• dd29
    847
    Igrala je i rijeka u četvrtak, uz povratak iz daleke armenije, plus još danas u gostima

A s obzirom kakav kadar imamo, poduplan na svim pozicijama, umor ne bi trebalo ni spominjati kao izgovor, barem ne na maksimiru
  • Keyser Soze
    16.4k
    A s obzirom kakav kadar imamodd29

Ovo je u našem kontekstu nebitno. Što će ti Vinlof, Jakir, Bakrar, Villar, Mudražija kad ti izvedeš skoro pa identičnu ekipu nakon iscrpljujuće utakmice prije 3 dana i onda se još ni ne slažeš da je to bio problem.
  • Goncalo Santos
    1.5k
    Trenutno mi je Bobanova vizija jedina utjeha jer cinjenica je da mi padamo iz sezone u sezonu i spustamo se na razinu lige koja je takoder sve gora i gora, samo mi ocito brze padamo jer evo ne znam koji je vise razlog da se ne mozemo odvojit od ostatka. Hajduk ispada od amatera, u dugovima, ovakav onakav, a kod nas nikad bolja atmosfera, financije, ulaganja i opet nista.
  • Dudu9
    1.9k
    Meni su glupost da su igrači sad umorni, pa kako onda svi europski klubovi uspiju igrat LP i svoje prvenstvo, šta se to naši puno troše a da ne pričamo tek je početak prvenstva
  • Keyser Soze
    16.4k
    Možda zato jer drugi treneri vjeruju svojoj klupi i rotiraju.
  • Medvedgrad
    708
    lani u najgoroj sezoni u zadnjih 20 godina nakon prvog kruga prvenstva imali smo:

6 pobjeda, 1 remi i 2 poraza, 19 bodova

ove sezone nakon prvog kruga imamo:

6 pobjeda, 1 remi i 2 poraza, 19 bodova
    fakin

Ako idemo dublje i pogledamo s kim smo igrali doma a s kim u gostima, imamo ovakvu situaciju:

Osijek vani
    Vukovar/Šibenik doma
    Rijeka vani
    Istra doma
    Varaždin vani
    Gorica doma
    Hajduk vani
    Slaven doma
    Lokomotiva vani

Onda imamo ovakav utržak bodova:

Jesen 2024: 14 bodova
    Proljeće 2025: 17 bodova
    Jesen 2025: 19 bodova
  • Paggini
    72.6k

Isuse ti si svaku temu nasrao sa svojim sranjima. Ne valja Goda, Kovacevic ne da Bobanovim igracima da igra (a do jucer mu je Boban slagao ekipu), ovako dalje ne ide, kako cemo dalje????

2019-2020 (sa onom famoznom generacijom u svom zenitu) smo također nakon 9 odigranih kola imali 19 bodova (s jednom naknadno odigranom tekmom protiv Rijeke, sto je bitno za napomenuti), pa nesto sumnjam da je bila ovolika šizofrenija i zazivanja, sto latentna, sto eksplicitna otkaza, micanja, tjeranja, picki materini.

Odigrali smo za kurac i znat ce se dogoditi da odigramo ko kurac, ali i City odigra kao pimpek i izgubi dvije, odigra i Liverpool i izgubi dvije, a ulozili su eonima puno vise para, pa ne vidim da onaniraju i dobronamjerno savjetuju tjeranja otkaze i ostalo

Prvi smo na tablici, da je bilo srece, znanja i volje, bilo bi i 3-6 bodova više, ali sad tu divljati po forumu kao manijak na svakoj temi jer nismo dobili tu usranu Loksu je smijanje. To ne ide samo na tebe, da ne bi bilo, ali ti si baš izudarao forum sa realnim misljenjima o svemu
  • Dudu9
    1.9k
    Ali ne vidim bas rotacije u ekipama Reala, City itd, svima skoro isti sastav, a igraju jače lige i jače natjecanje
  • NORTE
    20.4k
    Sad je savršeno jasno da će nam Hnl biti sve samo ne šetnja.

Porazi na našem stadionu od Gorice i Lokomotive rezultatima 2:1, a one baš i ne spadaju pod kvalitetnije momčadi, budimo potpuno realni.

Gubimo i umjesto Bennacera ulazi Zajc, umjesto netko daleko ofenzivniji poput Varele, Vidovića i Mudrog.
    Više nemaš što izgubit, što ne baciš sve na ofenzivu i kreaciju...
  • Paggini
    72.6k
    Gubimo i umjesto Bennacera ulazi Zajc, umjesto netko daleko ofenzivniji poput Varele, Vidovića i Mudrog.
    Više nemaš što izgubit, što ne baciš sve na ofenzivu i kreaciju...
    NORTE

Vidović je ušao protiv Gorice kad smo lovili rezu i bio je užasan, Mudri je ušao tri ili četiri puta dosad, bio je užasan, Varela ne znam ni gdje bi igrao točno jer ako njega ubaciš umjesto veznjaka imaš Bakrara, Kuleta i Belju u napadu, Varelu i Stojketa na krilima a u vezi imaš samo polumrtvog Mišića. I ovako nam je curilo na sve strane, a kamoli tada.

Jedino mi je Zajc bio smislena opcija u tom trenutku za zamjenu, iako ne bih vadio Bennacera u startu, ali to je druga rasprava
  • Keyser Soze
    16.4k
    Ja bi ovakve utakmice započinjao s Vidovićem na desetki, baš nam je falilo kreacije u vezi.
  • Fan
    1.5k
    ali i City odigra kao pimpek i izgubi dvije, odigra i Liverpool i izgubi dvije, a ulozili su eonima puno vise paraPaggini

Mogu se složit sa svime što si napisao osim s ovim.
    Odigraju ko pimpek, da, al igraju protiv ekipa koji isto potroše brdo para i sve ekipe PL imaju većinu igrača koje HNL ne može ni sanjati.
    Mi smo s druge strane izgubili od Gorice i Lokse koje imaju blago rečeno krš igrače, čast izuzecima.
  • NVKOD
    8.3k
    S obzirom da je prva četvrtina prvenstva završena, napravit ću kratku analizu koliko je koji igrač (izuzev golmana koji se ne inače ne mijenjaju) odigrao minuta u HNL-u. Europu neću uzimati u obzir jer pojedini igrači ne mogu igrati, a drugi pak neće nikad dobiti minute. Pa idemo redom:
    Maksimalni mogući broj minuta: 810

OBRANA
    Živković - 0/810' 0 %
    Goda - 580'/810' 72 %
    Jakirović - 0/810' 0 %
    Valinčić - 810'/810' 100 %
    KTC - 194'/810' 24 %
    Galešić - 1'/810' 0,0012 %
    MPV - 232'/810' 29 %
    McKenna - 810'/810' 100 %
    RPG - 0/810' 0 %
    Dominguez - 616'/810' 76 %

VEZA
    Topić - 0/810' 0 %
    Soldo - 12'/810' 0,015 %
    Lisica - 620'/810' 77 %
    Ljubičić - 706'/810' 87 %
    Mudražija - 34'/810' 0,042 %
    Villar - 235'/810' 29 %
    Mišić - 781'/810' 96 %
    Zajc - 75'/720' 10 % (potpisan 4.8., nije mogao samo protiv Osijeka igrati)
    Stojković - 372'/810' 46 %
    Hoxha - 336'/810' 41 %
    Vidović - 343'/810' 42 %
    Bennacer - 195'/360' 54 % (potpisan 5.9., mogao igrati u četiri utakmice)
    Varela - 88'/810' 11 %

NAPAD
    Beljo - 594/810' 73 %
    Kulenović - 258'/810' 32 %
    Bakrar - 211'/810' 26 %

Ako uzmemo u obzir da se većinom izmjene rade u 60. minuti, igrači s klupe bi trebali u prosjeku imati oko 33 % minuta u ligi. To se samo odnosi na izmjene, neke su taktičke prirode, neke zbog ozljeda. Tu ne govorimo o tome da igrači s klupe startaju u pojedinim utakmicama radi rotacija i tako nabijaju minutažu i postotak.

Mi od 26 igrača u rosteru (kao što sam rekao, golmane ne ubrajam u analizu) imamo 14 igrača koji imaju manje ili jednakom 33 % vremena provedenih na terenu. Naravno, od tih 14 igrača, smatram da nekolicina njih nema kvalitetu za igrati za Dinamo i da neki ne bi ni trebali imati značajniju minutažu (npr. KTC - uloga mentorstva, a ne igranja), ali da samo 12 igrača ima veliku minutažu je zabrinjavajuće. Naravno, ne mogu svi igrati i nekima paše uloga jokera s klupe (Kule i Bakrar npr.). Od svega toga, zabrinjava činjenica da se ponovno rauba Mišića koji samo u HNL-u ima 96 % svih odigranih minuta (a gdje su te utakmice u Europi), a iznad njega su Valinčić i McKenna.

Smatram da je napad najbolje izbalansiran jer zna se tko je prvi napadač, a i Kule i Bakrar jako dobro koriste minute po ulasku s klupe. Veza i bekovi su najlošije optimizirani. S jedne strane imaš Valinčića koji je svaku utakmicu dere 90' na terenu, a s druge strane ne daješ priliku MPV da pokaže zašto je doveden (mizernih 29 % u ligi). Villar premalo korišten, a skupo plaćen i vjerojatno bi funkcionirao s bilokojim igračem osim Mišića. Vidović slabo, doveden, 10ka na leđima, neprirodna pozicija. Portugalski wunderkind samo 11 % minuta u ligi, a fale ti igrači koji znaju driblati 1 na 1. Mudri i Soldo mi nemaju kvalitetu za Dinamo, ali da zajedno imaju tek jedno poluvrijeme, a komotno bi mogli malo rasteretiti pojedine igrače nakon Europe.

Da u HNL-u KTC ima više minuta nego Živković (po meni, nema kvalitetu za Dinamo, ali je ipak tu), Jakirović i Galešić zajedno mi ne ide u glavu. Ako su npr. Zajc, Mišić i Ljubo u Europi, onda znaš da moraš igrati s Bennacerom, Villarom, Stojkovićem/Vidovićem u ligi, a ne stalno drviti po istome. Nije ni čudo što pojedinci izgledaju kao trupla nakon pola sata igre.

Slabe rotacije unutar momčadi dovode do predstava kao što su Gorica i Lokomotiva.
  • Paggini
    72.6k
    Odigraju ko pimpek, da, al igraju protiv ekipa koji isto potroše brdo para i sve ekipe PL imaju većinu igrača koje HNL ne može ni sanjati.Fan

Pa dobro, jasno, ali više se referiram na platežni i kvalitativni odnos moći - jedan City potroši 300 milijuna u roku, vrijedi milijardu eura, a izgubi od Burnleya koji potroši 20 milijuna a vrijedi 70 milijuna.

Takav je otprilike odnos moći nas i Gorice/Lokse.

Kažem, ne opravdavam današnju predstavu jer se itekakk mogla spriječiti što sa trenerske, što sa igračke strane, ali jbg - dogodi se.
  • Keyser Soze
    16.4k
    A isto smatram da je Dinamo za jednog dobrog golmana i boljeg odabira igrača za određenu utakmicu udaljen od odlične ekipe. S 3 slična veznjaka i bez kreativnog ne ide, a fali golman koji će skinut zicer, eto, to je to.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet