• Fan
    1.8k
    Ja ne kužim, je li se neki od vas ustanu svaki dan i pitaju: "Što bi mi danas moglo smetati u vezi Dinama?" Mislim, kakve su ovo nebulozne rasprave, zatvorena ili otvorena skupština, pa daj se smirite jbtJos-Optimus

A jbg, jako puno toga još ne štima u Dinamu. Neke stvari su se riješile odmah, neke stvari još nisu (neke su se mogle brzo riješit, neke nisu).
    Ne vidim problem u tome da to ljudi komentiraju. U demokraciji smo, svaki glas se može čuti, iako ne znači da je presudan.
    U principu ne možemo pobjeći od svoje prošlosti pa se, barem ja, vodim onom politikom: Jel bi mi to nešto smetalo u doba kriminalca?
    Ako je odgovor da, normalno da mi smeta i sada. Bilo bi prilično dvolično od mene da nešto što me smetalo prije mi sada odgovara, zar ne?
    Ovo sa zatvorenom skupštinom ne smatram ogromnim problem, ali je problem. Jer to nije dobar način odnosa sa članovima i javnošću. A sad ako netko misli "kaj javnost ima pravo znati x i y", to je drugi par rukava, ali ako se želimo približiti cijelom narodu, starim i NOVIM članovima, onda moramo biti otvoreniji na svim poljima (a na mnogima smo miljama ispred nego smo bili prije).
  • fakin
    2.3k
    Visok optimizam za broj clanova s obzirom na trenutno stanje ekipe, rezultata i broja gledatelja na stadionu
  • Jurki
    21k
    a mi smo potrošili priličnu svotu ove godine i nešto slično si nećemo moći priuštiti u sljedeća 3 transfer roka.miro

Kad bi morali u 3 sljedeca transfer roka raditi ovakvu rekonstrukciju momcadi, to bi bil samo znak da smo zesce sjebali sve.

Ova momcad treba samo sitnu nadogradnju. Zapravo ni ne znamo kaj ova momcad moze napraviti objektivno zbog nekvalitetnog trenera.
    Objektivno kaj nam treba je golman i jace krilo od Lisice. Tad imas okosnicu momcadi za naredne dve-tri sezone.
    Oko financija svake godine ista prica, nist drugacije nego inace.
    Svake godine treba zaraditi novce jer nam je struktura prihoda takva kakva je. Losa.
    Kad nam nebu proracun ovisio o nekom transferu ili stativi.. tad bumo mogli reci da je klub financijski zdrav i samoodrziv.

financ. izvjesce bu objavljeno.
    I stvarno dal nam treba da se od Skupstine napravi cirkus kak od clanskog dana?
    Velika vecina ljudi ne zna pol kurca o financijama.. i novinari bi siguran sam od nicega napravili slucaj. Ko ih jebe.
    Zato imamo skupstinare koji zastupaju nas navijace u klubu.
    Mene vise od financijskog izvjesca zanima do kud se doslo s planovima za kamp.
  • The Undertaker
    9.3k
    Mi smo ove godine imali dio prihoda od LP (mislim 14 mil ) i 34 mil. (valjda) od Sučića i Baturine. To u 2026. nemamo pa me živo zanima kako ih mislimo nadoknaditi
  • austrijanac
    8.8k
    Novinari su uspjeli, razjebali su par konstantnih prigovaratelja na forumu.

A sve je tak jednostavno, skupština nema potrebe biti javna kad će financijsko izvješće bit javno, dok što se tiče budgeta za 2026, taj će također bit objavljen.
  • prefontaine
    5.7k
    kako ih mislimo nadoknaditiThe Undertaker

Prodajom RPG-a i Mudražije.
  • Jurki
    21k
    pa nece biti toliki rashodi ko ove godine.
    Nebumo sigurno potrosili 20ak milja eura na odstete, koliko milijuna na prijevremene raskide ugovora, koliko smo milijuna eura spickali na trenere?
    Samo s tih par stavki koje sam nabrojil, dosli smo do 30+ milijuna eura.
  • NitkoBitan
    33.8k
    Znali smo trositi po 4-5 milijuna eura na trenere, njihove place i otpremnine. Kalendarske 2026. godine samo Kovaceviceva skromna placa, ogromna usteda za proracun! :nerd:
  • The Undertaker
    9.3k
    Prema Germanijaku, plan prihoda od transfera je 27 milijuna sto nam je skoro pola planiranih prihoda. U ovom trenutku mi se to čini vrlo optimistički. Mi moramo pojačati (doselekcija) ekipu i pritom prodati igrača za 27 milijuna? Valjda će na skupštini biti i neko pitanje oko toga. (Zajeb je što to nećemo znati)
  • rioda
    12.3k
    moramo pojačati (doselekcija) ekipu i pritom prodati igrača za 27 milijuna?The Undertaker

Možda nije svih 27 od novih transfera?
  • Jurki
    21k
    svake godine ista prica. Od bilance nam je bitniji cash flow.
    Dinamo trenutno ni nemre funkcionirati bez uefinih milijuna.
    Evo npr uđemo u ligu prvaka i samo od toga dobijes 20ak milja a jos ni sekunde nisi odigral.
    Kak sam napisal u prethodnom postu.. 30 mil eura stavaka smo imali ove godine kaj iduce nebu sigurno.
    Dal bumo potrosili 20ak milja na odstete? Desetak milja na trenere i prijevremene raskide ugovora?
    Samo te stavke su ti pola budgeta.
    Racunaj i to da ovaj roster nema senatore koji ti pojedu 6-7 milijuna eura ako ne vise.
    Ne treba proracun za 26tu gledati po 2025toj.
  • The Undertaker
    9.3k
    Na što točno misliš? Ako misliš da li se dio transfera Baturine i Sučića knjiži u 2026. onda je odgovor (koliko znam) ne.
    Koliko znam, naša računovodstvena politika je da ulazne transfere knjižimo razdijeljene po godinama ugovora a izlazne odmah po realizaciji transfera (ne miješati sa isplatom).
  • Jurki
    21k
    Ne treba previse razbijati glavu s bilancama.
    Dinamo je ko narkoman koji svake godine treba nabaviti lovu za novi šut.
    Sa prihodima od ulaznica, fan shopova i mercha na ovom stadionu to nije moguce.

Svake godine je ista identicna prica.. kak bumo iducu godinu isfinancirali??
    A opet zavrsimo svaku u plusu.

Isto tak da napomenem, nismo svake godine igrali ligu prvaka i nismo svake godine prodali igraca za 30-40 mil eura.

Problemi bi se poceli pojavljivati da se 2 sezone za redom ne napravi neki jaci transfer i da se u te dve iste sezone napravi totalni podbacaj u Europi.
  • NitkoBitan
    33.8k
    Dinamo je ko narkoman koji svake godine treba nabaviti lovu za novi šut.Jurki

Kao i svaki drugi nogometni klub. Radi se drama oko nicega.
  • Jurki
    21k
    Naravno, samo kaj je nama situacija ipak malo teza jer nemamo 30 ili vise posto fiksnih prihoda kak ima vecina klubova Europe.
    Nas najveci problem nisu prihodi, vec struktura prihoda.
    Da ti znas aha ok, od sky boxova, loza, godisnjih karata i ostalih sranja na stadionu zaradimo 30 posto prihoda.. pa taman da se svijet zrusi.
    Ovak smo na mozda 10 posto prihoda kaj je zicer prije nego kaj lopta uopce krene s centra.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet