• Zagi
    13.7k
    Na skupštini sudjeluju isključivo skupštinari? Nitko od uprave nije prisutan?
  • The Undertaker
    9.3k
    Trebala bi biti i Uprava i Predsjednik. Oni daju izvještaj i "podnose račune" vlasnicima. Problem je što svi vlasnici ne mogu biti prisutni i onda informiranje vlasnika rade novinari.
  • Zagi
    13.7k
    Ok. Teško mi je vjerovati da netko od skupštinara neće upravi te predsjedniku postaviti neka od tih nabrojanih pitanja.
    Zanimaju nas tu, zanima i njih.
    A kako odgovori na ta pitanja potencijalno štete klubu, ne mogu biti niti javni.
  • The Octopus
    479
    Stvar je vrlo jednostavna, od clanskog dana mediji su pokusali napraviti sprdacinu i kaos. Ovog puta se to nije dozvolilo, clanovi ce potrebne informacije i izvjesca dobiti. Puna podrska
  • miro
    8.2k
    Čekaj malo...
    Ono što piše u SN je da smo digli prihode i rashode za 20 posto u godini bez Lige prvaka i da ćemo možda transfere Sučića i Baturine proknjižiti sve odjednom, iako će lova stići kasnije kroz nekoliko rata. Nismo li se baš tu na Zoni sprdali s Vuškovićevim transferom zadnje 2 godine? Kao suvlasnik, ja bih volio znati pravo stanje, a tu se insinuira da ako su odgovori na pitanja nezgodni i npr.otežavaju dobivanje povoljnije kamate novog revolving kredita (pričam napamet) da onda ne trebamo ni čuti te odgovore? Nemojte me zajebavat, šta ćemo silenzio stampa i prema članovima kluba? Reci mi istinu, zato sam ti, izmedu ostalog i dao glas
  • rioda
    12.3k

Kako znaš što će pisati u priopćenju kluba?
  • Zagi
    13.7k
    a tu se insinuira da ako su odgovori na pitanja nezgodni i npr.otežavaju dobivanje povoljnije kamate novog revolving kredita (pričam napamet) da onda ne trebamo ni čuti te odgovore?miro
    Da prekinemo odmah insinuiranje sobzirom da sam ja napisao da ukoliko su odgovori nezgodni, ne trebamo odgovore.
    Referirao sam se isključivo na pitanja igračkog i trenerskog kadra.

Pitanja poput "Ostaje li Kova na zimu?" štete momčadi jer se par dana kasnije igra još jedna utakmica.
    Pitanja poput "Ostaje li Villar na zimu" štete potencijalnoj prodaji ako odgovor nije potvrdan.

To su , do kraja zimskom prijelaznog roka, poslovne tajne i nisu za javnost.
  • Thor
    1.7k
    Ono sto me jedino i najvise smeta u klubu je zatvaranje vrata i ta neka misterija i nedostupnost ili otezana dostupnost informacija prema clanovima. Ne tvrdim i ne kazem da je bas zakljucano ali postupci u kojima se stalno na neki nacin nesto zatvara i ne komunicira pravovremeno,transparentno nisu dobri,nisu u duhu demokracije.
    Razumijem da nije i ne treba biti svima sve stalno dostupno ali ove neke osnove moraju biti zadovoljene.
    Skupstine kluba su i u proslosti bile problem jer su bile zatvorene ili poluoptvorene (sjetimo se bitnih skupstina i za vrijeme Canjuge,Mamica da ne nabrajam one od prije njih) na nekima su se mjenjala imena, trgovalo glasovima, prijetilo novinarima...itd.
    Zasto moramo nastaviti s tom tradicijom zatvorenosti? Sto imamo skrivati i od koga?
    Ako smo se borili i izborili za demokratski dinamo zasto onda radimo iste stvari iz proslosti? Cemu to?
    Cega se imamo bojati? Sjecam se sad zadnjih skupstina kod trazenja promjena. Inzistirali smo na javnosti da se dokaze i pokaze tko sta u skupstini radi i govori i pisali su se tekstovi dok smo cekali rezultate glasovanja ispod zapadne tribine!
    Cemu onda sad to? Da li se bojimo vanjskih ili unutarnjih neprijatelja? Novinara? Koga?
    Hvalimo se brojnim clanstvom. 65.000. Clanovi skupstine direktno predstavljaju bas te clanove,suvlasnike. Suvlasnici imaju pravo znati.

Ne mislim da ce se na Skupstini dogadjati tko zna kakve stvari i da se ne znam kaj treba dogoditi pa da sad moramo pratiti i gristi nokte. Ali radi se o principu. O principu za koji smo se borili.
    Zasto stalno bjezimo od javnosti clanova? Novinara?
    Novinari ce pisati ionako,pa sto onda nije bolje da imamo uvid u to sto se dogadja nego da nam novinari prenose svoje stavove na temelju informacija koje ce ionako dobiti. Onda cemo se opet prepirati ko je kaj rekao i itd umjesto da ljudi odmah cuju iz prve ruke kaj se dogadja a ne da im netko prepricava svoje stavove i dojmove pa onda jel je ili nije rekao.
    Tipican primjer taj zadnji clanski dan.
    Pozovu se clanovi postaviti pitanje, clanski dan se organizira u kino dvorani za 400 od 65.000 clanova,zatvori se za javnost/clanove i...? Dodju novinari,pisu, Predsjedik se izivcira, ovi svoje dojmove pisu,mi citamo, svadimo se svi skupa ko je kaj rekao i da li je ili nije...cemu to??? Cekamo snimku....Pisemo tu po forumu,jedni ovako drugi onako treci trece. A novinari su ionako svoje pisali.
    I onda 3 tjedna iza snimka izrezana,a pitanja neodgovorena (nisam dobio odgovor,jebe mi se nisam do sad to ni htio komentirati).
    Imamo mogucnost tehnolosku imamo aplikaciju, zasto se ne ukljuci kamera i ton pusti clanovina da slusaju i gledaju clanski dan,skupstinu? Ne treba biti nikakva interakcija. Cisti prijenos dogadjaja.
    Pa neka onda svi mi clanovi sami to gledamo i donosimo zakljucke a ne da moramo citati novinske clanke i zakljucke novinara koji imaju info inkognito ili ko zna kak ce dobiti info i zakljucivati.
    Mozemo i platiti recimo prijenos euro,dva i ukucati broj clanske za prijenos takvih dogadjaja i ko hoce neka gleda,tko nece ne mora.

Ja volim dinamo. Zelim da nas dinamo uspije,zelim.da cvate,podrzavam i borio sam se sa svoje strane za to sto sad imamo kao i hrpa nas ali ta neprimjerena zatvorenost ili borba protiv javnosti a onda i protiv clanova jer clanovi su javnost i suvlasnici mi je jebeno neshvatljiva i neprihvatljiva bez obzira tko je u klubu.

Ponavljam ne mislim da su u tijeku neki tajni postupci i radnje ali me strasno smeta taj nacin.
    Siguran sam da ce sad netko napisati...kaj hoces,zakaj nisi galamio protiv toga onda kriminalcu ili Canjugi. Sad nije ni priblizno kako je bilo...itd E, jesam i jesmo i zato smo sad tu i tu smo jer smo se borili, galamili. I upravo smo to zagovarali. To smo izborili pa.onda molim da se to postuje.
    Ne trebaju mi snimke tri tjedna nakon dogadjaja kad je sve pasee.
    Uostalom skupstinski dokumenti moraju ionako biti javno objavljeni i dostavljeni registru i institucijama. Cemu onda sve to skupa?
    Podrzavam upravu,predsjednika,bio sam na izborima i glasao. I na proslim.
    Ali ovo me smeta i to sa podrskom upravi u smislu kluba i predsjeniku nema veze. Ovo je moja kritika na taj segment upravljanja,vladanja i odnosa prema clanovima.
    Zelim da dinamo bude i u tom segmentu bolji,izvrstan kao i u svakom drugom segmetu poslovanja i igre. :victory:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet