1. protiv Hartberga u Zagrebu, nadam se s otvorenim zapadom :grin:
  • zadnjired
    313

Vrlo lijepo sumirano. Čisti pokazatelj kako nazovimo ga "kult ličnosti" i razumijevanje psihologije mase mogu unesti pomutnju koja će biti prisutna do dana današnjeg.

Osobnog sam stava da se prosječni navijač Dinama ne bavi niti sa 5% tema o kojima mi ovdje raspravljamo i pokušavamo čitati određene stvari između redova. Takvi su navikli i medijski im je servirano kako je jedino bitno biti ispred tovara i da dok je rezultata na terenu biti će i publike na stadionu. Oni nogomet konzumiraju poput kave u Starbucksu ili Happy meala u Megiću.

Percepcija kluba naše veličine od strane lokalne zajednice pa onda i onog šireg navijačkog puka tema je za razmišljanje ljudima koji trenutno sjede u klubu. Nitko od njih ne očekuje revolucionarne koncepte ali trebamo se na vrijeme odrediti hoćemo li percipirati utakmice našeg kluba kao nekakav event sa naglaskom na prodaju doživljaja ili kao mjesto okupljanja lokalne i šire zajednice gdje je dolazak na utakmicu motiviran pokazivanju pripadnosti jednoj zajednici koja je duboko ukorijenjena u našu svijest i našu naciju.

Zato mi je super što se klub odvažio na reklamu na TV-u i što je slogan ovogodišnje kampanje "Ovdje pripadaš". Važnost članstva nije u benefitima već u osjećaju za pripadnost koji bi nam trebao biti prirodan i logičan te neka vrsta tradicije.

Vrlo zahtjevan zadatak je raditi na ovom segmentu jer su navijači Dinama dugo godina zatrovani medijskim spinovima i utjeran im je strah koji polarizira. Jedni vjeruju u demokratski proces preoblikovanja kluba iz jednog diktatorskog režima u slobodu izbora iz razloga što su isti preko svojih leđa i ugroženog života vodili bitke dok oni drugi slijepo konzumiraju Dinamo kao proizvod ali pod utjecajem dnevno političkih tema i spinova iste koriste za liječenje svojih osobnih frustracija. Takvima nikada u klubu neće ništa valjati i uvijek će kritizirati svaki potez, na tekmu će doći dva puta godišnje ali zato imaju svaki dan gostovanja po društvenim mrežama gdje si daju za pravo etiketirati, kritizirati i pljuvati jer je tako lakše.

Demokracija je ustroj vladavine prava na izbor no da bi bili razboriti u istom trebamo imati osjećaj pripadnosti i afirmativni pristup jer se nitko normalan nebi trebao učlaniti ako ne misli stvarati okruženje pozitivnih misli i nuditi rješenja da klub kojeg voli i čiji je član može ići samo naprijed nikako nazad.

Poraz demokracije u budućnosti za mene bi bila i dalje jedna lista na izborima i ne prihvaćanje promjena. Razlog leži u tome da pozitivna konkurencija tjera postojeće strukture da rade bolje i kvalitetnije kako bi opravdali povjerenje svojih birača.

Ima tu hrpa segmenata na kojima će klub morati poraditi kako bi biračko tijelo bilo što educiranije kako i s kojim razlogom budu nekome dali glas na budućim izborima. Dnevno političkih analitičara i dežurnih komentatora biti će uvijek no vjerujem da njih barem 95% nisu članovi Dinama i da je njihovo djelovanje strogo u virtualnom prostoru.
  • Zoran
    416

I ja se nadam otvorenim tribinama.
  • Masto
    707
    [img]http://JD9099-01-alle-Sponsoren.jpg drag and drop image upload

Dres vrhunski
  • Zoran
    416
    Iskreno nikad čuo za njih i sada pogledam tablicu i četvrti su ( ispred Rapida i Austrije)
  • BBBaranja
    4.5k

Ti nit se kladiš nit igraš FM sigurno :grin:
  • Mali dioničar
    19.2k

Ovaj Spermbuster je neopravdano nisko na popisu sponzora.
  • Sajla
    16.3k

znam da su mi izgledali poznato - zato što ih je kolega @Hnlovac primjetio još prije pola godine:
    https://www.zonadinamo.com/discussion/comment/706086
  • Goncalo Santos
    3k
    Zanimljivo da Patrik Mijic kojeg se i s nama povezivalo, koji je prosle sezone trpao dosta, 18 golova i 5 asistencija u 39 utakmica, ove sezone je na samo 482 minute u 15 utakmica s 4 gola, od toga 3 u kupu.

Ulogu glavnog golgetera preuzeo je 22godisnji Elias Havel sa 13 golova u 20 utakmica.
  • Zoran
    416

Pogodil si. Još sam sam sebi bil čudan kak neznam za njih. Zadnji put sam se kladil ima valjda 10 godina.
    Makar sam u nogometu jako aktivan.
  • NitkoBitan
    34.3k
    Cisto sumnjam da ce utakmica bit otvorena za javnost. Pretpostavljam da se radi o generalki prije FCSB.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet