• rokikaciga
    8.5k
    Perkovic je otisao za 800k ako se ne varam
  • antecacic
    293
    Pa mislim upravo na to što i pišeš. Nisam mislio da kontrolira cijelu klupsku strukturu ili klub kao instituciju, ali je očigledno da je s izlaskom u onaj podcast i riječima koje je tamo izgovorio malom omogućio (C. Vareli) dost veću minutažu nego do tada. Izvršio je pritisak (uspješno) na jednog od tog našeg dvojca koji kontrolira sportski segment i provese i situacija je takva kakva je. Kao i činjenica da se brzo “emancipirao” kao manager koji je (opet) poželjan u klubu. Sjetimo se i nedavnog slučaja Brekalo. Ranije je bio slatkoriječiv prema MM, sada mu i oko Bobana ispadaju bombončići iz usta.

To nisam izmislio ja, to nije insiderstvo, nego egzaktan podatak koji se lako iščita. I Bogu hvala, ne vidim ga ja jedini na forumu i javnom prostoru. Dapače, većina je svjesna toga. A u insinuiacije, indicije, “Boban reko”, “Kova reko”, “čuo sam”, ovaj put nisam ulazio niti ih pisao tu.
  • Jurki
    21.1k
    nisam knjigovodstveni ekspert, ali da bi tocno mogli znati kad je kaj ispravno knjizeno, trebali bi imati na uvid ugovore sa Leipzigom, da se vidi kad ce se isplata bonusa napraviti.
    Pa valjda Manenica kao financijski ekspert zna kak napraviti financijsko izvjesce.
  • The Undertaker
    9.4k
    Pa valjda Manenica kao financijski ekspert zna kak napraviti financijsko izvjesce.Jurki

Revizor kaže da ne zna a, ako bih morao gađati, prije bih rekao da neće. Grešku nije napravio on već prethodna Uprava ali je on nije ispravio. Razlog je vjerovatno u tomu što bi ružno izgledalo da ''sekretarica'' ima veliku dobit a nova vlast veliki gubitak.
  • emilperska
    12.9k
    nisam knjigovodstveni ekspert, ali da bi tocno mogli znati kad je kaj ispravno knjizeno, trebali bi imati na uvid ugovore sa Leipzigom, da se vidi kad ce se isplata bonusa napraviti.
    Pa valjda Manenica kao financijski ekspert zna kak napraviti financijsko izvjesce.
    Jurki

Nema to veze s Lepzigom. Tu je riječ o našim prihodima koji su egzaktni. Manenica je možda to napravio ciljano, a možda i slučajno. Često CFO žrtvuje "pozitivno mišljenje" da dobit bude bolja. To je legit. A možda je i nastalo slučajno.

Ugl financijska bajka je gotova nauštrb 2018.-2022. Treba iznova stvarati..
  • Noel
    17.8k
    Koje širenje panike po forumu iz ničega.

U realnosti, Valinčić i Dominguez će vrijediti skupa 20ak milijuna. Njih dvojica vrijede više nego skoro cijela momčad Hajduka.

Svaka čast Bari ako uspije ove prosječne hajdukove klince koji ne rade razliku u HNLu uvaljat nekom za ozbiljnu lovu. Možda Pukštas može doseći nekakvih 5 milja sa bonusima al sve osim toga je sfera znanstvene fantastike.

Hajduk ne igra Europu, dapače u kvalifikacijama za nju se sramoti, u HNLu bez sudaca ne mogu dobit davljenike, skauti velikih klubova kuže i suđenje, nisu glupi ljudi, kuže nogomet pa tako i suđenje. Gura se stalno te njihove klince u utakmice na silu, al to je sve iz već spomenutih razloga. Natjerani su na to.

Vušković nije imao ozbiljnu utakmicuza Hajduk pa je prodan iz Hajduka jer je stvarno ozbiljan talent, ovi iz Hajduka su napuhani prosječni klinci kakvih ima u Europi na kile, nema tu ozbiljnog talenta.

Pišete i trujete iz dosade i vlastitih borbi, ne iz dobrobiti i stvarnom i realnom brigom za klub.
  • austrijanac
    8.8k
    Jedan dan niste izdržali nakon kraja polusezone.

Već smo propali.
  • Jurki
    21.1k
    Treba iznova stvarati..emilperska

U nogometu ne postoji financijska bajka jedino ako nisi Man City, United, Psg ili Real Madrid

To je uvijek tak. Jer uvijek vozimo u crvenom kak i 99% klubova.
    Nema kasice prasice, čarape pune eura i nikad ih nije ni bilo.
    Kao i uvijek postoje 2 varijante. Ako zelis proracun xy to postizes ili Europom ili transferima.
    2025.tu smo pokrili Sucicem, Baturinom i EL.
    2026. se nadam da cemo pokriti budget Ligom prvaka bez i jednog izlaznog transfera.
  • OBIGB
    1.2k

Meni je jasno što pišeš. Pitanje s kojim je sve hijenama ZM kombinirao, da ga druge hijene ne bi dirale, a sam je bio isto hijena. Pa kad su uzde popustile, silom prilika, krenulo ga se napadat, na svim poljima po pitanju tog kemijanja.

Ono što sam ja problematiziram, je korištenje terminologije s tvoje strane, koja kada se iščitava sugerira da su nam čelnici kluba ucjenjivi, sami po sebi. Ako idemo s tim zaključkom, i sumnjamo u neke nečasne radnje s kojim ih Bara može uvjetovat, onda to tako moramo reć i maknut te kompromitirane ljude, kako god se zvali, silom ili milom.

Smatram da nije tako, ali da nije lagodna situacija, to vjerujem. Nažalost, koja god uprava bude tj ekipa u NO kluba biti će isti problem. Menadžeri sve ranije i ranije stupaju u kontakt s igračima, njihovim roditeljima i samo klubovi s kvalitetno razvijenom skautskom službom, dobrom školom i procesom selekcije tome mogu do neke razine doskočiti. Normalno, preduvjet za to su ljudi s integritetom i iznimno razvijenom poslovnom etikom i odgovornošću (treneri mlađih kategorija, kondicijski treneri, nepotkupljivi skauti, odgovorni SDovi itd itd). Zato sam i dao DPu glas jer vjerujem da nemaju nečasne planove kroz određene kombinacije tipične za taj svijet.

Nažalost, nemam povjerenje u trenera. Ne zato što smatram da je “prljav” već je ovo prevelika priča za njega. On se s time ne može nosit.

Što se tiče Bare, on se očito profilirao u nekakvu elitu u tom svijetu menadžerstva, i pretpostavljam da klub s njim želi imati korektne odnose do razine koje mora zbog koristi koju bi mogao imati povratno. Samo da se ne pogube putem. Da je lik premazan svim mastima, sigurno je, ali od tih menadžera, ko nije?

Općenito, taj svijet menadžeratva je prljav, pun sive zone, i nemam vjere da će postat bolji prema
    našem klubu. Jednostavno, previše “lake” love je ljudima u očima da se u taj svijet ne bi gurali kojekavi kombinatori, investitori, prijatelji i savjetnici.
  • Orc123
    14.2k
    kaj nisi cuo Mamicev urbi et orbi? Pa rekao je da dinamo ima nepodmirene obaveze prema Pjaci, Petku....u kurcu smo i propadamo? Nisi cuo to? Pa kaj ti ne vjerujes tom covjeku?
  • mokoxax468
    1.4k
    Modus operandi od The Undertakera:
    - iznese tvrdnju ili sumnju

- ne preuzmi obvezu da je sam potkrijepiš (“Ako to nije istina, dokaži mi suprotno.”)

- Lakše je reći:
    “Nema dokaza da X djeluje” nego: “Postoje jaki dokazi da X djeluje"
    negaciju je teže opovrgnuti, uvijek se može reći “to nije dovoljno”, “to je iznimka”, “kaj ako…”

- ima jasnu izlaznu klauzulu “Ne tvrdim da je to istina, samo postavljam pitanja”
    nema rizika pogreške, nema gubitka reputacije, nema potrebe za dosljednošću

- Onaj tko traži dokaze:
    zauzima poziciju suca, postavlja kriterije, odlučuje kad je nešto “dovoljno dobro”
    To stvara asimetriju moći u razgovoru.

Nemam pojma zašto se stalno zapalite na njega i slične upise, kada vas šablonski navodi na istu taktiku iz teme u temu
  • Orc123
    14.2k
    I da, inace je opce poznato kako od transfera Sucica i Batija smo sve novce dobili odmah, uopce nisu u ratama....propast cemo, a dobro je netko gore napisao...nama Valincic i Dominguez vec sad vrijede vise nego cijeli Hajduk.
  • Jurki
    21.1k
    ma pusti.
    Neki ne zele shvatiti da je cash flow bitniji od bilanci.
    Znam i ja da cu sljedece godine zaraditi xy eura.. al to mi sad kurac vrijedi ako meni sad treba xz eura za nesto i ako ja to sad nemam.

Samo da mi se da kopati i traziti po upisima... garantiram da bi nasel slicne/identicne upise od prosle godine ili one prije kao i danas.

Tak dugo dok su nam fiksni prihodi ovakvi kakvi su sad, imat cemo budget cca 70 milja eura kak i zadnjih desetak godina.
    Do problema bi moglo doci da dvije sezone zaredom bas grdo zajebemo sa momcadi i da ne igramo ni ligu prvaka ni EL.

Mi smo premija u kakvim sve govnima klubovi grcaju i moraju prodavati obiteljsku srebrninu pod aluminij.
  • MarK
    1.3k
    Ako se vratimo u ljeto 2018. kad je Bjelica započeo pohod na europu ni ta momčad nije imala visok prodajni potencijal. Otprilike ovako: Livaković-Stojanović, KTC, Dilaver, Leovac-Šunjić, Ademi-Hajrović, Olmo, Oršić-Gavranović. Ovdje je samo Olmo bio ozbiljan prodajni potencijal. Trenutna ekipa mi ne djeluje ništa slabije od ovog. Samo je potreban dobar stručnjak da to posloži, da opet zablistamo u europi i da cijene igrača podivljaju. Potencijala imamo ali bojim se da nema baruta na klupi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet