• Thor
    2.7k
    tek sam sad ulovio vremena i pogledao cijelu tekmu :ok: hvala. Odlicna tekma :victory: bravo klinci :clap: :clap:
  • badjibadara
    9.7k
    Koliki smo put presli u samo 2 godine (i tri dana).
    20.12.2023. otvoren je Fan Shop u Ilici. Hvalevrijedan potez, ali danas se malo tko sjeca ekipe koja ga je otvorila. Vlatkinih hobit tenisica jos bih se i sjetio...

Uprave i igraci...

1703079946082_WhatsApp%20Image%202023-12-20%20at%2014.40.36%20(1).jpeg
  • emilperska
    16.4k
    Gđa Peras je bila CEO u prvoj polovici 2024., a Manenica u drugoj. S tim da je u drugoj polovici klub usao u LP, tako da odgovornost i za dobro i za lose u najmanju ruku moze biti podijeljena.

Ugl financijska bajka je gotova nauštrb 2018.-2022. Treba iznova stvarati.
    — emilperska

Kao i tih godina, financijska situacija ce ovisiti iskljucivo o rezultatima u Europi, odnosno ulascima u LP/EL te o prodaji igraca, nista vise i nista manje. Niti ti niti ja ne znamo hocemo li to uspjeti, kao sto nismo znali niti u tom periodu 2018-2022
    Papastrumf

Kao što rekoh bez uvijanja, iskreno me brine što se desilo u 2024. i ne sluti mi na najbolje.
    Prijavljena dobit u 2024. je 7 mil EUR s krivim knjiženjima (nebitno da li su namjerna ili nenamjerna), a kada bi se provelo što revizori navode imali bi umjesto dobiti od 7 mil EUR, gubitak od cca 500k. I to sve na 70+ mil EUR prihoda u rekordnoj godini. De facto smo Perasičinoj 2023. iz rezultata izbili neto 7,5 mil EUR prihoda na račun 2024.

Brine me što slijedi u 2025. Ako je 2024. sa svim rekordima bila u suštini loša. Manenica se ne oglašava o ničemu i to je vjerojatno ok, ali sumnjam da ima miran san.
  • Papastrumf
    23.1k

Uhvatio si se doslovno najbanalnije stvari. Dinamo ima akumuliranu dobit zadnjih godina od preko 30 milijuna € tako da kakva je to sustinska razlika jesi li taj prihod knjizio u 2023. ili 2024.? Cash je stigao u 2024. i to je puno vaznije bilo za klub u tom trenutku od knjizenja prihoda.

Primjera radi, hajduk ce godinu zavrsiti s nesto manje od 5 milijuna € dobiti, ali najveca stavka prihoda (transfer Vuskovica) je novac koji je potrosen prije nekoliko godina. Imas racunovodstveni plus, al nemas love.
  • emilperska
    16.4k
    Uhvatio si se doslovno najbanalnije stvari. Dinamo ima akumuliranu dobit zadnjih godina od preko 30 milijuna € tako da kakva je to sustinska razlika jesi li taj prihod knjizio u 2023. ili 2024.? Cash je stigao u 2024. i to je puno vaznije bilo za klub u tom trenutku od knjizenja prihoda.Papastrumf

Pa govori nam da u 2024. godini nismo bili sposobni ostvarit profit usprkos 70+ mil EUR prihoda. Trošimo više nego sto zarađujemo i to u godini Lige prvaka. Taj način očito nije održiv.

Likvidnost u nogometnim klubovima ima svoje oscilacije koje ovise o ratama koje stižu i kroz 5 godina od transfera. Imao je Dinamo situacije kad su i prihodi i dobit rasli po abnormalnim stopama, a morali su se konstantno potezati faktoring i revolving jer je više rata redovno kasnilo i klub nije htio potezati arbitraže da ne narušava nazovimo to odnose i reputaciju (Jedvaj - Roma, Vrsaljko - Genoa, Rog - Napoli itd) tako da čak ne bi ni toliko brinulo ako se sad traže poduplani revolvinzi kod više banaka koliko to što se desilo u 2024. s nelogično nabujalim troškovim nepovezanim s transferima i plaćama igrača jer ne vidim te enormne odstete u 2024.

Meni ovo s 2024. govori da nismo bili u stanju obuzdati troškovnu stranu kada smo imali relativno komotnu situaciju i završili godinu u minusu, i kao što rekoh ne vidim ni neke masne odstete za igrače u 2024. tako da je još veća anomalija to što je godina u minusu i govori da stvari trendovski nisu bile dobre. Što nam to govori za 2025. i 2026.?
  • crophantom
    4.8k
    mozda stvarno nisam upućen, evo iso sam čitati ponovo ona financijska, sto nije razlika u rashodima manje vise premije zbog ulaska u LP? Govorim s 2023. Na 2024.
    Sto je drugo nabujalo?

Narasli su troškovi prodane robe, što je logično jer su nam se dosta digli i prihodi od prodane robe.

Jasna je meni zabrinutost navijača, ali ne vidim nigdje neku posebnu i naglu nabujalost
  • Kujtim Shalla
    9.6k
    Dragi moji Dinamovci i Dinamovke ,
    Svima vama želim sretan Badnjak,vašim najbližima , da se svi lijepo provedete sa vašim obiteljima i provedete praznike . Nakon mjesec dana haosa na poslu gdje sam imao svega 2 dana slobodno a njih proveo kako nebi želio nikome , Kujtim ima 3 dana slobodno i postavke su podešen na maximum hygge kako se u Danskoj kaže. Znači totalno Božić mode,opuštanje i uzivancija na maksimum. Danas Danci slave Božić , i atmosfera je top
    [img]http://PXL-20251221-080428102-PORTRAIT.jpg
  • emilperska
    16.4k
    Još 28 dana do prve utakmice..
  • Mihaljević
    14.7k
    Damir Mišković - TransferMarkt nije prijatelj Rijeke i Hrvatske!
    https://www.index.hr/amp/sport/clanak/miskovic-tko-radi-transfermarkt-za-hrvatsku-nije-prijatelj-rijeke-uvrijedjen-sam/2328465.aspx - prosinac 2021.

Je li izjava Miškovića idalje aktualna?
    transfermarkt-gaming-quiz-1723452094-144861.png
    Mišković je upravu, TM ne cijeni hrvatske igrače, a u posljednje vrijeme pogotovo Dinamove igrače. Jednostavno taj koji čovjek koji je zadužen za HNL nema pojma o životu.

Sergi Domínguez
    2-5M.png
    Cijena rujan 2025. : 2.5M€
    Cijena prosinac 2025. : 2.5M€

Najveća sramota ovog popisa, Sergi je daleko daleko najbolji stoper hrvatske nogometne lige bez ikakvog razgovora, i nakon što je postao prvotimac najboljeg kluba lige i nakon solidno odrađene sezone u Europi, cijena ostaje na pišljivih 2 milijuna eura? DEVETI obrambeni igrač HNL-a po vrijednosti!!!!

Matteo Pérez Vinlöf
    2-5M.png
    Cijena rujan 2025. : 2.5M€
    Cijena prosinac 2025. : 2.5M€

Standardni reprezentativac Švedske U21 reprezentacije i dečko koji će 99% biti na sljedećem popisu Švedske reprezentacije zbog rekonstrukcije sa mladim igračima koje radi Graham Potter. Želite mi reći igrač da on nije u TOP 10 najskupljih igrača HNL-a?

Ismaël Bennacer
    2-5M.png
    Cijena rujan 2025. : 15M€
    Cijena prosinac 2025. : 9M€

Toni Fruk i Ismael Bennacer u istom košu, probajte ovo još pročitati par puta. Ben odskače od svih igrač u ligi i igrač sa CV-om kakav igrači poput Livaje i Fruka ne mogu gledati ni iz daleka. Dokapetan i desetka Alžira, motor Dinama. Smiješno.

Moris Valinčić
    2-5M.png
    Cijena rujan 2025. : 2M€
    Cijena prosinac 2025. : 2M€

Moris apsolutna zvijer Dinama ove sezone, dečko koji je zaslužio pretpoziv hrvatske. Treći po cijeni desni bek hrvatske lige, a pred reprezentacijom je? Iza Naila Omerovića!? :rofl:

Petar Sučić
    14M.png
    Peri je cijena skočila za otprilike 114% od odlaska iz Dinama. Apsolutno zasluženo, ali na osnovu čega je prvotimac hrvatske reprezentacije vrijedio samo 14M€, vjerovatno najkompletniji igrač kojeg je Dinamo prodao godinama unazad, igrač koji je odmah upao u prvih 11 jednog Intera…

TM
    transfermarkt-icon.png?v=1763342832547
    Ovo što oni rade je smijeh, namjerno/nenamjerno ali se samo sramote. Trebaju pokazati puno više poštovanja prema Dinamu a ne ih stavljati u isti koš sa žnj klubovima i igračima.
  • jakov1
    1.6k
    Da sam ja neka faca u Transfermarktu, prvu stvar koju bi pitao analiticara za HNL je "kako njihovi klubovi stoje u Europi". Kad bi mi nabrojao sva sramotna ispadanja po pretkolima EL/KL, bez diskusije bi procjenu svakog igraca prepolovio.

Uzasno je glupo sto se nakon 20 godina stvaranja svjetskih klasa ne vjeruju u Dinamo i hrvatski nogomet, ali za to se moramo zahvalit nasim dragim rivalima.
  • Facke
    8.2k

Nazalost je TM postal one man show Stodre. Svake pola godine se tam i zamoliju forumasi da pomognu u analizi vrednosti igraca. Ali eto kaj da ti velim. Za Domingueza i Valincica smo predlozili realnih 4 miljuna dogodil se je kurac uz argumentaciju "Dinamo u Europe nije dobre igral" i "Valincica se diglo na ljeto". Pa eto mali Mlacic sjajne igra v Europe ili Hrgovic. A Miskovic se osobne nadrkal na odredene osobe na transfermarktu. Tak da ja odustajem od pisanja analizi na TMu posto nema smisla dok god je stodra zaduzen.
  • vjeko1701
    25.1k
    Za stodru se već neko vrijeme zna. Čudno mi je da je cijela liga praktički pod procjenom jednog čovjeka. Ok, nije transfermarkt ozbiljan alat, ali za jednu državu i ligu koja često daje igrače u top klubove lige 5, čovjek bi pomislio da bi se ipak malo ozbiljnije shvatilo.
  • Facke
    8.2k

Ma nije samo on. Transfermarkt je htel neke promjene uvesti , stigli su jos dva za nasu ligu i onda je izbil rat izmedu njih. A procjenu odobriju na kraju ljudi s transfermarkta. Ali nazalost ih krivi predlozi.
  • vjeko1701
    25.1k
    Dal smijem pitati rat oko čega?
  • Facke
    8.2k

Stodra i ovi novi se nisu slagali oko procjena igraca , kasnile se na odrzavanju podataka v nizim ligama itd. Jednostvane se nisu smekali. A stodre je to smrdele el su ljudi sa transfermarkta njemu te nove deli pod nos.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.